Neprofesionistii din presa confunda excesele paranoide de interpretare cu psihanaliza

November 13, 20071comentarii

(A/PS Cand am scris acest articol nu stiam ca Cioroianu declarase el insusi inainte de presupusul "act ratat" ca se gandeste ca statul roman sa cumpe nisipuri in desert pentru a-i expulza acolo pe infractori lucru pe care il consider mai mult decat o gafa, o prostie fara margini. In mod normal as fi sters acest post insa ramane atitudinea neprofesionista a presei cel putin in materie de psihanaliza)

Toata presa (de scandal) a mai gasit un motiv de crestere a tirajului pe spinarea OTVidelilor. Pentru ca a a firmat "Sigur că soluţia nu este trimiterea lor în deşert, asta e foarte limpede şi nici n-o să se întâmple prea curând..." toata presa a inceput sughitzurile psihanalitice lamuritoare. Observatorul Cultural vine si cu explicatzuri fine...
Din punctul meu de vedere singurele acte cu adevarat ratate care pot oferi ceva interesant sunt cel al lui Iliescu cu "tovarasul" si al lui Ilie Serbanescu cu "jur sa apar prabusirea Romaniei" cand a fost instalat ministru de finante. Restul sunt nesemnificative. iar daca cineva crede ca a gasit intr-un liberal cu acte in regula si cu convingeri principiale cum e Cioroianu un national-socialist bate campii. Nu neg faptul ca inconstientul sau ar fi tinut cont si de varianta desertului si, ca orice inconstient, ia pozitia opusa celei "oficiale". Dar a sari pe un om pentru ca are inconstient mi se pare o lipsa de minima cultura psihanalitica nu de "psihanaliza salbatica" asa cum se intelege din articol.
Mie mi se pare ca e vorba despre o campanie de presa impotriva lui Cioroianu. E adevarat ca tipul vine de la catedra, nu prea le are cu mestesugirea vorbelor in asa fel incat sa nu devina subiect de presa. Intrarea lui in politica nu e de bun augur tinand cont de in ce cocina se afla clasa politica actual. Insa intentia presei de a-l face un M. Vanghelie este absurda tinand cont ca omul asta a citit mai multe carti decat au citit toti ziaristii care scriu impotriva lui la un loc. Incepand de la atoatecunosctatorul Cristian Tudor Popescu si terminand cu Gadea de la A3 toata lumea e specialista in interpretari psihanalitice insa nu stiu cat timp si rabdare a acordat fiecare psihanalizei. Toti sunt specialisti in psihopatologie, toti fac diagnostice si pariuri cum ca specialistii vor veni sa le dea dreptate insa ei nu isi citesc decat propriile excese paranoide si apoi le comenteaza.
Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

12:35 AM

Se pare ca am avut o parere ceva mai buna despre Cioroianu probabil in urma unei intalniri face 2 face cu domnia sa. Insa inainte de afirmatia asta EL a fost cel care a afirmat ca se gandeste daca nu ar fi mai bine sa cumparam niste nisipuri prin Egipt in care sa-i deportam pe infractorii rromi. Nu stiam acest amanunt si nu am avut timp sa citesc presa pe tema asta.
Actul in sine e mai mult decat o gafa. Este o prostie fara margini chiar daca nu ar fi pus-o in aplicare. Nu se mai poate vorbi in acest caz de un act ratat ci eventual de o amenintare "pedagogica" la aderesa hotilor romani sau o confirmare a celor gandite ca plan B cu o zi inainte. Oricum puseele psihanalitice ale presei raman basbaieli minore si dupa aceasta precizare.

Post a Comment

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved