Balada cetateanului turmentat

November 29, 20080 comentarii

Am citit un articol pe blogul lui A. Ciubotaru in care cei care refuza sa mearga la vot sunt numiti "mucosi". Probabil ca o sa stearga acest comentariu asa cum o sa fac eu cu linkul catre blogul lui asa ca il postez si pe propriul meu blog.

Colegu'... nu inteleg de ce folosesti cuvantul "mucosi". Spune-le amice direct prostime, fraieri sau chiar sclavi ceea ce de fapt sunt. Sunt dezinformati? Desigur. Scoala are grija sa te invete tehnologia anilor 1950 si filosofia panzelor doar doar te-o epuiza mental pentru a-ti pierde apetitul pentru modul in care functioneaza mafia... pardon... statul. A scapa de acest gen de mutilare aproape ca e o problema de viata si de moarte. Daca tinerii de astazi nu mai pun botul ca si cei de altadata poate ca stiu ei ceva... Si eu sunt un mucos. Prefer sa imi pun mainile la urechi cand trece pe langa mine pe strada o masina electorala din care se aude "we are the champions".
Tu crezi ca daca belesti ochii la talckshowuri si daca citesti ziarele faci politica? Te inseli. Politica inseamna mai mult decat sa decizi cine e inger si cine e diavol intre politicieni. Politica inseamna sa decizi daca cu cutare fonduri faci cutare pod sau cutare strada. Ai decis tu vreodata ceva de genul asta in mod direct? Politica se face altundeva. Nici macar papagalii care candideaza si ingtra in parlament nu sunt decat niste pioni care executa ordinele de partid.
Votul din "democratia" actuala nu inseamna alegere sau schimbare. Votul inseamna o semnatura de genul celeia pe care o faci la banca cand iei un credit si apoi ti se dubleaza rata pentru ca nu "ai inteles" limbajul artificial incurcat si premeditat inselator al bancii. Votul este o institutie care sa te convinga ca tu esti vinovat pentru ca politicienii te fura ca in codru. Tu i-ai votat; de ce nu te-ai uitat?
Eu vreau sa votez. Dar nu vreau sa fiu prostit ca votez. Vreau ca votul meu sa conteze cu adevat intr-o dezbatere politica si nu una cancanista. Vreau democratie participativa. Vreau transparenta si nu secrete de stat care corespun la nivel macrosicial cu simptomele nevrotice la nivel individual. Politicienii au obligatia sa invete sa renunte dea inapoi poporului puterea politica luata cu mii de ani in urma si nu sa paraziteze societatea. Daca nu o fac inseamna ca nu isi fac meseria si pentru mine sunt niste infractori. Toti. Sistemul actual este un OTV la nivel general facut sa ascunda afacerile dubioase ale corporatiilor.
Fireste, tu esti filosof si astepti un post la Universitate acolo unde sa slujesti un sistem muribund. Adica sa produci alti profesori de filosofie care vor fi bagati cu forta in orarul liceelor sa incurce mintile tinerilor care nu pot evita materia asta pentru ca sistemul e in asa facut incat sa nu poti inghiti decat ceea ce ti se serveste. Ai tot interesul sa vezi ca prostii si mucosii vor ramane mucosi.
Om fi noi mucosi da' botu' ni-e curat... Nu-l mai punem...
Nu cred ca pentru asta au mutit acei oameni in '89.
Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved