Nu vorbi despre demnitatea persoanei, nesimtitule!

November 3, 20130 comentarii






Am vazut o prima iesire mai vizibila in presa a sinistrului Barbu dupa, evenimentul din Centrul Vechi de acum 2 saptamani. Recentul interviu se gaseste aici. Mi-e sila sa comentez toate aberatiile spuse de acest… sa-i zicem om. O remarca insa mi-a ridicat adrenalina si vreau s-o analiizez in aceste randuri. Sinistrul Barbu deplange asanumitul atentat la „demnitatea persoanei” la care ar fi fost supus in acea seara. Daca ce i s-a intamplat in Centrul Vechi este o lezare a demnitatii persoanei, atunci proiectul RMGC, pe care dumnealui il sustine, este un genocid la demnitatea persoanei. Sugrumarea economica a localitatii Rosia Montana si fortarea locuitorilor prin mijloace marsave sa isi paraseasca locurile natale, asa cum a facut RMGC, este un genocid la demnitatea persoanei. Riscurile imense pe care cei de teapa dumnealui le iau in numele localnicilor amenintati cu un dezastru ecologic in cazul cedarii acelei magaoaie de baraj de 180 de metri (asa cum s-a si intamplat la recent comemoratul Certej in 1971), este un genocid la demnitatea persoanei. Anularea dreptului natural al cetateanului de a se implica in treburile politice si instituirea cu forta a unei false democratii, democratia reprezentativa din care tu faci parte marsavule, este un genocid la demnitatea persoanei. Amenintarea cu sanctiuni de tot felul a celor care vor sa se implice in treburile comunitatii este un genocid la demnitatea persoanei.


Sinistrul Barbu si toti de teapa lui pot fi fericiti ca noi, oamenii simpli am inteles din exemplele istoriei ca prin recursul la violenta nu se consolideaza nimic bun. Asta ne face pe toti sa fim pasnici fata de sinistrele lor persoane. Altfel, fata de crimele odioase pe care le produc indirect, fata de batranii care mor in spitale din lipsa de medicamente, fata de copiii care nu se nasc din lipsa de perspectiva a parintilor si fata de ciuruirea constanta a sufletelor celor ce muncesc pe branci prin diferite companii pentru a le sustine viata lor de huzur, nici o pedeapsa nu ar fi destul de buna pentru echilibrarea prejudiciului. Acesti oameni ar trebui sa moara in chinuri groaznice pentru ca aceste crime pe care le produc acestui popor in fiecare secunda sa fie compensate.

Spargerea unui geam la masina chiar nu inseamna nimic. Dar iata ca, dupa cum spune in acest interviu, deja suma de reparatie a masinii s-ar si ridica la 9 000 de euro. Sinistrul nu se gandeste, desigur, ca acea caroserie poate fi indreptata li eventualele zgarieturi pot fi rechituite si revopsite la un service auto. El gandeste dupa principiul para-ndaratului specifica mentalitatii de demnitar: la inlocuirea ei totala. Hai ca platesc fraierii luxul lor! Mi-e sila! Din pacate civilizatia s-a construit si se consolideaza, dupa cum vedem, pe un lant de crime, asa cum suna un vers dintr-o viitoare piesa de-a mea. Ne ramane doar indignarea in fata acestor borgi veniti parca de pe alta planeta.

Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved