Un om e acuzat ca vrea sa traiasca altfel decat la cheremul corporatiilor si politicienilor

November 22, 20130 comentarii






Un om a vrut sa pescuiasca intr-un rau pentru a-si potoli foamea asa cum omul a facut de milioane de ani. Pentru ca nu avea permis de la „principe” a fost arestat. In filmul de mai jos vedem modul in care acest om se apara in fata sistemului sclavagist.


Nu mai conteaza ca, in cele din urma judecatoarea nu l-a mai condamnat. Probabil ca, speriata de absurdul situatiei, si de o usoara tresarire umanista, ea a preferat sa se retraga si sa lase pe altcineva sa decida. Oricum, si-a indeplinit rolul de intimidare. Insa daca asta e justitie, nu pentru ca l-ar fi condamnat sau nu pe acest om, ci doar pentru ca a indraznit sa il aresteze pentru o astfel de fapta atunci mi-e rusine. Mi-e rusine pentru acesti ticalosi pusi in varful justitiei si mi-e rusine pentru ca eu insumi servesc unui sistem ticalos. Pentru ca, daca nu iti ofera alternativa la regulile sale, adica daca nu iti ofera posibilitatea de a refuza civilizatia si de a te retrage intr-un stil de viata arhaic, acest sistem este unul ticalos, banditesc. Acesta este sclavagismul modern nevazut al legilor facute pentru profitori si al falselor idealuri. Daca nu reuseste sa te pacaleasca cu promisiuni de implinire a „visului american” iata ca sistemul ticalosit iti taie orice posibilitate de independenta, refuzandu-ti un stil de viata arhaic, pedepsindu-te doar pentru ca vrei sa mananci din rau si nu de la McDonalds.

Salutari din Evul Mediu! Avem de a face aici cu iobagie contemporana. Singura diferenta e ca feudalul medieval e inlocuit astazi cu o armata de (in ordinea vinei):
a) politicieni
b) corporatisti/bancheri
c) judecatori
d) politisti/bodyguarzi/militari
e) designeri/jurnalisti/artisti
f) profesori
care spune la fel cum spunea si el atunci: „raul asta si pamantul asta in general e al meu si daca vrei tu sa pescuiesti si sa te hranesti din el trebuie sa-mi faci tu mie un serviciu”.

Unde e libertatea promisa? Unde sunt drepturile omului? La ei in buzunare. Pe mine nu ma multumeste deloc contraargumentul ca un sistem totalitarist te impusca pe loc in timp ce, in acest caz, l-a lasat in cele din urma in pace pe cel acuzat. Cu toata responsabilitatea spun ca acest om are dreptul sa se apere in fata banditilor prin orice mijloace.


Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved