Solutie pentru energie verde din apa in zonele montane

November 12, 20160 comentarii



Daca panourile solare actuala ar fi produs suficienta energie/caldura pe timpul iernii atunci eu as fi fost acum in munti. M-am gandit la crearea unei mecrohidrocentrale, insa aprobarile de la autoritati pentru amenajarea unor astfel de paraie probabil ca n-ar veni decat in schimbul mitei grase. Apoi mai e si problema barajului ce impiedica urcarea pestilor in aval.

Iata totusi o solutie care permite rezolvarea problemei circulatiei pestilor.





Desigur, un astfel de dispozitiv mai are totusi nevoie de o plasa protectoare in fata pentru ca nici pestii dar nici lemne sau alte materiale sa nu intre in turbine. Si, desigur, aprobarile de la autoritati care in general nu vad cu ochi buni independenta energetica a sclavilor lor pentru ca nu-i mai pot exploata economic. Interesul lor este sa foloseasca energie traditionala care necesita cheltuieli mari, si care astfel justifica pretul cu care energia este platita de fiecare. In felul acesta se justifica atacul la adresa proprietatii sclavului liber de azi, care se face cam la fel in care se facea pe timpul sclaviei clasice, dupa cum am aratat aici: Din acest motiv nici nu s-a investit mai nimic pana acum in acest gen de captare a energiei apei din valurile marilor si oceanelor conform modelului de aici:



, aici:



sau aici:



In directia energiei verde pe care omul de rand civilizat o cere cu insistenta au aparut din fericire in ultimul timp in lume si la noi in tara eolienele. Din pacate ele nu reusesc sa se ridice la eficienta energiei apei. Intre timp s-a vazut ca ele pot cauza moartea pasarilor care se izbesc de ele noaptea. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca ele sunt plasate acolo unde exista mentalitati ecologiste, parca pentru a le inchide gura, lipsind acolo unde vanturile sunt puternice si constante. Dispozitivele de captare a energiei apei sunt mut mai eficiente. Din pacate e mai greu cu punerea in practica a acestui plan atata timp cat statul e sufocat de mentalitati sclavagiste care pun bete in roate acestor planuri de eliberare energetica pentru ca asta inseamna scaparea printre degete a sclavilor pe care ei ii exploateaza.






Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved