Razboiul informational impotriva lui Cumpanasu si falsificarea alegerilor in Romania

June 2, 20200 comentarii



Dupa „Diversionistii”  , tocmai randez un al 2-lea documentar, numit „Sadismul in politica internationala” , care face o sinteza cu dovezi istorice a ideilor lansate inca de acum 10 ani pe Baldovin Concept  in legatura cu minciunile istoriei recente. Toata istoria e scrisa cu minciuni insa istoria moderna ele au ajuns la forme absolut epice. Istoria Romaniei nu face exceptie, in special ultimii 30 de ani. Civilizatia moderna este o artificiala constructie a pesterii pentru ca mitul platonician sa fie mai credibil.

Cel mai recent si arzator exemplu este cazul Alexandra Macesanu. Drama fetei si a familiei putea fi musamalizata inca inainte de a iesi in presa, dupa cum s-a facut cu cazul Luiza Melencu. El a ajuns in presa si a scandalizat opinia publica datorita lui Alexandru Cumpanasu, unchiul fetei. El nu a avut functii de conducere in institutii insa, din postura de negociator al societatii civile cu guvernele ultimilor ani, a ajuns si om de televiziune. Legaturile sale cu presa au facut ca acest caz sa fie cunoscut de toata suflarea romaneasca. Curajul acestui om de a lasa o viata de om bogat si de a se lupta cu infractionalitatea de la toate nivelurile societatii arata totusi ca eroismul n-a disparut din aceasta tara, desi n-am fost de multe ori campioni.



Initial sistemul mafiot i-a dat liber la notorietate publica si respect, un fel de zaharel spre a-i cumpara tacerea si inactiunea. Interesul a fost ca balbele din acest caz sa fie puse pe seama unor „acari Pauni” locali, in timp ce cei care au dat ordine de la centru spre musamalizare sa iasa basma curata. Cumpanasu nu s-a lasat dus cu zaharelul si a continuat investigatiile, aratand fapte grave in profunzimea tuturor institutiilor represive. Acestea pur si simplu s-au pus de-a curmezisul in comunicarea adevarului despre ce s-a intamplat la Caracal. Ce face un om normal cand vede asemenea obtuzitate la varful majoritatii institutiilor care au exact acest scop de a preveni si combate infractionalitatea? Raspunsul e simplu: cere votul popular cetatenilor spre a ajunge in functii de decizie, de unde sa ia mai usor urma fetelor rapite. Ceea ce a si facut.

Dupa ce si-a anuntat intentia de a candida la prezidentiale , neosecuristii au lansat o campanie media de denigrare asupra lui, tipic pentru golaneala la nivel oficial. Dupa cum golanii de strada ameninta victimele sa nu depuna marturie, in acelasi fel golanii cu gulere albe au facut acelasi lucru cu instrumente mai performante. Denigrarea sa publica dupa anuntarea candidaturii a fost facuta spre a-i opri accesul democratic la o functie de unde sa poata mai usor sa controleze situatia de la Caracal, si chiar infractionalitatea din Romania, in general. Daca in tara noastra ar fi existat stat de drept autentic si daca spionajul civil ar fi facut in sprijinul cetateanului pentru eliminarea infractiunilor si amenintarilor majore la adresa noastra a tuturor, atunci Cumpanasu nu doar ca ar fi trebuit sa fie sprijinit, dar chiar si recompensat pentru munca si pierderea de timp in identificarea celor care au ascuns si inca ascund adevarul fata de rapirea fetelor.

Dupa cum am mai spus in articolele anterioare pe aceasta tema  , daca serViciile Secrete n-ar fi implicate direct in rapirile din Caracal, atunci toti cei care dau impresia ca sunt imbecili din acest dosar ar fi luat la puricat si ridicati cu mascatii. In special DIIC-alosii. Statul nu si-ar risca prabusirea imaginii in opinia publica, riscand si mai mult sa fie astfel vazut ca stat rapitor de copii, aparand niste criminali. Singura explicatie pentru care Viciile Secrete nu-si fac treaba oficiala pentru care sunt platite este aceea ca ele sunt de fapt direct implicate in aceste rapiri. Daca opinia publica ar afla adevarul atunci imaginea publica spionajului civil, ca uneltitor de politica interna conform ordinelor internationale, ar fi afectata. Si atunci acest Dinca e scos la inaintare, dupa cum am spus din chiar primele zile ale acestui scandal  . Denigrarea lui Cumpanasu prin majoritatea canalelor mass-media este comanda directa a acestor master-manipulatori care isi fac politica prin dezinformari complexe de presa. Subiectul Caracal a fost tratat in detaliu de posturile TV Romania TV si Antena 3, posturi care se pozitioneaza constant de partea coruptiei. Asanumitul jurnalism onest facut de posturile anti-PSD au trecut rapid la alte subiecte, de parca musamalizarea generalizata a acestui caz n-ar fi un subiect important pentru romani.

Pe un val de simpatie generala, Cumpanasu a fost atras in situatii conflictuale lipsite de sens. Cea mai cunoscuta a fost intretinuta de Abraham, un spion civil infiltrat in politie, acum pensionat. Ce scop are un astfel de pensionar de lux sa il provoace fara sens pe Cumpanasu? Raspunsul consta exact in interesul de denigrare a sa in scopul erodarii imaginii publice si sugrumarea informationala a subiectului rapirilor.



Fla TVR in campania electorala, lui Cumpanasu i s-a cerut sa vorbeasca despre un hobby si el a venit cu o arma de jucarie cu care a impuscat niste baloane, precum la tarabele din statiunile de vacanta. In perioada imediat urmatoare i s-a facut dosar penal la parchetul general pentru incalcarea armelor si munitiilor. Luni de zile Youtube mi-a plasat acel video in news feed, cu titlul „Cumpanasu si-a pierdut mintile in direct la TVR”, desi eu l-am blocat si l-am raportat de zeci de ori ca fiind fake news. Adica cu ce si-ar fi pierdut mintile tragand cu o arma de jucarie in baloane? Cei care fac asta in concediu la mare sau la munte sunt nebuni, sau cum? In spatiul public s-a lansat treptat dezinformarea ca ar folosi drama fetelor pentru a obtine foloase politice. Pentru mentalitatea mioritica ce se resemneaza in fata situatiei o astfel de acuzatie are sens. Ai incercat, n-ai putut, ramai la locul tau. Dar pentru spiritul capitalist injectat in acesti 30 de ani resemnarea nu are sens. Si ii intreb pe cei care au fost prinsi in aceasta dezinformare cam ce ar fi trebuit sa faca el? Sa accepte teoria arderii Alexandrei de Dinca in teava aia fara fund, fara probe? Normal ca daca vezi ca institutiile nu vor sa spuna adevarul incerci sa le tragi la raspundere din postura de cetatean investit cu putere politica. Asta vrea poporul in general. 





Profesorii sai din liceu au fost vizitati de niste astfel de agenti pentru a afla detalii. Viata i-a fost scotocita pentru a afla ceva compromitator. Tipic pentru cum a fost instrumentat acest caz si tipic pentru cum se guverneaza in Romania, in general. Ai o vulnerabilitate, ai furat ceva, esti promovat in functii cheie. Si nu i-au gasit decat 2 vulnerabilitati usoare si una ceva mai serioasa, pe care sistemul neosecurist le-a intors dezinformational in asa fel incat el sa para un om corupt. Prima este ca n-a absolvit facultatea pe care a inceput-o, fiind ulterior invitat sa sustina niste cursuri optionale la SNSPA. Dezinformarea consta in faptul ca el n-a fost profesor angajat acolo, ci invitat. A avut alt tip de contract. Cursurile sale au fost practic serii de conferinte. Exact aici a venit cu dezinformarea neosecuristii, care s-au folosit de imaginea publica a universitatilor invechite din Romania, cu putine cursuri optionale, cu cursuri clasice in urma carora se da un examen final. Majoritatea dintre absolventii de studii superioare au trecut prin acest model. Numai ca, inclusiv in lumea universitara din Romania lucrurile au inceput sa se schimbe de ceva vreme incoace. Nu toti cei care „predau” la facultate sunt profesori angajati. Unii sunt persoane publice care tin conferinte unice. Altii sunt simpli colaboratori ce tin cursuri optionale. Absolvirea lor aduce diplome sau credite sau alte astfel de recunoasteri mai mult sau mai putin simbolice. Rareori absolvirea unui astfel de curs sau participarea la o conferinta se termina cu un examen. Cel care le sustine e un specialist in domeniul sau si nu are timp sa faca evaluari clasice precum profesorii cu aceste examene. Cum ar fi ca un fost presedinte de stat care tine o conferinta intr-o astfel de universitate sa-i evalueze pe cei prezenti? De obicei lumea se imbulzeste iar aducerea sa sa vorbeasca este o puternica lovitura de imagine pentru acea universitate. Din aceasta cauza onorariile acestor invitati sunt mult mai mari decat cele ale profesorilor care predau zeci de ani acelasi curs , sau macar in Romania se intampla asta.

Faptul ca Alexandru Cumpanasu a fost invitat la SNSPA sa sustina astfel de conferinte nu e intamplator. Omul a sustinut emisiunea Ambasador  de la postul Realitatea TV pe mai multi ani, intervievand diferiti diplomati, afaceristi si politicieni. Cumpanasu e un specialist in politica internationala, in special cea balcanica si a Orientului Mijlociu. Cu toate astea, neosecuristii i-au creat in spatiul public imaginea de corupt care ar fi mituit pe cineva de la SNSPA pentru a-l angaja ca profesor, conform cu viziunea traditionala a romanului despre scoala, in lipsa diplomei de absolvire a facultatii. Asa ceva este o dezinformare grosolana.

A doua vulnerabilitate usoara este asocierea cu politicienii, spionii civili mizand pe ura romanilor fata de politicieni in general pentru a-i compromite lui Cumpanasu imaginea. Prin primavara s-a si lansat dezinformarea pe majoritatea canalelor mass-media cum ca ar fi acceptat sa faca parte din guvernul Orban. Minciuna asta tipic neosecurista a prins la public, multi inca crezand-o si astazi. Interesul ei este asocierea sa cu politicienii, pe fundul dispretului popular fata de ei in general, spre a-i suprima popularitatea. In adolescenta Cumpanasu a fost intr-adevar membru al PNL in orasul natal, Caracal. Mai toti credeam in varianta dreptei atunci, dupa cei 45 de ani de stanga comunista. Deci nu poate fi acuzat de naivitate pentru ca a crezut atunci in politica de jucarie  , pentru ca toti am crezut. Apoi si-a dat demisia din PNL si n-a mai activat in vreun partid politic. A lucrat insa cu mai multi politicieni de la putere din postura de negociator din partea societatii civile.

A treia vulnerabilitate este ceva mai serioasa si se refera la o suma relativ mare de bani de la Ministerul Culturii (undeva la 12 000 E, din cate am inteles) pe care ar fi primit-o pentru a scrie 3 carti. Presa de scandal a sugerat ca acesti bani ar fi aprobati de Simona-Gabriela Baltag, care apoi i-a devenit sotie. Dar ea nu avea functie de conducere in Ministerul Culturii, pentru a face astfel un act de coruptie, fiind un simplu angajat acolo. Guvernul a aruncat in acel moment in toate partile bani de anul centenarului, pentru a reduce cat mai mult criticile si disensiunea sociala. Am criticat constant modul in care Ministerul Culturii cheltuie banii dar asta nu inseamna ca i-as acuza de imoralitate pe cei care beneficiaza de aceste finantari. Simona si Alexandru Cumpanasu i-au vazut disponibili si i-au luat asa cum oricine face in mod normal. In capitalism e valabila maxima „nu-i nebun cine cere, ci cine da”. Oportunitatea unor astfel de castiguri mai mari l-a facut pe Cumpanasu sa abandoneze cariera de economist inceputa odata cu admiterea la ASE si sa o adopte pe cea de expert, in parteneriat cu guvernul. Educati in spiritul capitalist al castigurilor maxime, fiecare dintre noi am face la fel in contexte similare. Dar aceste castiguri mai mari nu s-au realizat prin coruptie individuala. Ca e imoral, da, insa intreg capitalismul e imoral din care facem toti parte atunci cand mergem la supermarket sa cumparam produse. Alternativa la capitalism e dictatura.

Pe de alta parte, in UE asa sunt platiti expertii in general. In general in Romania specialistii sunt rareori platiti la adevarata valoare, dupa cum insusi omul simplu e platit cu salarii de mizerie. Vazand aceste sume, omul simplu poate ramane cu un gust amar. Insa problema nu e la Cumpanasu, care este platit normal, ci la insusi omul simplu care si-a pierdut vocatia protestului pentru o viata decenta (cu largul concurs al institutiilor represive, in special al Jandarmeriei) . Romanul s-a resemnat cu salarii si o viata de mizerie. Pentru un om instarit asa cum este el, a-i gasi doar aceste „defecte”, inseamna ca omul e printre cei mai onesti si capabili romani.

Dar hai sa zicem ca Cumpanasu si-ar fi dobandit averea prin mituirea unor functionari cu putere de decizie si acces la fonduri. In cazul asta el tot ar fi o alegere mai buna decat orice alt politician care lucreaza abil la ingroparea mediatica a cazului. Niciunul nu si-a facut tema de campanie aflarea adevarului. Toti merg pe teoria tevii, ascunzand adevarul despre ce s-a intamplat cu adevarat acolo. Fiecare dintre aceste marionete care cer votul popular sustine politica ascunderii sub pres a adevarului despre rapirea fetelor la Caracal. Fiecare dintre ei reprezinta false alternative, la fel de nocive, ale unui stat care a ajuns rapitor de copii si femei. Pai, in cazul acesta presupusa coruptie a lui Cumpanasu este mai usoara decat criminalitatea dovedita a statului roman  . Daca mergem dupa politica „raului cel mai mic”, pe care acesti ingineri sociali ne-au oferit-o la vot in acesti 30 de ani, Cumpanasu este exact varianta mai buna decat orice inseamna clasa politica in acest moment, cu unele exceptii atrase spre prafuire si denigrare in aceste in false institutii ale politicii de jucarie.

Si exact asta s-a intamplat. Romanii sunt ei naivi dar nu-s atat de prosti incat sa nu-si dea seama de asta. Exista cativa darwinisti inclusiv in institutiile culturale, care n-au dat din primul moment atentie subiectului Caracal, pe principiul „prostii trebuie sa suporte orice de la cei bogati”. Dar sunt putini. Desi Cumpanasu insusi nu crede cu tarie, voturile in favoare lui au fost masluite la fel ca insasi teoria tevii fara fund a lui Dinca.



Adica sistemul mafiot vrea sa ne convinga ca poporul ar fi votat Iliescu in 2000 de frica lui Vadim , pe principiul „raului cel mai mic”, si de data asta ar fi votat sloganul „Romaniei anormale”, adica „raul mai mare”? Nu are sens. Nu are sens din punct de vedere psihologic ca o tara intreaga sa fie conectata luni intregi pe subiectul Caracal, cu compasiune maxima fata de familiile implicate, si asta sa nu se regaseasca in vot. Audientele record obtinute de posturile Romania TV si Antena 3, precum si valul de furie populara fata de autoritati nu avea cum sa nu se reflecte in vot . Sondajele de pe Facebook l-au aratat constant pe primul loc. Romanii nu sunt niste vite, asa cum se incearca sa se arate cu acel procent minuscul de 1,28%, prin care valul de compasiune generala s-ar fi evaporat asa dintr-o data din nimic. Undeva, spionii civili au fortat mult nota, facand nevazute milioane de voturi pentru Cumpanasu.

Desigur, poporul roman nu e un popor curajos. Dupa asemenea denigrare mediatica o parte dintre romani au fost manipulati sa creada ca Alexandru Cumpanasu e la fel ca ceilalti si imaginea lui publica a mai scazut. Cei mai multi dintre cetateni iau pozitia sugerata de mass-media sau influencerii de pe retelele sociale. De aici putem trage concluzia despre absurditatea insasi a democratiei facuta cu o majoritate de cetateni sugestionabili, care pot vota absolut orice in urma unei campanii de presa sustinute. In Romania se practica chiar micile pomeni electorale prin care li se cumpara voturile somerilor din satele zonelor defavorizate din sudul si estul tarii.

Dar multi au votat totusi cu Cumpanasu. Ei au preferat sa nu vorbeasca despre asta cu apropiatii. Dupa ce departamentul spionajului civil de dezinformare publica a asociat subiectul Caracal cu posturile Romania TV si Antena 3, posturi care s-au pozitionat constant impotriva protestelor de strada, o buna parte din tineri au evitat sa se mai implice politic in acest caz. Multi n-au vrut sa se „compromita” sau n-au vrut sa de-a ochii cu cate o cunostinta „de inalta clasa” si nu recunosc public faptul ca l-au votat. Insa, singuri in cabina de vot ei au pus votul masiv pe Cumpanasu, conform coerentei psihologice. Dar chiar si asa, Cumpanasu a strans mai multi protestatari decat a reusit toata Antena 3 cand a organizat acel miting de sustinere a patronului lor.

Dupa cum am descoperit in acel documentar sus amintit, la ce inginerii sociale face capitalismul in general, falsificarea alegerilor este un mizilic. Nu doar Cumpanasu dar multi altii au fost furati sistematic in acesti 30 de ani. Ce i s-a intamplat lui Dan Diaconescu cu OTV-ul lui prin care a incercat sa intre neinvitat la masa marionetelor papusate de serVicii spre a decide in defavoarea poporului, e tipic. Diaconescu nu are voie sa mai iasa in public si nici sa candideze la vreo functie oficiala pentru ca ar fi santajat pe cineva. Nu stiu daca aceasta acuza e reala sau implantata de ei, dupa modelul dintilor plantati pe proprietatea lui Dinca de la Caracal. Dar a-i opri cuiva dreptul de a fi ales democratic pentru o astfel de ilegalitate minuscula in raport cu hotiile facute de altii, e absurd. Pai insusi presedintele marioneta Ioha a furat dovedit , fiind nevoit sa renunte la o casa in Sibiu, trecuta pe numele sau cand era primar prin acte false. Exista dosar civil cu sentinta definitiva pentru asta. Daca Ju$titia ar functiona in Romania, acest dosar civil s-ar fi transformat in dosar penal si Ioha Ioha ar fi trebuit sa-si dea demisia ca Nixon. Dar sistemul neosecurist are nevoie de astfel de oameni santajabili pe care sa-i puna in pozitii cheie si pe care sa-i papuseze dupa interesele lor antinationale.

Am trecut cu vederea ani buni aceste inginerii sociale, exact pana la Cazul Caracal. Ma impacasem cu ideea ca politicienii marionete si politica de jucarie este o solutie pentru popoarele cu tendinte infractionale spre a alege dictatori. Dar, de fapt am vazut ca Hitler a fost sustinut de Wall Street spre a ajunge la putere in Germania, necastigand de fapt alegerile acolo. SUA si capitalismul avea nevoie de un razboi pentru ca razboaiele aduc crestere economica prin frica indusa muncitorilor. Am aratat asta in acel documentar de mai sus cu date concrete. Dar era nevoie de a convinge populatia americana ca acest razboi nu a fost initiat de capitalistii sai ci de extremisti. Si asa vina pentru initierea Celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost pusa in carca ultra-nationalistilor germani, italieni si japonezi. Pe langa crearea dictaturii hitleriste, ingineria sociala de aducere a lui Hitler la putere a creat un alt monstru in Rusia: Stalin. Dupa 1945, in America Centrala CIA a sustinut in mod direct astfel de dictatori la putere in defavoare unor guverne alese democratic. Deci iata ca in loc de prevenirea dictatorilor, capitalismul de fapt a creat astfel de dictatori.

Falsificarea alegerilor s-a facut constant in Romania, dupa cum unul ca Basescu a fost sprijinit sa ramana la putere, in ciuda valului de proteste impotriva lui de atunci. M-am resemnat cu ideea implicarii spionajului civil in procesul electoral pentru a-i stopa pe ultra-nationalisti sau populisti sa ajunga la putere. Hai ca despre Vadim s-a spus ca a fost prea lingau fata de Ceausescu (desi nu puteai sa lansezi nimic public fara oda fata de tovarasu’) si prea „nebun” dupa 1989. Despre Dan Diaconescu s-a spus ca e prea mahalagiu. Cumpanasu e si el impulsiv dar toti ar trebui sa ne comportam astfel fata de aceasta escrocherie dezinformationala privind rapirea fetelor. Dincolo de denigrarile media, Cumpanasu reprezinta esenta acestui popor precum insusi Brancusi. Un copil crescut la tara care a ajuns bogat prin forte proprii. Adica nu cum au facut neo-securistii imputiti, cu taticu’ securistu’ care le-a aranjat examenele ca sa ii treaca scoala. Sau care le-a facut companii private finantate cu bani publici, pe spinarea noastra, ca sa se simta si ei capitalisti.

Datorita formarii mele umaniste, nu sustin anumite idei politice de-ale sale, printre care respectul fata de institutiile militarizate. Si fata de rezolvarea criminalitatii avem pareri diferite; dumnealui prefera solutia politiei americane iar eu prefer solutia tarilor Europei de Nord  , care, printr-o grija si protectie fata de cetatean, au ajuns sa reconverteasca inchisorile in altceva, din lipsa de infractori. Din aceste puncte de vedere suntem chiar adversari, intr-o societate cat de cat normala. Dar, intr-o Romanie anormala girata de marioneta de la Palatul Cotroceni, pot sa trec peste aceste diferende si sa-l sustin in tot ceea ce-si propune pentru scoaterea Romaniei din acest blestem al statului infractional.

Dar de data asta spionii civili care au uneltit la aceasta inginerie mediatica au sarit aici rau coarda. Capitalismul din Romania este un Stalinism cu efect intarziat, cu milioane de morti prin imbolnaviri cronice de lunga durata datorate stresului cotidian  si ale sadicilor ucigasi, rapitori de copii si femei, care trec nevazuti in infractionalitatea generala. Capitalismul din Romania incearca sa minta in continuare ca romanii si-ar fi pierdut subit interesul fata de acest caz. Doar ca disparitiile sunt realitati crunte in Romania si nu numai. Pe langa minciunile gogonate care ne-au dus in fata resemnarii cu saracia, acest sistem dictatorialo-infractional vrea sa ne resemnam si cu infractionalitatea. Oamenii incep sa realizeze amploarea infractionalitatii, in ciuda mesajelor presedintelui despre „Romania normala”. Hotia spionilor de la primul tur al prezidentialelor din 2019 incepe sa se vada. Cumpanasu are cea mai urmarita pagina de Facebook din Romania. Pe langa cativa infiltrati cu conturi false exista sute de mii de sustinatori activi, cu profiluri reale de Facebook. Nu exista o alta alternativa pentru bunastare in aceasta tara decat boicotarea marionetelor spionajului civil si sustinerea independentilor in functii de raspundere, precum Cumpanasu sau Radu Moraru, indiferent de aceste diferente de opinie. Dupa ce cream o reala democratie si nu un stalinism mascat, putem sa dezbatem alte subiecte. Dar pana atunci, adevaratii dusmani ai poporului sunt oamenii marilor partide (aceeasi mizerie)

Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved