Romania eliminata la Eoro

June 20, 20080 comentarii

Vreau sa comentez doua evenimente legate de eliminarea echipei Romaniei la euro. Primul e ca doua grupuri de suporteri s-au luat la bataie in Piata Constitutiei pe motiv ca nu se canta destul de tare imnul si nu se incurajeaza destul echipa.
Al doilea e ca a sarit domn’e toata presa in sus si toata natiunea romana moare de rusine ca a fost echipa nationala de fotbal s-a facut de ras la Euro si a pierdut cu 2-0 in fata rezervelor olandeze. Cica si rezervele Olandei si-au dorit ca Romania sa inscrie, au dat cu mingile pe langa poarta noastra doar doar ne-om califica noi si ne-am fi intalnit in semifinala unde, fireste am fi fost un adversar mai comod decat Italia, favorita in meciul cu Spania din sferturi. E normal ca Olanda sa fi gandit pragmatic la modul acesta si e posibil ca si Romania sa fi mers pe varianta asta si de asta au venit la meci ca la sauna, pentru relaxare. Probabil insa ca olandezii si-au dat seama ca s-ar putea Spania sa se relaxeze in fata noasta in sferturi si sa aiba ei viata grea in semifinala. Nu trebuie neglijat nici faptul ca o umbra de blat s-ar fi asezat pe fata unei Olande care pare ca matura pe jos cu toti la aceasta editie de Euro si poate ca nu are nevoie de astfel de calcule meschine. Plus de asta si-ar fi lat si o frumusica revansa fata de meciul de la Constanta.
Ma rog. Cert e ca ne-au dat doua boabe. Si acum toata Romania moare de rusine…

Unii. Ca altii au sarit la bataie fata de primii pentru ca nu ar fi suficient de patrioti. Cei un pic cunoscatori in ale psihologiei stiu ca stadionul induce spiritul de turma ale vechilor armate si ca acesta canta la fel ca si ele. Cumva sportul reuseste sa absoarba frustrarile muncitorului contemporan umil si sa il faca sa se creada un otravitor de femei si violator de fantani (;) contemporan. Ei bine atunci cand comunitatea jefuita e saraca sau cand atacul nu da roade in interiorul armatei incep sa apara schismele; ca flancul cutare nu a facut ce trebuia, ca conducatorul a planificat prost atacul etc. Iata ca asta s-a intamplat in Piata Constitutiei. Si Piturca risca sa o ia in barba daca era acolo si nu-l baga pe rezerva in teren.
Daca Romania era in sferturi echipa de fotbal ajunge intre primele 8 din Europa. Mai natiune in ce domeniu esti tu printre primele 8 din Europa? Nu cumva te spraestimezi ca sa nu vin sa spun direct care sunt domeniile unde esti fruntasa …Pai zii mersi ca a ajuns si in astea 16 de natiuni pentru ca sunt putinele domeniile (pozitive) unde te califici. Iata ca echipa nationala este cu mult deasupra poporului pe care, cica, il reprezinta.
Mai natiune nu cuva esti tu asa un pic cam ipocrita? Nu cumva tunurile puse pe jucatori in toata presa vor sa ateste dezicerea ultimativista a mandriei noastre nationale fata de „carpele” care stiu doar sa tipe imnul national.
Natiune, imi pare rau pentru tine! Habar nu ai pe ce lume te afli. Dai sfaturi de mare antrenor unei fotografii pe holul restaurantului si te crezi Jose Mourinho cel Mare si sfant.. Esti incapabila sa intelegi si sa iti incorporezi in tine civilizatia, resimti dureros o astfel de neputinta si ti-o convertesti eroic intr-un complex de superioritate tiranica fata de reusitele nationalei. Ai viata plina de matrapazlacuri si umilinte in fata superiorilor carora le pupi umil dosul si apoi te crezi buricul pamantului intr-o incercare de refacere a moralului. Cica Adam era roman, nu? Normal. Daca nu ajunge echipa nationala in finala nu te reprezinta. Asa e ziaristule care esti tu ziarist si care lansezi zvonul cum ca Romania stoarce portocala ca sa-l faci pe Dorel sa-ti cumpere mizeria de ziar? Acum hai sa-i impuscam pe jucatori ca sa facem pe plac lui Dorel dezamagitul.
Trezeste-te natiune. Deci trezestete!
Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved