Ipoteze privind evolutia cazului Caracal la 4 luni dupa izbucnirea scandalului

December 5, 20190 comentarii



Au trecut 4 luni si ceva de la izbucnirea cazului Caracal si iata ca adevarul n-a iesit inca la iveala. Acum 3 luni am anticipat faptul ca in cateva saptamani de atunci se va scoate la iveala adevaratul rapitor al Alexandrei. Credeam atunci ca e un simplu angajat la Deveselu sau vreun pui de securist local pe care sistemul il apara. Dupa 3 luni multe lucruri s-au schimbat. Dupa toata presiunea publica lucrurile tot nu se misca. Ceea ce nu are o explicatie logica conform cu cele mentionate atunci. In acest articol o sa fac un rezumat al ultimelor informatii din acest caz precum si un pronostic asupra evolutiei lui, asa cum am facut si cu 9 zile inaintea reconstituirii arderii in butoi a fetelor  .

Pe cine protejeaza sistemul?

Un sistem eminamente inechitabil asa cum e constituit din sleata institutiilor represive e croit in general sa isi apere proprii parteneri de crima cum ar fi un astfel de sadic ucigas precum acest rapitor protejat. Dar e ilogic ca sistemul sa continue sa il protejeze dupa cateva luni in care cetatenii pur si simplu isi pierd increderea in el. Cine e atat de pretios incat sa primeasca o astfel de protectie? Pot sa inteleg ca in prima parte a scandalului s-a incercat musamalizarea. Dar, dupa ce el a ajuns la un nivel nemaiintalnit in istoria Romaniei, tu nu incerci o carpire mai eleganta? E foarte usor de dat in vileag un astfel de criminal si pus in legatura cu Dinca prin plantare de probe, dupa modelul pe care l-am vazut inca de la inceput  . Opinia publica avea adevarul si uita de gafa de la 112 , de cea a politistilor de la „asteptatul” la poarta lui Dinca pentru ca nu ar fi avut mandat (…) si dosarul se inchidea odata cu aceste probe clare.

Un sistem eminamente inechitabil asa cum e constituit din sleata institutiilor represive e croit in general sa isi apere proprii parteneri de crima cum ar fi un astfel de sadic ucigas precum acest rapitor protejat. Dar e ilogic ca sistemul sa continue sa il protejeze dupa cateva luni in care cetatenii pur si simplu isi pierd increderea in el. Cine e atat de pretios incat sa primeasca o astfel de protectie? Pot sa inteleg ca in prima parte a scandalului s-a incercat musamalizarea. Dar, dupa ce el a ajuns la un nivel nemaiintalnit in istoria Romaniei, tu nu incerci o carpire mai eleganta? E foarte usor de dat in vileag un astfel de criminal si pus in legatura cu Dinca prin plantare de probe, dupa modelul pe care l-am vazut inca de la inceput  . Opinia publica avea adevarul si uita de gafa de la 112 , de cea a politistilor de la „asteptatul” la poarta lui Dinca pentru ca nu ar fi avut mandat (…) si dosarul se inchidea odata cu aceste probe clare.

M-am gandit incontinuu la posibilitatea ca acest criminal sa fie un spion din serVICIILE secrete locale sau vreun urmas de bani gata al unui agent de-al lor. Dar totusi el putea fi predat opiniei publice fara a i se dezvalui functia si gradul Acesti agenti au in general un al doilea job in civilie. Putea fi dezvaluita doar aceasta a doua identitate. 2-3 ani la inchisoare si apoi refacerea cu onoruri a imaginii, asa cum a avut Adrian Nastase parte recent din partea presedintelui, putea fi o manevra de inchidere a acestui caz.

Si totusi el nu a fost scos la lumina pana acum. Ceea ce ma face sa ma indoiesc ca va fi scos la lumina in viitor. Iar acest lucru este foarte anormal daca nu ar fi implicat un factor de decizie superior institutiilor romanesti. Luati-va pe dvs. ca exemplu! Daca ati avea un coleg criminal l-ati apara la infinit in situatia in care s-ar face presiuni asupra institutiei la care lucrati, si implicit asupra dvs. insiva? Mai mult decat atat: imbecilitatea oficialilor romani si ilegalitatile comise in acest dosar (de genul necomunicarii sale catre avocati) ar trebui sa faca obiectul unor supraverificari ale SRI. Aici ar fi coruptie de foarte inalt nivel ce aduce atingere sigurantei nationale. Dezinvoltura cu care procurorii DIICOT isi manifesta coruptia nu are nici un sens daca insusi SRI nu ar acoperi acest mod de lucru. Si, desigur, SRI e o filiala CIA. Oh da, noul motto al lumii civilizate este “Nihil Sine CIA”.

Implicarea SUA in cazul Caracal

Singura explicatie pentru ce s-a intamplat in aceste luni consta in faptul ca acest ucigas este de fapt un strain de vaza. Ascunderea lui opiniei publice are scopul de a nu ridica moralul romanilor in relatia cu occidentalii. Toate aceste bizarerii ale oficialitatilor sunt menite sa nu compromita imaginea Occidentului in randul potentialilor emigranti romani  spre hamalit acolo. O astfel de reducere a fluxului de emigranti ar avea ecou negativ in insasi economia generala, si pierderile ar fi mari.

Si atunci acest sadic ucigas e protejat si Dinca e scos in fata  . DIICOT spune ca are dovezi pentru vinovatia lui Dinca. Stagnarea dosarului si netrimiterea lui in judecata are sens in lumina directivelor CIA care protejeaza de fapt un militar american dislocat la Deveselu sau vreun strain de rang inalt, venit cu treaba pe acolo. Semnele au aparut de la vizitele in cascada din ultimele luni dintre presedintii SUA si Romania, lucru care nu s-a mai intalnit niciodata in istorie  . Deja se stie ca americanii sunt implicati in cazul Caracal. Daca Dinca ar fi vinovat de rapirea fetelor prezenta americanilor nu ar avea sens. Mai intai ca FBI si SUA in general ar trata cu umor cerinta statului roman de a se implica in rezolvarea unui dublu asasinat intr-un orasel dintr-o tara pentru ei bananiera. Apoi, ca insusi sistemului nu ii este specifica recunoasterea incompetentei. Sunt multi incompetenti in functii publice, insa orgoliul lor e mult prea mare pentru a recunoaste si a cere ajutorul. Ne aducem aminte cum sistemul a facut orice pentru a opri pe medicii straini veniti la Bucuresti spre a ajuta benevol pe ranitii de la Colectiv. Unii chiar au fost tinuti ca aurolacii pe la portile spitalelor desi oamenii venisera cu sufletul deschis spre a face bine.

Dintr-o data Romania cere ajutor FBI intr-un caz similar… Nu are sens. O explicatie logica ar fi aceea ca de fapt americanii s-au aflat in acest caz inca de la inceput. Probabil ca s-a auzit vorbindu-se engleza pe holuri in acest dosar. Nu toti ce lucreaza in el sunt spioni acoperiti. Pe masura ce ipoteza Deveselu devine din ce in ce mai credibila, astfel de expresii auzite in focarul cazului le poate da acestor independenti idei fata de ciudateniile pe care nici ei nu si le pot explica. Si atunci a fost introdusa aceasta diversiune a statului roman care cere ajutor de la FBI, pentru a le da o explicatie celor care pun intrebari din interior fata de aceasta ancheta. Eventual le pot da un avertisment sa nu cumva sa ciripeasca. „We’ve got it”

Un astfel de om ce lucreaza in sistem ar fi putut sa-i dea bunicului Luizei Melencu informatia ca un anumit contingent american de la Deveselu a fost retras si mutat pe undeva prin Germania imediat dupa izbucnirea scandalului Caracal. Iordache a declarat asta la emisiunea de la Romania TV din data de 01 decembrie, ora 22. Intre timp video-ul a fost sters strategic. Am verificat si n-am gasit nicio informatie despre asta. Dar asta nu inseamna ca vreun patriot singuratic ratacit prin armata romana nu i-ar fi comunicat despre asa ceva. Iar daca o astfel de informatie e adevarata atunci ipoteza Deveselu devine cea mai credibila. Numai protectia unui astfel de personaj poate explica imbecilitatile si ilegalitatile comise in acest caz, cu nonsalanta, sub protectia marilor clanuri de spioni precum SRI, STS, SIA si cate or mai fi.

Cazul Caracal si metodele CIA din anii 60-80 

Intr-adevar, in cazul Caracal se simte aici mana CIA, carora aceste gasti le pupa mana precum domnitorii valahi la sultan. Se simt diversiunile lor specifice cu asasinarea lui Kennedy, a lui Martin Luther King, a lui John Lennon sau, cea mai socanta dintre toate, World Trade Center 2001  . Securistii romani au creat si ei diversiuni remarcabile, dupa cum le-am descris pe cele mai mari aici  . Si diversiunile de mai sus au fost bune, dar pentru americani. La ora actuala mai mult de jumatate din americani nu stie de existenta si caderea cladirii 7 din complexul WTC, odata cu tragedia 9/11. Romanii mai stiu de ea desi subiectul nu ii priveste. Din acest punct de vedere spionii romani sunt mai buni decat CIA.


Nicio diversiune nu a fost mai slab construita precum aceasta. Atata material probatoriu n-am mai intalnit nici la 9/11. In acest caz se simte ca CIA nu cunoaste decat din afara poporul roman. Ei au pus in practica vechile lor metode, crezand ca va merge la fel cum a mers cu prostimea americana. Atat de naivi si saraci cum sunt niste „prosti” din Caracal, dar totusi nu pot fi prostiti precum au fost americanii in 1963 cu fictivul personaj Lee Harvey Oswald. Le-a mers pe de o parte, in sensul ca majoritatea romanilor il vad pe acest Dinca conectat cu disparitia fetelor. Dar foarte putini cred ca el ar fi putut sa le arda in acel butoi in ciuda eforturilor influencerilor de prin toate cotloanele securimii infiltrate. Americanii au inghitit in masa galusca Oswald in ceea ce priveste asasinarea lui John F. Kennedy. Au fost semne clare ca acolo a fost implicat un intreg batalion de lunetisti si ca mai multe gloante i-au lovit capul presedintelui; fragmente osoase din craniul lui au fost gasite si la o saptamana dupa asasinat. Dar americanii nu s-au prins decat intr-o proportie mica. Cea mai mare parte dintre ei au crezut in masa si cred si astazi ca JFK ar fi fost impuscat de acel lunatic, la fel cum cred ca rugby-ul american ar fi de fapt fotbal.

Esecul manipularii cu butoiul

Uite ca nu asa s-a intamplat cu romanii! Asa prosti cum sunt urmasii carului esuat de la Caracal, totusi ei au fost foarte atenti la detalii. Sau, cel putin sunt mai atenti la aceste detalii decat sunt americanii. Probabil ca fiecare s-a proiectat pe sine in aceasta poveste. Romanii inca tin minte faptul ca procuroarea Giorgiana Hosu, ministrul de interne Ana Birchall si presedintele au stiut ca Alexandra Maceseanu e moarta inainte ca Dinca sa recunoasca (chipurile) ca el ar fi ucis fetele. De unde stiau acest lucru? Si „prostii”intreaba. Da, intre timp arhiva online cu acele declaratii a fost clasata de la toate televiziunile. Nu se mai poate demonstra intre timp ca asa ceva s-a intamplat. Dar uite ca „prostii” de romani tin totusi minte! Si iata ca la mai bine de 4 luni nu exista probe fata de aceste fapte si nici dosarul finalizat. Altfel, daca exista astfel de probe ca fetele ar fi moarte de ce dosarul nu este inaintat spre solutionare?

Ei bine, daca in acest dosar ar fi lucrat exclusiv romani, nu s-ar fi facut aceste greseli. Spionii romani isi cunosc conationalii. Stiu ca nu ii pot pacali asa usor. Cu exceptia cazului Condrea  , diversiunile locale marca SRI sunt destul de credibile. Desigur, toate au punctul lor slab. Insa niciuna nu a fost facuta atat de neghiobesc precum asta. E ceea ce n-ar fi facut niciodata procurorii DIICOT daca ar fi lucrat singuri la acest dosar. Eu cred ca acest caz a fost preluat din a doua zi de catre CIA, care a facut la repezeala un plan conform cu vechile lor obiceiuri folosite de bunicii actualilor spioni. Cu toata inteligenta lor diabolica si finetea in lucrul cu instrumentele specifice diversiunilor, ei nu au stat langa poporul roman ca sa-l cunoasca. Nu i-au perceput circumspectia la hotie, care vine din proiectia propriului spirit infractional in lumea reala. CIA nu a stiut ca romanii sunt mai abili in furtisaguri decat americanii. Doar ca romanii nu au instrumentele necesare de a fura la nivel global. Daca CIA si-a putut pacali propriul popor cu demolarea celor 3 turnuri din cladirea World Trade Center, romanul e mai circumspect. Hotul american s-a imbogatit in cateva sute de ani de democratie si a preferat sa nu se impotriveasca variantei oficiale ale acestei tragedii. El a stiut ca are de castigat in urma razboiului din Irak si Afganistan pe care il urmarea acesta mega diversiune. Dimpotriva hotul roman e sarac si nu are interes in apararea sistemului. Romanul ia apararea familiilor fetelor



Previziuni fata de evolutia cazului in viitor

Se apropie data critica de 26 ianuarie, data la care Dinca ar trebui ori trimis in judecata ori eliberat. In ambele cazuri, la ce banuiesc ca exista in acel dosar, cred ca el nu poate fi condamnat. Am 3 variante de evolutie a acestui caz. Cea mai credibila mi se pare prelungirea pentru o noua perioada de 6 luni a arestarii lui Dinca. Alta, mai putin credibila este o bomba de presa cu descinderi DIICOT pe la niste manelisti, carora sa li se dea aspect de clanuri de traficanti de prostituate. Ce-a de-a 3-a este s cea mai legala, dar si cea mai putin probabila, ca asa e in Romania, mai greu cu legea. Ea este eliberarea lui Dinca din lipsa de probe, conform codului penal.

Insa spionii nu-si permit sa-l lase in libertate pentru ca acesta ar vorbi despre altceva decat spun oficial autoritatile in acest caz. El fie ar vorbi despre clanurile mafiote infiltrate in cele mai inalte niveluri ale statului, conform ipotezei acceptate general. Sau ar vorbi despre cum e un infractor marunt sau un violator de ocazie, dar nu un rapitor de adolescente, conform variantei mele. In ambele cazuri sistemul are de pierdut ca imagine. In primul caz sistemul este mafiot. In celalalt e plantator de probe. Adica tot mafiot. Iar daca Dinca lasat in libertate ar mai convinge inca cateva mii de oameni ca n-ar fi implicat in aceste rapiri, atunci multi s-ar trezi din „somnul dogmatic” cu privire la insasi lumea in care traim. Fiecare dintre noi putem deveni victima unui astfel de sistem care planteaza probe.

Singura versiune cat de cat credibila pentru incheierea acestui caz este gasirea fetelor in viata. Dar, dupa cum am mai spus, cu parere de rau pentru familiile lor, nu cred ca asta se va intampla. Disparitia lui Dinca ar fi cel mai convenabil lucru pentru autoritati in acest moment. Asa ca exista o posibilitate ca el sa fie lasat in libertate si linsat de catre un astfel de spion ce joaca rolul unui simplu cetatean. Am vazut ca exista destule semne ca in acest caz se lucreaza cu metode de dinainte de 1985, cand CIA a incetat asasinatele asupra oponentilor politici. Dar exista si semne ca se lucreaza si mai cu manusi. Dinca putea fi eliberat si asasinat dupa prima luna de catre oricine pe strada. Eu mizez totusi pe ultima varianta. Sistemul exerseaza si diversiuni „3D”, care sa functioneze si pe viitor in cazuri similare. Probabil ca spionii lucreaza la dovezi incredibil de realiste cu traficarea fetelor, acum ca opinia publica e convinsa ca asa ceva s-a intamplat. Ma astept la un film care probabil va aparea cu unul care ar semana cu Dinca ce iese cu o fata din masina. Dar de pe acum spun ca nu voi crede in autenticitatea lui pentru ca nu exista nici un motiv ca el sa nu fi fost difuzat de la inceput, si nu acum dupa cateva luni de editare.

De asemenea, ma astept si la niste descinderi spectaculoase in locuintele unor manelisti cu care, chipurile, Dinca ar fi colaborat in traficarea fetelor. Probabil ca unii au facut anumite infractiuni si se negociaza asumarea rolului de traficanti. De asemenea, ma astept la prinderea si uciderea subita, dar fara un motiv clar a unor gangsteri locali de prin Italia, Spania sau Germania pe care va da vina uciderii fetelor. Dupa care DIICOT va justifica intarzierea, lentoarea si secretomania prin faptul ca presupusi agenti infiltrati in aceste grupari nu ar fi trebuit descoperiti de catre familiile fetelor. Dar, punctul slab ale acestei diversiuni finale va fi, ca de fiecare data, faptul ca nu ar fi fost nevoie de asa ceva, si ca fetele nu au putut fi salvate. Cum se poate apoi explica faptul ca ele au iesit moarte de acolo desi respectivul clan a fost supravegheat timp de cateva luni? Sau poate chiar ani, daca nu se vor savarsi curand astfel de crime. La fel ca si in cazul probelor despre vinovatia lui Dinca pe care eu nu le voi crede, nu o sa mai cred nici aceste diversiuni tardive. Atat operatiunea esuata a eliberarii fetelor cat si filmul acesta ar fi trebuit sa existe atunci la inceput, nu acum. Nu exista niciun motiv, oricare ar fi el, pentru care sa nu se faca publica o dovada clara ca Dinca a intrat in contact cu vreuna dintre cele 2 fete.

Dar, totusi aceasta varianta e prea costisitoare. De ce sa investesti asemenea sume de bani intr-o familie de manelisti care sa joace rolul traficantilor? E un exercitiu pentru spioni, da. Dar cred ca poporul roman nu e un bun esantion. N-are rost irosirea acestor resurse. Pentru poporul roman se pot folosi inca bastoanele si gazele lacrimogene. Probabil ca spionii plantatori de probe asteapta noi crime si noi criminali, fara legatura cu fetele, cu care sa negocieze preluarea vinei uciderii fetelor in schimbul unor pedepse mai usoare. Asa ca, daca as avea astfel de inclinatii criminale, cam asta ar fi momentul sa ma las…

Mi-ar placea sa se creeze o astfel de justificare credibila a mistocarelii din acest caz. Asta ar insemna ca inclusiv statul de drept si libertatea in aceasta tara ar putea fi mimate mai credibil pe viitor. Dar nu prea cred. Daca ar fi in plan asta, atunci s-ar fi spus din primul moment cine e adevaratul sadic ucigas din Caracal pentru ca romanii sa fie mai precauti si mai demni in negocierile cu Occidentul. De aceea stingerea acestui caz se va face mult mai ieftin. Cel mai probabil, dupa cele 6 luni din ianuarie Dinca va fi in continuare retinut in arest pentru inca 6 luni. Si apoi inca 6 luni. Si tot asa pana cand poporul se va plictisi precum in cazul Elodia. Vinovati pentru acest caz vor fi scosi cativa politisti locali de la Caracal si procurorii DIICOT. Se va face un film precum JFK sau „De ce Eu?” (cazul procurorului „sinucigas” Panait). Pentru protectie si servicii aduse statului american toti cei care au lucrat „execrabil” la acest caz vor primi o pensie babana intr-o tara exotica in care isi vor creste nepotii. Romanii vor sti ca ei se afla in inchisoare.

In final las asta aici:



Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved