Pages

December 30, 2018

La multi ani 2019!

Nu va doresc implinirea tuturor dorintelor, pentru ca, mai intai in mintea noastra exista si dorinte criminale sau, cel putin, inoportune pentru societate. Apoi, pentru ca oricum ele nu vor fi indeplinite. Si, nu in ultimul rand, tocmai urmarea viselor inseamna sentimentul de plinatate, de traire la maxim a vietii. Implinirea tuturor viselor inseamna plafonare, moarte. Faptul ca avem un aparat psihic, care ne ornamenteaza motivatia de a trai, ne face sa mergem inainte si sa ne bucuram de viata, cu bune si cu rele. Un porc multumit e unul care si-a indeplinit toate dorintele. Nu va doresc alergarea dupa implinirea dorintelor minore, casa, masina…

Eu vă doresc altceva! Vă doresc să aveţi cât mai multe dorinţe care să vă facă să le urmaţi. Vă doresc să simţiţi că trăiţi şi că faceţi parte dintr-o specie incredibilă. Vă doresc să renunţaţi cât mai mult la dorinţele mercantile. Fugiţi de sclavia modernă şi trăiţi simplu! Faceţi-vă prieteni şi printre oameni dar, mai ales, printre animale! Aveţi mult de învăţat de la ele. Aveţi de câştigat mult mai mult decât confortul trecător al civilizaţiei. El e bun, dar nu trebuie sacrificate celelalte pentru a-l avea.






December 23, 2018

Despre riscurile meseriei de militar, jandarm, politist si magistrat



In zilele astea traim aceeasi drama a comemorarii victimelor tulburarilor sociale din 1989. N-am mai suportat sa merg in Piata Universitatii ca in 2017 , 2014  , 2012  sau , mai ales, 2007 . N-am mai vrut sa vad calaii cum se lafaie in mari omagiatori ai victimelor lor, asa cum am facut anul trecut. Oricum, am scris destul despre asta aici  , aici , sau aici . Am aratat de mult in ce mod institutiile represive tind sa-si sufoce comunitatea cu argumente sociologice aici  , aici , aici  si in alte articole deja linkate in acestea . O astfel de realitate sociala se datoreaza faptului ca cei care activeaza in aceste institutii sunt urmasii celor care au cucerit tara prin forta armata. De aceea,in ciuda nationalismului lor ipocrit, ei vor ramane constant antinationali si anticomunitari. Ei sunt un fel de stat in stat. Poporul e un fel de turma din care ei se ospateaza. Ei sunt adevaratii dusmani ai poporului , desi poporul in naivitatea sa ii vede ca pe aparatorii lui.

Am facut in schimb un video despre riscurile personale la care expun pe termen lung cei care sunt educati in virtutea cinstei, omeniei si respectului fata de aproapele lor. Pe langa riscurile de a fi traumatizat razbunarea celor reprimati, amenintarile venite pe linie ierarhica in aceste institutii au rol de traume cu consecinte psihopatologice devastatoare, precum alcoolismul (vezi scandalul recent cu jandarmul beat), devierile sexuale (vezi scandalul politistului pedofil), conflictele familiale si comunitare (cu vecinii si alti membrii ai comunitatii) cancerul si alte boli psihosomatice.









December 18, 2018

Parlamentul: un fel de „Marea Adunare Nationala”



Da, un fel de „Marea Adunatura Nationala”, plina de aplaudaci care executa obedient niste ordine venite de la partid. Iar atunci cand vor sa faca ceva pe cont propriu, sunt repede redusi la tacere. S-a terminat cu noua majoritate parlamentara de vineri. Si s-a vazut asta din insele relatarile din presa. Asa ceva era un subiect baban, dar cei de deasupra au hotarat altceva. Si la fel au fost urecheati si dezertorii sa stea linistiti la locurile lor… Unul dintre numeroasele exemple despre cacialmaua democratiei.



In urma prezentei mele acolo m-am ales si cu o amenda din partea jandarmeriei, foarte usor de demontat in instanta, de care am mai scapat si in trecut.




December 14, 2018

Despre comunism si alte orori



Videoconferinta Cu Oleg Brega si altii despre marile dezavantaje ale dictaturii comuniste, pe care unii le-au uitat, sau despre cum sistemul a facut uitate crimele impotriva rascoalei din 1907.






December 8, 2018

Noua majoritate parlamentara: sfarsitul guvernarii PSD



Cum am auzit ca Dragnea si PSD ar fi pierdut majoritatea parlamentara m-am dus la Parlament unde am inregistrat acest video:


Nu-mi fac mari sperante de pe urma noii guvernari. Sunt pregatit de pe acum sa ies in strada impotriva acesteia, la fel cum am facut-o impotriva lui Basescu si partidul lui defunct inca din 2012. Si voi iesi mereu impotriva oricarei guvernari care nu-si indeplineste promisiunile electorale, si pe care o consider ilegitima in fapt.




November 21, 2018

O populatie cu prea multi borfasi!



Recent au avut loc in Europa doua proteste, care mi-au confirmat ceea ce se stie si e usor de vazut de oricine. Faptul ca nu suntem o natiune.



Am ramas pur si simplu fara cuvinte atunci cand am vazut imaginile de mai jos, cu jandarmii bulgari:


In loc sa recurga la armamentul din dotare, asa cum lis-a cerut pentru a dispersa multimea, pur si simplu au fraternizat cu ea, dandu-si jos castile si refuzand sa lupte de partea infractorilor. Ar face asa ceva grobienii din jandarmeria romana? Nu. Pentru o prima grasa ei ar fi in stare sa-si bata si propria mama…

Celalalt protest a avut loc recent in Franta. Guvernul vrea sa promoveze masinile electrice si a folosit un siretlic pentru a-i face pe francezi sa cumpere aceste masini: a scumpit carburantii. Cetatenii s-au strans in grupuri mai mari sau mai mici in vreo 2000 de localitati franceze si au protestat in veste galbene, dupa cum se vede aici:


Observam ca la min 52. 00 Riot Police din Franta foloseste gazele lacrimogene atunci cand protestatarii s-au apropiat prea mult de ei si i-au impins in spate. Pe 10 august protestatarii nu au initiat actiuni de bruscare a jandarmilor, ci jandarmii au hartuit constant multimea cu jeturi de gaze odata le cate o jumatate de ora. De asemenea, vedem video-ul cu protestele din Franta ca sunt gazati in jeturi usoare doar cei din fata. Dimpotriva, in 10 august toti protestatarii au fost gazati, si cei din spate.

Suntem un conglomerat de urmasi ai unor natii si etnii care au ajuns in aceasta tara expulzati din tarile lor (romanii isi izolau aici hotii needucabili) sau a celor care au vrut sa se intoarca la o viata primitiva, departe de civilizatie. Nu avem constiinta nationala. Nu avem constiinta comunitara. Suntem ca niste cani intr-un adapost impropriu… N-am prea avut sange in gojones sa ne luptam cu alte natii, insa suntem buni la agresatul propriilor concetateni




November 12, 2018

Sa vedem dincolo de alba-neagra politicianista! Despre megaevaziunea fiscală practicată de marile corporatii in Romania



Romania trece prin cea mai neagra perioada a istoriei ei. Niciodata in istoria nu s-a inregistrat un asemenea grad de stagnare si degradare sociala. Principala problema a acestei intarzieri nu este faptul ca politicienilor corupti fura. Ei fur mult, dar nu sunt multi. Romanii pot totusi acoperi hotiile lor. Vilele si domeniile lor de lux impartite prin tara si strainatate ajung la un miliard de euro. Hai sa zicem chiar 10! Dar asta e vax fata de miile de miliarde de euro care dispar din tara prin practicile off-shore. Asta inseamna ca marile corporatii care nu platesc impozite in acord cu cifrele de afaceri. Prin urmare, nu exista bani pentru spitale, scoli si autostrazi.

Compania cu cea mai mare contributie la bugetul de stat este OMV Petrom. Ea este estimata ca fiind cea mai mare companie de petrol din Balcani. Pe site-ul lor https://www.omvpetrom.com/portal/01/petromcom nu putem gasi exact si transparent care este profitul anual facut de aceasta companie. In presa apar diferite sume, precum 870 milioane Euro in 2011, conform cu Ziarul Financiar  , sau 2,489 miliarde de lei in 2017, conform Digi24. Insa fara citarea unor surse credibile, acestea sunt simple vorbe.



Conform cu vechiul cod fiscal, impozitul pe care persoanele fizice si juridice il datoreaza statului era de 16%. Dupa OUG 79/2017 de modificare a sa, noul impozit este de 10 %. In stilul sau caracteristic ANAF, nu publica sumele nominale cu care marile companii au contribuit la bugetul de stat. Poate ca or fi pe undeva ascunse prin site-ul lor stufos. Eu unul nu le-am gasit dupa cateva ore de cautare. Nici Institutul National de Statistica nu da informatii mai clare .

Nu e gaseste nimic oficial accesibil oricui pentru a vedea ce impozite plateste aceasta megacompanie statului roman. Si ne putem da seama de ce. Pentru ca OMV Petrom, precum toate marile corporatii din Romania, fac evaziune fiscala sau isi smecheresc in asa fel profiturile incat nu platesc impozitele conform cu profitul real realizat. Bancile, cele care iau pielea de pe imprumutati prin dobanzi uriase, comisioane si alte subterfugii, declara si ele ca inregistreaza pierderi. Pai cum sunt aceste pierderi, din moment ce ele pur si simplu au dus in pragul sinuciderii zeci de mii de romani? Ei bine, prin aceeasi practica de ascundere a profiturilor. Aici e toata explicatia pentru starea deplorabila a societatii romanesti.

Orice fel de initiativa antreprenoriala ce vine de la cetateanul simplu de a iesi din saracie care e concurenta la produsele straine este decapitata prin amenzi abuzive date de garda financiara sau impozite halucinante calculate de ANAF. Daca aveti cunostinte ce au avut firma intrebati-i despre practicile ANAF. Pentru ceilalti va distribui unul dintre multele video-uri pe care Malin Bot l-a facut despre modul absolut talharesc in care ANAF calculeaza impozitele pentru omul simplu.


Toti cei pusi pe butuci au trecut prin ceea ce descrie Malin in acest video. Singura initiativa lasata in pace e comertul, adica promovarea produselor straine.

Cert este ca OMV Petrom nu este trecuta intre datornicii la bugetul de stat, dupa cum se vede aici  . Si ca ea nu exista nici alte companii mari. Datornicii sunt amarastenii. Publicarea in lista asta a datornicilor e un semn ca vei fi pana la urma executat de ANAF. Va trebui sa te apuci de altceva, pentru ca de fapt deranjezi concurenta produselor straine…

Haideti sa luam un alt caz concludent: „Afacerea Microsoft”, prin care statul roman a platit licente la preturi duble (declarand ca le ia la jumatate de pret). Paradaratul a inceput din 2003, si gangsterii s-au certat la impartitul prazii. Asa ca cineva a ciripit in presa si asa s-a itit scandalul. Altfel, SRI, care supravegheaza de sus, n-a zis nimic. Ca de, E Microsoft… Au fost condamnati cativa pioni (Dumitru Nicolae, Dorin Cocoș, Gabriel Sandu și Gheorghe Ștefan Pinalti) dintr-o intreaga gasca ce insemna practic 3 guverne, respectiv Nastase, Boc si Ponta. Au fost chemati la DNA si sefii Fujitsu Siemens Computers Romania si Microsoft Romania (Claudiu Florica si Silviu Hotaran), prin care s-a derulat afacerea. Dar nimeni nu indrazneste sa zica ceva de Viktor Malinowski, Markus Dekan si Heinz Mazinger , cu functii de director, director general si director financiar la Fujitsu Siemens Computers Austria, cu care Guvernul Romaniei a incheiat „afacerea”. E clar ca si ei au fost parte la parandarat, luandu-si partea leului ca sa uite de suprapretul incasat. In felul asta banii s-au impartit la toti „ca sa ajunga la toata lumea”. Inclusiv cei 3 . Dar nimic despre ei. Nicio invinuire internationala? De ce? Pai pentru ca ce au facut ei se suprapune peste un interes general al Occidentului de a tine Romania in intuneric.

Ce face UE fata de escrocheria asta? Tace malc. La fel a facut constant, in cazurile de derapaj ale societatii catre dictatura clasica. Am constatat cu stupoare ca toate marile agentii de presa occidentale au transmis acelasi mesaj cu crimele din 10 august : un minutel prapadit din care reiesea mincinos ca protestatarii au provocat jandarmii si ei au reactionat in legitima aparare. Adica insasi propaganda antenatrista si Romania TV. Reuters, BBC, Euronews, ABC, CNN, toti. Un fel de gazeta mincinoasa de pe timpul comunismului, multiplicata in fonturi si sigle diferite . Pai cum sa nu taca? UE si toata civilizatia occidentala are nevoie de emigranti care sa faca munci pe care nu le mai vor nativii, precum cele de gunoier, constructor, capsunar sau programator. Cu cat mai mare haosul si indobitocirea in spatiile limitrofe, cu atat mai multi astfel de emigranti si cu atat mai mare profit. Am descris acest mecanism in detaliu aici

Nu inseamna ca Occidentul ar fi dusmanul Romaniei, asa cum zic psd-istii si nostalgicii dictaturii. Dar el are de castigat de pe urma indobitocirii noastre, prin migratia fortei de munca despre care am detaliat aici . Doar ca realitatea urmelor profitului ii indica pe ei principalii beneficiari ai haosului din tara. Locuitorii din spatiile marginale tarilor dezvoltate sunt dispusi sa faca muncile acelea, momiti si de promisiunea atingerii visului american de imbogatire, candva. Prin urmare face tot ce ii sta in putere sa tina populatia dispusa sa emigreze in stare de mizerie. Malin Bot imi spunea direct in Piata, si a reluat ideea asta in video-urile ulterioare, ca UE are interes sa ne dezvoltam maxim pentru ca atunci vom contribui mai mult la bugetul european, pe masura PIB-ului. Nu sunt de acord cu asta. Taxele platite catre EU sunt aceleasi. Apoi, o astfel de crestere economica bazata pe productie, va aduce gauri in productia companiilor europene pe care cele romanesti le-ar concura. UE nu vrea asta. Ei vor de la noi pe de o parte resurse naturale pentru produsele pe care ni le vand apoi. Apoi, ei mai vor de la noi resurse umane pentru muncile mentionate mai sus. Prin urmare are de profitat de pe urma haosului din tara, atata timp cat acesta nu degenereaza in pierderi de vieti omenesti. Asa ceva inseamna o pierdere a sclavilor, ceea ce nu e de dorit. Si e normal ca ei sa il duca pana la limita suportabilitatii cetatenesti, adica pana intr-acolo incat sa nu se creeze o rascoala generalizata. Mecanismele de sondare a opiniei publice arata direct care este acest nivel de suportabilitate si pana unde se poate intinde coarda, fara escaladarea situatiei.

Ce sunt politicienii in toata megaescrocheria asta? Niste piese de deruta. Un element de tampon. Ei sunt lasati intentionat sa fure cateva miliarde, pentru ca omul simplu sa ocheasca spre ei. In timp ce miile de miliarde din off-shore nu se vad. Spectacolul politicianist secundar e indeplinit ca la circ. Politicienii sunt apoi plimbati pe la DNA cu surle si trambite, si tinuti cativa ani pe la inchisoare la domiciliu, sau cu regim special. Se poate spune ca exista un pact intre primul nivel de decizie in EU si chiar intreaga lume si politicienii romani. Rolul lor e sa-si vanda pur si simplu cativa ani din viata pe o imagine de gangsteri de lux. Despre spiritul lor antisocial, si chiar al nostru in general ca natiune, am vorbit aici:



Cei de "la butoane" stiu ce apucaturi avem, asa ce ne servesc exact oglinda. Pactul cu ei are urmatoarea forma : „furati baieti cat puteti, da’ preluati voi furia populara si stati ascunsi dupa aia, ca trebuie sa le oferim o viziune credibila!”. Si in felul asta ramanem blocati in retorici de acum 20 de ani, ca Iliescu, ca comunismul… Il vedem pe Dragnea, Udrea , Nastase si altii, care au furat milioane, si nu vedem adevarata hotie a furtului via off-shore a sutelor de miliarde. Din pacate acesta e un test de neputinta si naivitate. Poate ca pentru unii exista interese. Dar multi nu trec testul naivitatii si nu vad dincolo de perdeaua politicianista. Asta am incercat sa le arat protestatarilor din Piata Victoriei, in data de 10 noiembrie.



Cu Malin am avut o dezbatere normala, insa unii dintre comentatorii lui par sa nu poata iesi din aceasta bula si sa vada dincolo de paravanul PSD si al politicienilor in general. E bine totusi ca ies in strada, toti ar trebui sa faca asta indiferent de ce simpatii politicianist-secundare au. Dar noi am putea negocia mai bine cu ei nivelul nostru de trai daca am fi ceva mai iuti la minte si am incepe cu totii sa aratam degetul si spre UE. Macar pentru pasivitatea de care au dat dovada in acesti ani. Daca nu intelegem acest mecanism simplu de profit, atunci ne meritam naivitatea.




November 1, 2018

Din nou despre Colectiv

Nu stiu daca exista iadul. Dar in aceste momente asta le doresc pentru celor care au ordonat ca acele victime care au avut arsuri vindecabile sa nu fie trimise in strainatate la tratament. Precum tuturor care vad umanitatea ca o ferma.



Reamintesc aici despre cum autoritatile SUA nu au intervenit ]n septembrie 2001 spre a stinge incendiile din cele 3 turnuri World Trade Center (impreuna cu cladirea 7) , sau cum autoritatile rusesti au refuzat ajutorul britanicilor si norvegienilor pentru salvarea celor 23 de oameni care au supravietuit primelor explozii in submarinul Kursk , lasandu-i sa moara, pacalind opinia publica cu minciuna ca toti 118 au murit de la inceput. In acelasi fel autoritatile romane (a se citi o gasca mai mare de infractori de lux) au lasat ranitii de la Colectiv sa moara de bacterii nosocomiale in spitale, din rusine pentru lipsa spitalelor si pentru a nu le plati pensii alimentare…




October 30, 2018

30 octombrie. Cea mai trista zi a Romaniei din mileniul 3



E 30 octombrie. Nu voi uita. Niciodata












October 25, 2018

In vizita la templul suprem al fotbalului, stadionul Santiago Bernabeu din Madrid



Recent am fost intr-o calatorie la Madrid, care m-a marcat cum nu m-a marcat niciuna pana acum. De mult timp voiam sa fac o astfel de calatorie, si iata ca pana la urma am reusit-o la propunerea fanilor Real Madrid Romania. Asa ca unii din noi membrii Juntos Pena Romania am decis de comun acord, (prin vot) pentru a vedea meciul cu Levante. Cu meciul nu ne-a prea iesit planul. Dupa succesele incredibile din ultimii ani Real Madrid trece prin cel mai slab start de sezon din istoria sa. Desi ne-am ales un meci teoretic usor, Realul a luat bataie acasa cu 1-2, jucand totusi bine, mult mai bine decat adversarul.



Si cu toate astea, am trait cateva zile memorabile, vazand atat o parte din oras cat si stadionul celui mai important club de fotbal din istorie. Am fost prin mai multe orase europene importante insa capitala Spaniei m-a impresionat cel mai mult. Am scris un prim articol aici despre eleganta rafinata a Madridului in contrast cu grosolania spatiilor urbane din Romania. In el am atins si unele teme sociale care se pretau pentru acesta, dar si altele artistice. Mult timp am oscilat daca sa il public aici sau pe blogul de arte insa pana la urma l-am publicat acolo, urmand ca aici sa ma rezum doar la fotbal. Republic totusi si aici unul dintre cele doua filme pe care le-am facut observand cladirile de acolo.



Daca doriti mai multe, accesati celalalt articol linkat mai sus.

Asa ca n-am decat sa las fotbalul sa vorbeasca, intr-o engleza cam stricata datorita emotiilor care m-au cuprins, dar si a faptului ca in ultimii ani am vorbit-o mai rar. In video-ul de mai jos am surprins momentul premergator meciului, cand suporterii se pregateau sa intre pe stadion.



Iata-ma aici intrand pentru prima data in interiorul stadionului, cu emotiile incredibile pe care le-am trait acolo filmate pe viu:



Si aici in postura de madridista:



In video-ul de mai jos am filmat intrarea echipelor pe stadion pe fondul frumosului imn al lui Real Madrid (y nada mas)



Marcelo ne-a salutat cand a iesit la incalzire.



Iata-l aici filmat de mine la mai putind de 10 metri:



Iar aici e golul lui, singurul marcat de Real Madrid in acel meci, care a fost validat (au fost alte 2 anulate):



Turul stadionului a fost ceva coplesitor, se si vede pe video numeroasele greseli pe care le-am facut, cuprins de emotii:



Aici iata-ma pe scaunul antrenorului in sala conferintei de presa:



In final iata-ma in celebra piata Cibelles, acolo unde Real Madrid sarbatoreste castigarea trofeelor



Iar ultimul vis, dar nu cel din urma a fost sa dansez Smooth Criminal pe stadionul Realului. Iata-ma, fara costum sau repetitii (indispensabile unei sincronizari bune), dar cu mult entuziasm:



Mai postez cateva imagini luate in ziua meciului de langa stadion:














October 10, 2018

2 luni de la jandarmiada din 10 august



Jandarmiada din 10 august m-a facut sa iau o decizie radicala in viata mea pentru viitor: ori emigrez ori ma retrag la tara intr-un stil de viata auster. Nu se poate face o tara prospera si demna cu taranul dezradacinat, angajat apoi in jandarmerie, politie si justitie pe post de bruta sau pion al proliferarii mentalitatii medievale in toate colturile societatii. Am respect pentru taranul roman autentic, desi e cam pe cale de disparitie. Merita aici mentionat oameni precum Willy Schuster sau Sandu Popescu, barbati adevarati si suflete minunate care pastreaza frumusetea si candoarea ce mai autentica a poporului astuia. La polul opus a dragostei fata de ei am o ura viscerala fata de grobianul de la oras. Taranul dezradacinat, ajuns smecher de cartier e cea mai grotesca forma de degenerare umana. Incapabil de a asimila valorile civilizatiei, dar cuprins de o lacomie nemarginita fata de privilegiile ei, e in stare sa faca orice pentru a-si satisface apetitul nesatios. Si sunt multi. Nu stiu daca in Europa mai exista o alta natiune vorbitoare de aceeasi limba, care sa fie atat de fraticida. Nici macar spatiul ex-iugoslav, cel macinat de atatea maceluri timp de multe secole nu e atat de antinational precum pleava asta de tarani dezradacinati.



Face parte si din istoria noastra milenara. Suntem singura natiune care si-a adoptat numele cotropitorului (roman). Neagoe Basarab a ajuns domnitor dupa ce la casapit pe Vlad cel Tanar. Vlad Tepes, cel apreciat de multi pentru pedepsele lui groaznice, a ajuns domnitor cu ajutorul armatei turcesti. A fost dusman de moarte cu Stefan ce „mare”, care a inecat tacticos in sange cateva rascoale taranesti. Noroc ca a fost declarat sfant de BOR, ca altfel gestul lui nu era vazut bine. Ceausescu a ucis cu mana lui dizidentii din Fagaras, si a comandat uciderea dizidentilor Paul Goma si Virgil Tanase. Gheorghiu Dej, a deportat taranii la oras precum Stalin, furandu-le proprietatile. „Marele” rege Carol I a ordonat armatei romane sa inece in sange rascoala de la 1907.

Asta e natiunea. Cam asta fac si contemporanii. Si nu se intrevede „emancipare”. Jandarmiada din 10 august este corespondentul inecarii rascoalelor taranesti in sange din intreaga istorie a acestei tari. „Ciobanasul moldovan”, Brancusi, Paulescu, Eliade, Hagi, Nadia, Matei Calinescu, Cartarescu, Naum si altii, sunt totusi o minoritate infima intr-un ocean de grohaieli umane. Te uiti asa la jandarmi ca nu au nicio remuscare pentru ce s-a intamplat pe 10 august. Ba chiar vin si discuta cu protestatarii, incercand parca sa ne prosteasca in fata. Esti un cacat de om, jandarmule, si cu cat mai multi ca tine, cu atat o tara de cacat vei face! Noapte buna!






September 30, 2018

Atentie la campania de Caca (Cola), ce urmareste doar cresterea vanzarilor, nu o emancipare reala in privinta persoanelor cu orientare homosexuala!

M-a enervat extrem de mult recenta campanie de PR- a companiei de caca care (sic!) a dat multora impresia ca ar sustine cuplurile gay. Campania vine in urma unei foarte perverse manevre de PR publicitarist. Sunt un foarte fin cunoscator al subterfugiilor de manipulare ale publicitatii , in general.




Campania de fata nu iese deloc din acest tipar. Caca Cola vrea sa se implice in dezbaterea pentru apropiatul referendum, si sa-i iasa ceva vanzare la chestia asta. Si au ales cu grija partea pro-gay, pentru ca sunt mai potenti financiar, dar si mai indarjiti in apararea drepturilor minoritatii LGTB. Habotnicii religiosi care vor decapitarea gay-ilor sunt putini si, in mare parte bautori de apa de la robinet sau de izvor. Insa consumatorii de Caca sunt in mare parte sceptici la aceste drepturi date gay-ilor. Si si-au ales in asa fel campania incat sa nu-i supere nici pe acestia. Cei cu memoria mai buna, stim ca in jurul sarbatorilor compania de Caca are in reclamele lor gesturi, idei si atmosfera tipica mentalitatii traditionale. Datorita repetitiei pana la refuz, chiar si in spatiile unde vrem liniste si relaxare alaturi de familie cu chimicalele lor, pana la urma ne oripileaza pe toti, indiferent ca suntem adeptii mentalitatii conservatoare sau progresiste.

Iata ca acest „target” (tinta) al traditionalilor nu trebuie cumva suparat, iar presupusa lor apartenenta la „valorile diversitatii” e doar o vrajeala tipic corporatist-dictatoriala. Marea ipocrizie a acestei companii de Caca este ca nu declara deschis apartenenta la aceste valori. Pe Facebook o zic ceva mai clar, respectiv „Noi nu vedem nicio diferenta”. Ca de, nu toata lumea stie de Facebook. Oricum, chiar si la acest nivel, nu se zice nimic clar de gay. Aluzia e inteleasa doar de cei care deja ii sustin. In spatiul public ei folosesc formula „samefeeling”, inteleasa doar de cei ce stiu limba engleza. Faptul ca e pusa intr-un cuvant, e menita sa provoace si mai multa confuzie. Dar chiar si neinformatii asociaza acest slogan mai curand cu vechile sale slogane, precum „intotdeauna Caca”, „mereu acelasi gust de Caca”.

Observam ca caca nu declara fara echivoc ca sustine clar casatoria intre gay. Lasa un val de „mister” doar doar nu s-or prinde homofobii de mesajul lor. Ca, na, homofobii moderati sunt totusi majoritari. Si aici e curvia. Aici e jocul la ambele capete. Un fel de robot raspunde la mesajele de pe Facebook cam in felul in care raspund politicienii:






Multi au cazut in capcana asta si acum declara ca vor cumpara la greu caca. Este exact ce se urmarea. Pentru ca oamenii educati, informati in materie de statistica, fara fobii sau angoase personale fata de violuri imaginare, si de buna credinta in materie de drepturi ale omului sustin cuplurile gay. Activistii civici le sustin chiar cu indarjire. Libertatea gay-ilor este parte din libertatile noastre, ale tuturor. Daca atacam imaginea gay-lor practic ne atacam pe noi insine; de la suprimarea drepturilor civile ale unor oameni care se iubesc se ajunge la suprimarea altor drepturi, precum dreptul de a trai o viata decenta*.

Daca caca ar fi declarat deschis apartenenta pentru valorile drepturilor omului asa ceva ar fi fost chiar o premiera pentru companiile „populare”, in conditiile in care „poporul” e needucat in materie de psihopatologie si confunda homosexualitatea cu pedofilia. Si pentru ca veni vorba, merita de mentionat si faptul ca pedofilii nu sunt violatori de copii. Exista abuzuri sexuale ale pedofililor, dupa cum se stie. Insa cei mai multi dintre ei sunt heterosexuali, nu pedofili. Ei violeaza copii pentru ca nu au curaj/forta spre a convinge femei sa aiba relatii sexuale cu ei. Ciudat, nu? Si totusi real. Uite si asta e motiv de emancipare si fata de pedofilii neviolatori si neabuzatori.

Astfel de statistici erau intr-adevar utile, si nu o campanie de publicitate meschina pre cum a lu caca! Cea mai eficienta metoda de emancipare populara este exact aceasta educatie psihopatologica si chiar criminalistica, cu statistici si cu exemple individuale. Dar corporatiile, ca caca, nu au interes sa o faca pentru ca, asemenea politicienilor, au de profitat de pe urma acestei dezbateri. Ele ii tolereaza bine pe angajatii cu orientare gay. Cei mai multi dintre ei sunt foarte profitabili tocmai pentru ca sunt motivati de o atmosfera nepersecutoare. Asa ceva se intampla in orice corporatie. E exact ceea ce are nevoie corporatia: oameni motivati care sa aduca profit companiei. Dar ei au nevoie si de persecutorii din afara. Acestia practic ii sperie pe persecutati sa vina si sa presteze.

Pentru foametea de pe timpul dictaturii sau a epocii preindustriale corporatiile au fost niste pasi uriasi in favoare libertatilor umane. Astazi ele insa au ajuns adevarate piedici in cale libertatilor individuale, dupa cum am aratat aici  . Ele sustin mai curand masurile dictatoriale, pentru ca „eliberarea” pe care o promit este de fapt o dictatura cu miros de libertate.



Mi-a stricat efectiv ziua de astazi. Ok. Uite raspunsul meu, Caca-Cola! Nu doar ca nu voi mai cumpara niciodata caca. Asta oricum nu prea faceam pentru ca prefer sucurile de fructe sau fructele direct. Dar voi merge si mai departe in deconspirarea acestei mizerii. Deja am si trimis cateva mesaje la rudele mele homofobe spre a fi raspandite printre ei. Si o sa mai caut. Ia sa vedem ce pozitie vor adopta, dupa ce afla „the main target” cu ce umbla ei! ;) . O sa sterg acest post si o sa-mi retractez ideile cand o sa vad un slogan de genul „Sustinem familia gay”. Eventual obsesiv, de Craciun…

* Din aceasta cauza si eu sustin libertatile comunitatii LGTB, mai ales ca am si prieteni din aceste minoritati sexuale. Dar nu cu indarjire, ci doar moderat. In ciuda prieteniei lor, stiu ca exista mecanismul psihic de "identificare cu agresorul", pe care orice agresat il dezvolta la un moment dat. Stiu ca orice abuzat si persecutat se va transforma in abuzator si persecutor, in virtutea traumelor din trecut pe care le vrea depasite, daca i se da putere. De aceea sustin moderat drepturile acordate persecutatilor, in general.




September 17, 2018

La margine de nori

Mi-am cam pierdut vara asta in ceea ce priveste relaxarea si calatoriile. In iulie a plouat, dar si daca nu ploua tot eram ocupat cu tema initierii exclusiv feminine a curtarii, careia i-am acordat o mare parte din timpul meu in acest an. Prima parte a lui august am dedicat-o neuitatului protest, si manevrelor sociale de manipulare si ascundere a crimelor autoritatilor fata de protestatari. Ultima saptamana din august si prima din septembrie am dedicat-o expozitiei de la Ploiesti .

Asa ca n-am prea iesit in afara de rutele obisnuinte Gorj -Bucuresti si, mai nou, Ploiesti. Am ajuns cateva zile la mare, si acum iata-ma urcand si pe munte. Am atins si filmat norii. Cand eram mic am vazut un film de desene animate, cred ca "Jack si vrejul de fasole", in care personajele stateau pe nori precum puii in cuib. Asa ca iata-ma si pe mine cu capul in nori la propriu, asa cum am fost de cand ma stiu la figurat.













September 15, 2018

Referendumul pentru familia mixta: o inginerie sociala de contracarare a protestelor de strada.



Nu ma intereseaza in acest articol tema oficiala a dezbaterii privind statutul casatoriei. Despre prejudecatile privind homosexualitatea si comunitatea LGTB am discutat aici. Ma intereseaza in schimb sa dezvalui interesul ascuns al plasarii acestei teme in spatiul public in aceasta perioada. Necesitatea unui astfel de referendum nu exista. Tema sa nu este arzatoare nici pentru homofobi.

Impotriva acestei idei s-a vehiculat contraargumentul vechimii acestei initiative. Coalitia Pentru Familie a inceput acest demers in 2015, conform site-ului lor . Potrivit articolului 150 din Constituție:

(1) Revizuirea Constituției poate fi inițiată de Președintele României la propunerea Guvernului, de cel puțin o pătrime din numărul deputaților sau al senatorilor, precum și de cel puțin 500.000 de cetățeni cu drept de vot.

Ori, in 2016, la un an distanta, CpF deja stransese 3 000 000 de semnaturi, cu mult peste acest prag. Site-ul CpF linkat mai sus spune ca semnaturile au fost depuse in Senat/Parlament pe data de 23 05 2016. Nu e ciudat ca aceasta dezbatere nu s-a initiat chiar atunci in 2016? S-a asteptat un astfel de moment tocmai pentru ca acest referendum este de fapt menit sa provoace dezbinare intre progresisti si conservatori. Numai ca in 2016, an electoral, aceasta dezbatere ar fi sufocat falsele dezbateri electorale, ceea ce era defavorabil. Dimpotriva, in aceasta perioada ea este perfect sincronizata cu intentia de a acapara atentia publicului. Tocmai faptul ca din 2015, de cand s-a lansat aceasta campanie, si pana acum au trecut 3 ani demonstreaza ca aceasta tema dezbinatoare intre cetateni a fost pusa deoparte pentru un astfel de moment. Rolul lansarii ei in spatiul public exact acum este acela de a declansa aceste dezbateri, si de a abate atentia de la tema principala a acestei perioade.

Inutilitatea lui legislativa este evidenta. Legislatia romaneasca e destul de clara fata de aceasta tema. Art. 259 din Codul Civil precizeaza:

"(1) Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii.
(2) Bărbatul şi femeia au dreptul de a se căsători în scopul de a întemeia o familie."

Acest referendum ar fi avut sens daca cineva ar fi atacat aceste prevederi din Codul Civil la Curtea Constitutionala. Dar cum nimeni nu l-a atacat la CC, costurile pentru desfasurarea lui sunt bani aruncati pe fereastra. Pentru comunitate acest referendum exact asta este. Si vorbim de 40 000 000 Euro, bani cu care s-ar putea ajusta la conditii decente scolile si spitalele. Pentru carmuitorii sociali el este foarte util.

Lansarea temei acestui referendum spre dezbatere in aceasta perioada are trei obiective foarte clare si importante. 1. Primul este deturnarea atentiei de la principala tema de mai bine de o luna incoace, respectiv jandarmiada din 10 august. Imaginile cu grobienii in uniforma care loveau cetatenii pasnici cu mainile ridicate inca bantuie prin cosmarurile romanilor. Emisiunile inca fac audienta cu asa ceva. Pana de curand Dragnea si PSD erau acuzati de orori.

Riscul unei totale pierderi a increderii cetatenilor in institutiile statului a implicat declansarea acestei manevre de manipulare si abatere a atentiei spre alte teme. Cetateanul de rand e pus in fata unor dileme fara iesire. Vazand lentoarea procurorilor in intocmirea dosarelor, faptul ca la peste o luna de la acele evenimente nu a fost niciun oficial al jandarmeriei retinut, multi isi pun întrebarea daca nu cumva toata mascarada e un blat intre fortele care dau impresia ca se lupta intre ele.

Pentru multi, acel eveniment inseamna o trezire din visul frumos al "libertatii" in realitatea dura a dictaturii. Eu am trait asta acum 13 ani cand m-am trezit ridicat de fortele de ordine pe cand imi exercitam dreptul constitutional la libera exprimare. Rezultatul a fost un dispret total fata de falsa democraţie romaneasca, pe care am vazut-o apoi si in tari cu traditie "democratica" mai mare precum SUA. N-am avut prea mare admiratie pentru "Visul American", insa dupa acest eveniment l-am dezavuat total. In schimbul unei vieti ingropate in munca pana atunci, am ales apoi joburi mai prost platite, dar mai putin stresante si cu mai mult timp liber.

Este ceea ce risca sa se intample in acest moment cu proaspetii treziti din somnul manipularii. Daca ei vor cadea prada dezamagirii fata idealul de a ridica aceasta tara pentru un trai mai bun in viitor, atunci tot angrenajul acesta de iluzii va fi esuat.

Cred ca asta e prima reactie cu adevarat notabila a sistemului in fata rascoalei din 10 august. Lansarea temei cuplului mixt recunoscut oficial pe piata manipularii vine in urma unei munci asidue din partea inginerilor sociali spre contracararea lehamitei romanilor fata de acele evenimente. Protestele anti RMGC si Basescu au fost si ele potolite intr-un mod similar, prin moartea lui Ionut, care a atras audienta mai curand decat revendicarile strazii.

S-a asteptat un astfel de moment tocmai pentru ca acest referendum este de fapt menit sa provoace dezbinare intre progresisti si conservatori. Pomparea acestei teme in spatiul public implica dezbatere intre prejudecatile traditionale fata de persoanele atrase de acelasi sex si datele stiintifice care le infirma. Ura originata initial pe cei ce au comis acele abuzuri se vrea a fi focalizata pe oponentii noii si vechii dezbateri pe tema casatoriilor homosexualilor. Obiectivul PR-ului sau este acela de a justifica brutalitatea fortelor de ordine prin reactii de genul "pentru tine exista jandarmii, nu intelegi decat prin bataie" sau "vrei sa vinzi tara strainilor, metiti bataie".





2. Cel de-al doilea obiectiv al acestei inginerii de manipulare PR este atragerea conservatorilor in lupta politica cu strada. Acestia initial sunt de partea protestatarilor. Bogatia nejustificata a guvernantilor si incercarea lor de a influenta justitia pentru a scapa de condamnari nu e pe placul conservatorilor. Insa "amenintarea" homosexuala ii face pe multi sa uite de aceasta pozitie politica initiala. Ideea homosexualilor perversi si straini infestati de Occident ca sa distruga "puritatea" romaneasca si sa violeze copiii adoptati e servita in spatiul public atat pentru a dezbina miscarea de strada cat si pentru a atrage nehotatatii impotriva ei. Iata ca miscarea aceasta de PR este foarte inspirata si eficienta in a lua presiunea de pe jandarmerie si politicieni.

3. Cel de-al treilea obiectiv se leaga de primele doua, in sensul ca e consecinta lor. El este un test dat romanilor pentru a-si demonstra asimilarea valorilor Europene. Am vorbit despre asta mai mult in aceast articol. Practic Europa ne intreaba: "Ok, vreti bunastarea occidentala, dar sunteti in stare sa acceptati emigrantii, homosexualii si restul minoritatilor in viata voastra?" . Este o întrebare cat se poate de legitima. Un test. Nu poti sa faci parte din Europa daca ai mentalitate medievala. Pentru asta exista saracie, indoctrinare si... bataie. Ceea ce trebuia justificat.

In ceea ce ne priveste cred ca contracararea acestei puternice contrsofensive de manipulare consta in refuzul dezbaterii. Nu e nimic de dezbatut aici. Cei care sunt homofobi au prejudecatile si fobiile lor. Exista carti cu studii statistice. Exista si numeroase materiale in mediul online. Ei prefera sa aduca ca argument singurul caz in care o familie de homosexuali si-a agresat sexual fiul adoptat. Acesti oameni nu cred ca pot fi convinsi. Cel putin, nu in perioada asta. Daca se vor convinge o vor face singuri, in timp. Cred ca e mai bine sa boicotam nu doar referendum-ul, ci si orice dezbatere pe tema homosexualilor. Vad ca deja au inceput certurile pe retelele de socializare si blocarile intre vechii camarazi. E ceea ce vor ei sa se intample. Nu cadeti in capcana asta! Schimbati subiectul de discutie spre 10 august , Dragnea si PSD ! Asta e tema noastra comuna si interesul nostru principal. Asta le va zadarnici eforturile de manipulare.






September 14, 2018

Cat ne costa homofobia, si xenofobia in general



Ma tot gandesc la treaba asta cu familia traditionala si ma intriga criteriul relatiilor sexuale incluse sau prohibite, care vad ca o definesc; adica esti familie cu cineva cu care trebuie sa ai relatii sexuale sau cu altcineva cu care e caz penal daca ai. E motiv de divort si rupere a familiei daca refuzi relatiile sexuale cu partenerul de viata. Insa e motiv de inchisoare daca faci sex cu celelalte rude, pana la gradul 3. Observam ca principala caracteristica a familiei este cea a relatiilor sexuale pentru unii si interzicerea expresa a lor, pentru altii. O contradictie ciudata, dar total acceptata si traita de fiecare.

Daca eu am un animal de companie pe care il tratez ca membru al familiei nu fac sex cu el. Daca eu cu frate-miu am ramas singurii supravietuitori din familia mea (Doamne fere'!), inca sunt familie cu el, desi suntem 2 barbati. Iata cum criteriul relatiilor sexuale intoarce cu susul in jos ceea ce stim despre natura lucrurilor: doi barbati determina o familie, dar o altereza daca au relatii sexuale. O ciudatenie! Daca adaugam un atribut la o multime sau un organism, acestea de obicei se imbogatesc, evolueaza. In cazul de fata ele involueaza, familia fiind contestata de stat.

Ciudatenia unei astfel de decizii este cu atat mai mare cu cat statul recunoaste pe mai departe relatiile de rudenie in cazul incestului acompaniat sau nu de viol. Daca statul afla ca tatal are relatii sexuale cu fiica din postura de unic membru al familiei, el e decazut din drepturile parintesti. Dar, daca el moare, fiica il mosteneste. Daca fiica moare, el e invoit de la inchisoare sa participe la funerarii. Iata ca statul recunoaste inca rudenia intre cei doi, chiar daca le refuza relatia de familie autentica.

Cum se face ca totusi statul nu recunoaste niciun fel de rudenie intre 2 parteneri /partenere de acelasi sex? Nu e incest, nu e viol, si e apropiere emotionala intre ei/ele. Asta vine de la insusi principiul "familiei traditionale". El este un compromis specific societatilor primitive, medievale, si o parte din cea industriala si digitala, contemporana. Pentru ca, in zilele noastre oamenii se casatoresc, fac copii, divorteaza, dar raman prieteni dupa. Se intalnesc la petreceri, ceremonii, sau alte ocazii si se distreaza ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. N-am putea spune ca nu mai sunt membrii ai familiei, desi relatiile s-au mai racit.

In ceea ce priveste opozitia vehementa a unora fata de recunoasterea acestui tip de familie, ea se explica printr-o teama de baubau. Grosul populatiei are o teama nejustificata stiintific de viol asupra eventualilor copii adoptati de parintii homosexuali. S-au facut multe studii privind relatia dintre homosexualitate si abuzurile sexuale asupra minorilor. Statistcile arata ca rata de abuzuri asupra minorilor este mult mai mica in cazul homosexualilor decat in cea a heterosexualilor. Cazurile contrare acestei rate sunt foarte rare. A. Nicholas Groth , William F. Hobson au facut un studiu intitulat "The child molester: Clinical observations". La pag. 147 ei au aratat ca niciunul dintre abuzatorii sexuali de copii studiati nu a fost homosexual.



Asta spune despre majoritatea romanilor. Ei sunt incapabili sa accepte diversitatea si nevoia altuia de a fi diferit. Singurele categorii sociale pe care le stiu sunt cele de stapani si supusi. Acesti oameni vad anormalitatea homosexualitatii, dar nu pot vedea si anormalitatea heterosexualilor insisi. Pentru ca chiar conform criteriilor procrearii, sexul facut din placere, din instinct, si nu din "datorie cetateaneasca", asa cum il fac heterosexualii este el insusi anormal. (Si aici chiar eu cred ca e anormal, dar il practic pentru ca asa imi spune instinctul. Dar, spre deosebire de radicali, nu ma apuc sa scot paiul din ochii homosexualilor)

Ei critica homosexualitatea in intentia de a o corecta si a o aduce "pe calea dreapta". Calea respectiva e unica, adevarul e unic si, desigur, detinut doar de ei. A-i contrazice pe acesti oameni e echivalent cu a-i injura, pentru ca ei te percep ca le contesti apartenenta la binele universal, unic. Cel care se inseala e pacatos, mincinos, al diavolului. Din cauza asta dezbaterile se termina la noi de multe ori in certuri.

Asta inseamna ca romanii sunt nepregatiti pentru valorile europene si pentru bunastare. Ceea ce nu e rau, daca ne intoarcem la valorile mioritice. Taranul mioritic e superb. Nu isi da cu parerea despre homosexualitate pentru ca n-a auzit de ea. A mai "gresit" el cu cate o oaie cativa ani, cat a fost adolescent. Dar zoofilia e o tulburare usoara, reversibla, pe care a uitat-o dupa ce s-a insurat. Chiar e nevoie de refacerea imaginii frumosului si inteleptului taran roman mioritic, dupa ce taranul dezradacinat de la oras l-a mistocarit timp de decenii intregi.

Dar asta inseamna si austeritatea specifica vietii lui. Adica fara TV, fara Internet, fara fite octzidenrale. In caz contrar, taranul telespectator va tine tara in intuneric prin lipsa lui de deschidere fata de valorile civilizatiei contemporane. In Romania va fi un Ev Mediu intarziat. Nu vor fi autostrazi pentru ca in Evul Mediu nu existau autostrazi. Romanii vor lucra pe bani putini, si de dimineata pana seara, pentru ca asa erau serbii atunci. Nu vor fi tratati in spitale ci de popi in biserici, ca, na, atunci erau molime din care scapau doar doar cei puternici. Nu vor avea acces la informatie si li se va turna im cap picatura chinezeasca a manipularii, pentru ca, da, in Evul Mediu nu existau scoli. Vor fi mintiti pentru ca asa faceau mosierii medievali cand spuneau ca au dreptul sa detina suprafetele uriase de pamant, si ca au drept divin sa ii conduca pe ceilalti. Cu alte cuvinte, fara civilizatie. Valorile pe care ei le accepta sunt munca, rugaciunea zilnica, slujba de duminica si WC fara canalizare in curte. Ok. Asta va primi poporul. Noapte buna!




September 9, 2018

Ce facem cu furia din tenis?



Finala feminina de la US Open a fost cel mai ciudat meci de tenis pe care l-am vazut, nu atat din pricina jocului, cat a lucrurilor din afara lui. Fosta nr. 1 mondial, Serena Williams, o legenda deja in tenisul feminin, a intalnit-o in ultimul act pe una dintre fanele sale, Naomi Osaka. Americanca nu prea sta bine cu stapanirea de sine, avand de-a lungul carierei, mai multe crize de irascibilitate si dispute cu arbitrii. Aseara insa a atins apogeul. Ghinionul a fost ca a intalnit-o pe Naomi Osaka intr-o forma foarte buna, reusind niste mingi incredibile. Nipona n-are decat 20 de ani si a batut-o anul asta si pe Simona la Indian Wells. Serveste cu mingi care ajung la peste 190 km/h, fapt sustinut si de o inaltime buna pentru tenis, respectiv 1.80. In teren e foarte mobila, in ciuda acestei inaltimi si a varstei mici. Iar acest fapt ii permita sa transforme mingile grele ale adversarelor in lovituri castigatoare proprii. La fel cum a jucat si cu Simona la Indian Wells, si de data asta i-a scos Serenei mingi de langa tusa, punandu-le plasat in terenul advers din alergare.

Americanca a incercat sa contracareze jocul perfect al niponei pe fundul terenului, marind forta loviturii la serviciu. Insa, de fiecare data cand se intampla asta, apar si dublele greseli. Si, cel mai iritant e atunci cand faci cate doua astfel de duble, una dupa alta. Poti pierde un set in 15 minute. Te poti redresa scazand forta loviturii, ceea ce ii permite adversarului sa iti returneze castigator. Iata ca riscul cresterii fortei la serviciu se poate intoarce impotriva ta. Este exact ceea ce s-a intamplat cu Serena aseara. Ea a avut niste lovituri de maestra, insa dublele greseli au costat-o, pierzand cu un categoric 6-2, 6-4. Insa cred ca ar fi pierdut si daca nu risca atat la serviciu, datorita staminei de care Naomi a dat dovada la schimburile lungi, si mobilitatea ei de care vorbeam.

Treptat dar sigur, Serena a inceput sa-si piarda cumpatul. In tenis se intampla frecvent. Secretul ca sa treci peste e sa uiti de avantaj sau de sperantele pe care ti le-ai pus in acel meci si sa-l joci gandindu-te doar la prezent. De asemenea trebuie sa schimbi slice-urile cu smash-urile (sau invers) si sa alternezi loviturile puternice cu scurtele. Uneori nu merge. Si daca iti convertesti frustrarea in forta loviturilor, se intampla ce s-a vazut in aceasta finala. Serena, e prea grabita sa reajunga nr.1, dupa ce a stat o buna parte afara de lumea tenisului, devenind mama. A subestimat-o un pic pe nipona, neobservand forma deosebita in care se afla. Si asta a facut-o sa isi faca prea mari asteptari de la acest meci, si ulterior sa fie iritata de desfasurarea sa.

Ce mi se pare mie cu totul absurd in aceste situatii e faptul ca sistemul, turneul, ATP nu vine cumva in sprijinul tau cand treci prin aceste situatii. Mai intai, la inceputul setului 2, Serena a primit avertisment pentru ca ar fi primit indicatii de la antrenor. In acel moment nipona controla jocul, luand primul set fara drept de apel. Ce faci tu ca sistem, in acest caz? Il dai una la geoale celui cazut. Nu e normal sa-l sprijini cumva, mai curand decat sa-l sicanezi in conditiile in care are de recuperat? Nu e normal sa echilibrezi disputa si sa vedem un meci mai lung? O astfel de finala se intampla odata la un an. De ce sa nu vezi 3 seturi in loc de 2? De ce sa nu-i acorzi pierzatorului mai multe sanse?

Tenis-ul e printre putinele sporturi in care coachingul nu e posibil la turneele de Grand Slam, din ratiuni de cursivitate a jocului. Asa ceva se intampla in fotbal cand antrenorul e pedepsit. Cum se face ca alte sporturi precum handbalul si voley-ul, unde irascibilitatea e mai rara, e posibil „stop-joc”-ul , iar la tenis nu? Dimpotriva, tocmai aici trebuie sa ai niste momente de repaus, eventual unde sa-ti descarci furia, si sa poti apoi reveni. Parerea mea e ca in astfel de turnee cu presiune mare, ar trebui sa existe camere, precum in terapia prin tipat care , recent, s-au modificat in terapie prin distrugere. Pacientul isi descarca furia pe obiectele casabile puse acolo special pentru acest lucru.

Ceea ce este si normal. Interzicerea comunicarii este din start absurda pentru noi ca oameni care traiesc intr-o comunitate. Comunicarea e esenta societatii. Pe langa asta, nu exista criterii privind asa ceva. Cum iti dai seama ca antrenorul a comunicat o strategiei jucatorului? Ramane la latitudinea arbitrului sa observe cu coltul ochilor eventuale semne pe care antrenorul si jucatorul si le fac. Adica un fel de „asa am avut eu chef”. Ei bine asa i s-a intamplat Serenei in aceasta finala. A fost avertizata pentru comunicare cu antrenorul sau, Patrick Mouratoglou. Ulterior el a recunoscut ca a incercat sa ii comunice ceva, dar ca ea nu s-a uitat. A mai spus ca si antrenorul niponei a facut la fel, si ca toata lumea face. Dar uite ca Naomi n-a fost avertizata. Iata o situatie ciudata!



La acel moment parea sa fie inca linistita, dupa cum se vede la finalul celui de-al doilea video de mai jos (ciudat montaj, cu momentele anterioare puse la final, in fine). S-a dus la el si i-a spus ca nu a comunicat si ca nu are un cod secret cu el. Dar de fapt era foarte iritata, in special din cauza desfasurarii primului set. Probabil ca trebuia sa se ratoie mai tare la el, ca sa-i treaca frustrarea. Eventual putea sa critice regula, etc. Insa in ea a aparut un alt conflict, percepand avertismentul ca semn de minciuna. Pentru moment furia i-a prins bine pentru ca imediat a reusit un break, ceea ce era un semn de posibila intoarcere a meciului. De fiecare data un astfel de moment trebuie sa vina cu atentie marita, pentru ca adversarul va juca mai bine, incercand sa faca rebreak-ul. E o regula de baza in tenis.

E ceea ce nu a putut contracara, Serena, si apoi lucrurile au degenerat. De furie pe pierderea avantajului, a dat cu racheta de pamant si a rupt-o, ceea ce i-a atras al doilea avertisment si, implicit un punct penalizare. Aici e iar o problema. Intr-adevar oamenii care se uita nu trebuie incurajati sa-si manifeste frustrarea in public, distrugand lucruri. Dar totusi trebuie tinut cont si de presiune si, repet, trebuie facut ceva pentru absorbtia sau canalizarea furiei unui astfel de jucator.

Vazand ca i s-a pus adversarei un punct, Serena aproape ca si-a iesit din minti. Aducandu-si aminte de primul avertisment, i-a reprosat arbitrului ca nu a trisat si i-a cerut sa faca un anunt in sala care sa confirme asta. I-a mai spus ca i se cuvin niste scuze, pentru ce i-a facut cu acel avertisment.


Dupa care lucrurile au degenerat definitiv. Ca si cum n-a articulat-o suficient, arbitrul a penalizat-o cu un intreg joc. In acel moment Serena l-a facut hot, a inceput sa planga si a apelat la oficiali.


Meciul s-a reluat dar nu s-a mai intamplat nimic pana la final. Ceremonia de decernare a avut momente aiurea, cu publicul fluierand, cu Serena care cand radea si cand plangea si niste oficiali care faceau orice exceptand sa recunoasca faptul ca regulile astea sunt cam idioate.


Sa te apuci sa tii discursuri metanarative, asa cum a facut doamna in alb, in conditiile astea e chiar penibil.

Tenisul e un sport incredibil de frumos. Si poate ca tocmai din cauza asta produce astfel de frustrari. E numit sportul nobililor insa reactiile unor jucatori par mai curand acelea ale grobienilor.


Nu e asa. Dupa meci oamenii isi vad de treaba lor. Dar cumva si federatia de tenis trebuie sa vina in intampinarea acestor manifestari si sa nu le cenzureze precum un sistem totalitar cu dizidentii.

Inainte sa pun mana pe o racheta si sa joc, am ras de astfel de scene, insa dupa aia mi-am dat seama ca nu-i asa de simplu sa iti pastrezi calmul pe teren.


N-am rupt nicio racheta pana acum, dar cand eram mic m-am certat cu vecinii de joaca la tenis, cand pierdeam. Si astazi mai scap cate una cu „Dan Voiculescu si Antena1” (…) printre dinti, in special la dubla greseala. Mai ales daca-i a doua la rand…