3.3.1.2. Garcea chestionatorul teoreticianul general al dreptului

April 10, 20170 comentarii


Cu Garcea la luat permisul auto


3.3.1.2. Garcea chestionatorul teoreticianul general al dreptului



Pentru a ramane in zona legislatiei, in aceasta sectiune il vedem pe Garcea chestionatorul cum nu cunoaste principiile generale ale dreptului. Ele sunt parte din filosofie si sociologie. Dupa cum am vazut in subcapitolul anterior, preocuparile lui infantile nu par sa aiba legatura cu aceste domenii. In chestionarul de mai jos putem ca Garcea chestionatorul fie n-a pus niciodata mana pe o carte de teoria generala a dreptului, fie n-a inteles mare lucru din ea si nu s-a mai straduit sa afle mai multe. Raspunsul C presupus gresit din urmatorul chestionar confirma acest lucru.


Raspunsul corect ar fi doar unul, respectiv A. Insa si C este la fel de corect. Cum s-ar face ca mijloacele de semnalizare rutiera si agentii de politie nu ar face pe soferi sa aiba o conduita preventiva numai Garcea chestionatorul poate sti. Unul dintre principiile dreptului este preventia. Regulile juridice nu se fac doar pentru arbitrarea a doua forte sociale ci si pentru a preveni diferite conflicte sau situatii neplacute in societate. Iar „mijloacele de semnalizare rutiera si agentii de politie rutiera” sunt instrumente ale aplicarii reglementarilor legislatiei rutiere in comportamentul participantilor la trafic si preiau din acest caracter preventiv specific dreptului, caruia i se subordoneaza. Asadar si varianta C este corecta.

Inainte de a trece la urmatorul chestionar remarc expresia exotica „pilotarea preventiva” din acesta. Stim ca avioanele si masinile de cursa se piloteaza. Adica ei ies pilot auto, sau cum? As zice totusi ca termenul normal si firesc pentru o astfel de actiune de „pilotare” a vehiculelor normale de pe strazile astea paradite este totusi cel de „conducere”. Il recunoastem pe Garcea, nu? Folosirea acestor cuvinte pretentioase in contexte nepotrivite este parte din specificul lui. Probabil visul lui din copilarie era sa ajunga mare pilot de Formula 1 si se gandea la acest vis neimplinit. In schimb a ajuns intr-o camera inchisa de pe la drpciv nevoit sa faca chestionare. Fara nici un fel de ironie, e tist ca sistemul i-a taiat aripile bietului copil, pentru ca insusi sistemul l-a transformat in Garcea. Dar e si mai trist ca el a acceptat sa devina agent de propagare a mutilarii spirituale in loc sa incerce o reparare a propriului Eu avariat. Experientele negative in scoala sau in copilarie nu justifica moral apetenta pentru abuzul urmatoarelor generatii. Rezultatul este cel de fata.

Eeeee! Daca ma nasteam eu in Moldova as fi definit chilotii ca fiind acei oameni care chiloteaza avioane. N-am nici un fel de ranchiuna pe moldoveni, ba chiar ii salut calduros pe cititorii ce s-au nascut pe acele meleaguri. Doar ca dulcele lor grai s-a intamplat sa se intersecteze cumva nefericit aici cu spiritul lui Garcea chestionatorul. Pentru amuzament postez un chestionar care este formulat cu accent moldovenesc, desigur dintr-o eroare scuzabila de tastare (realizata cel mai probabil nu de Garcea chestionatorul ci de designerii site-ului sau vreo secretara care a tehnoredactat textul initial)



O sa revin la numeroasele erori de tastare din aceste chestionare cu o sectiune speciala.







Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved