Grevă la STB

January 25, 20220 comentarii



Salut greva spontană a şoferilor STB, prin care oamenii cer condiţii mai bune de muncă, siguranţa locului de muncă, demisia actualei conduceri şi creşteri salariale. Asta e soluţia in general pentru ca românii să primească un nivel de trai mai bun. Toţi ar trebui să facem aşa ceva. Toţi ar fi trebuit să fi făcut aşa ceva încă din 1997, când cele 300 de zile promise de guvernarea CDR pentru redresarea României au expirat. Eu eram prea mic şi inerent naiv atunci. Dar şi astăzi nu ar fi suficient de târziu dacă am avea niscaiva sânge în „instalaţie” …

Deşi se doreşte demagogizarea grevei, prin legarea ei de liderii de sindicat ce sunt şi membri PSD, această grevă nu este una sindicală, drept urmare nici măcar nu s-au îndeplinit formalităţile pentru a fi declarată grevă, cu trecerea prin toate etapele. Sindicatele vor să îşi asume greva acum, dar faptul că nu a urmat etapele legale a iniţierii ei, arată exact invers de ce susţine primarul Nicuşor Dan şi mass-media, respectiv că ea ar avea o explicaţie politică, fiind instigată de PSD prin oamenii lor de la sindicate. Această idee este o inginerie dezinformaţională prin care se doreşte deturnarea către PSD a conflictului spontan de muncă pornit de şoferii şi vatmanii STB. Interesul acestei manevre de manipulare este acela de a nu le da idei de grevă şi altor categorii sociale sărăcite şi mai mult de mascarada COVID-19. Şi, din păcate mulţi au plecat după această fentă, gândindu-se la pierderile pe moment, de pe urma faptului că transportul în comun în Bucureşti nu funcţionează, în log să se gândească pe termen lung, la beneficiile pe care întreaga societate românească în general le poate obţine din refuzul acestei oferte de muncă pe care capitalismul sălbatic instaurat în România a oferit-o.

Pe lângă ea, în aceste zile sunt foarte active alte manevre dezinformaţionale de subminare mediatică a grevei, dintre care cea mai mincinoasă mi se pare aceea a furtului carburantului cu care sunt învinovăţiţi şoferii, în special datorită instalaţiilor de climatizare pe care , zic dezinformatorii, şoferii le-ar închide special pentru a nu consuma carburantul. Aşa ceva este o minciună gogonată; oare şi cu tramvaiele vatmanii fac la fel, furând după aceea curentul? De aia nu s-au instalat dispozitive de climatizare pe tramvaie? În realitate, instalaţiile de climatizare nu funcţionează iar asta e pusă în cârca şoferilor. Sunt convins că furtul de motorină este o practică ce căpuşează STB, la fel ca multe acţiuni de căpuşire care s-au practicat faţă de companiile de stat în intenţia ipocrită a statului guvernat de SRI, de a-şi distruge propria economie şi a scoate populaţia la hămălit în Occident. Dar nu şoferii profită de aşa ceva, ci tot băieţii din conducere şi de la sindicat. Furtul de motorină se face cu cisterna , nu cu bidonul, aşa că acuzarea şoferilor şi vatmanilor este o simplă metodă de manipulare a opiniei publice.

În strânsă legătură cu sifonarea resurselor stă departamentul de mentenanţă. Aici e marea problemă a flotei STB. Reparaţiile sunt făcute de mântuială iar problema aceasta s-ar putea foarte uşor rezolva prin garanţia dată de constructorul de maşini achiziţionate de această companie. Reparaţia ar trebui făcută de fabrica de construcţie, nu de un departament intern, care tinde să devină stat-în-stat şi să facă speculă cu piesele de schimb. În acest caz, reparaţia costă mai mult decât achiziţionarea de vehicule noi.

O altă manevră dezinformaţională de subminare mediatică a grevei este acuzarea greviştilor de nepotism şi incompetenţă, de parcă ei ar face angajările. Această afirmaţie este o minciună deşănţată. Nu s-au auzit de accidente răsunătoare în afară de incidente minore, inerente unui trafic infernal, precum cel din Bucureşti. Demagogizarea grevei, prin ridicarea statutului „liderilor de sindicat” în generarea ei are exact rolul de descurajare a oricărei tentative de grevă şi protest a altor sectoare , pe fondul scăderii radicale a nivelului de trai al românilor, cauzate, chipurile, de costurile privind întreţinerea mascaradei sanitare. Asemenea celebrei retorici a axei răului folosite de George Bush pentru invazia Irakului, asocierea cu PSD aduce asocierea cu întoarcerea la comunism şi refacerea dominaţiei URSS, cu care mentalitatea din jurul trustului UM Digi 24 a construit această dezinformare. Prin urmare, introducerea liderilor de sindicat PSD în ecuaţia grevei e menită să o destabilizeze mediatic.



Pe lângă asta, am o bănuială că la capătul celălalt ţinta acestei greve este însuşi primarul Nicuşor Dan, probabil cel mai pregătit politician în acest moment, intrat în politică întâi ca activist de mediu, membru activ al protestelor împotriva RMGC faţă de Roşia Montană, şi prezervărilor clădirilor istorice din Bucureşti. El acum e ameţit de aburii retoricii oficiale cum că aşanumita „stare de alertă” inventată ad-hoc de artizanii panicardiei COVID în România, exclude orice posibilitate de grevă. Sunt destui care îl consideră corupt şi chiar „om al sistemului” precum majoritatea demagogilor care au primit funcţii publice. Însă omul are alură de om integru, chiar dacă n-are carismă. Dacă era omul sistemului putea fi băgat în politică mult mai demult, deoarece pregătirea îi permite să fie repede remarcat ca om competent. SRI n-are nevoie de oameni precum Nicuşor Dan, ci de politruci cu doctorate false pe care ulterior să-i şantajeze să execute ordine la comandă, aşa cum s-a întâmplat cu Victor Ponta. Dacă era omul lor nu treceau 10 ani până să prindă un post în administraţie. Dimpotrivă, aceste evenimente au fost întoarse împotriva lui, pentru că autoritatea luată la primărie îl poate transforma într-un candidat serios la prezidenţiale, iar vadul este pregătit pentru Firea, Kovesi şi George Simion. Nicuşor Dan ar încurca mult socotelile SRI şi STS privind alegerile de peste 3 ani.

Aceeaşi diversiune i s-a făcut şi lui Mihai Goţiu, şi el un alt mare luptător împotriva RMGC, atras în aceeaşi măsură în partidul USR (menit să fie umbra protestelor antiRMGG în demagogie) şi apoi în fabrica de stricat imagine, care este Parlamentul. După cum Mihai a fost vânat de obiectivele camerelor de luat vedrei şi dat exemplu de parlamentar corupt, cred că acelaşi lucru i se încearcă şi lui Nicuşor Dan, transformat în responsabil pentru criza căldurii şi a energiei în Bucureşti. Cu toată inteligenţa lui în matematică, el pare să nu observe jocurile în care a fost atras. Oricum, pot spune că n-ar fi folosit această retorică a stării de alertă atunci când striga împreună cu noi „Uniţi, salvăm Roşia Montană!”. Vom vedea cum va ieşi din asta. Deocamdată e trimis spre piste false, luptând împotriva poporului grevist.





Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved