Referendumul pentru familia mixta: o inginerie sociala de contracarare a protestelor de strada.

September 15, 20180 comentarii



Nu ma intereseaza in acest articol tema oficiala a dezbaterii privind statutul casatoriei. Despre prejudecatile privind homosexualitatea si comunitatea LGTB am discutat aici. Ma intereseaza in schimb sa dezvalui interesul ascuns al plasarii acestei teme in spatiul public in aceasta perioada. Necesitatea unui astfel de referendum nu exista. Tema sa nu este arzatoare nici pentru homofobi.

Impotriva acestei idei s-a vehiculat contraargumentul vechimii acestei initiative. Coalitia Pentru Familie a inceput acest demers in 2015, conform site-ului lor . Potrivit articolului 150 din Constituție:

(1) Revizuirea Constituției poate fi inițiată de Președintele României la propunerea Guvernului, de cel puțin o pătrime din numărul deputaților sau al senatorilor, precum și de cel puțin 500.000 de cetățeni cu drept de vot.

Ori, in 2016, la un an distanta, CpF deja stransese 3 000 000 de semnaturi, cu mult peste acest prag. Site-ul CpF linkat mai sus spune ca semnaturile au fost depuse in Senat/Parlament pe data de 23 05 2016. Nu e ciudat ca aceasta dezbatere nu s-a initiat chiar atunci in 2016? S-a asteptat un astfel de moment tocmai pentru ca acest referendum este de fapt menit sa provoace dezbinare intre progresisti si conservatori. Numai ca in 2016, an electoral, aceasta dezbatere ar fi sufocat falsele dezbateri electorale, ceea ce era defavorabil. Dimpotriva, in aceasta perioada ea este perfect sincronizata cu intentia de a acapara atentia publicului. Tocmai faptul ca din 2015, de cand s-a lansat aceasta campanie, si pana acum au trecut 3 ani demonstreaza ca aceasta tema dezbinatoare intre cetateni a fost pusa deoparte pentru un astfel de moment. Rolul lansarii ei in spatiul public exact acum este acela de a declansa aceste dezbateri, si de a abate atentia de la tema principala a acestei perioade.

Inutilitatea lui legislativa este evidenta. Legislatia romaneasca e destul de clara fata de aceasta tema. Art. 259 din Codul Civil precizeaza:

"(1) Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii.
(2) Bărbatul şi femeia au dreptul de a se căsători în scopul de a întemeia o familie."

Acest referendum ar fi avut sens daca cineva ar fi atacat aceste prevederi din Codul Civil la Curtea Constitutionala. Dar cum nimeni nu l-a atacat la CC, costurile pentru desfasurarea lui sunt bani aruncati pe fereastra. Pentru comunitate acest referendum exact asta este. Si vorbim de 40 000 000 Euro, bani cu care s-ar putea ajusta la conditii decente scolile si spitalele. Pentru carmuitorii sociali el este foarte util.

Lansarea temei acestui referendum spre dezbatere in aceasta perioada are trei obiective foarte clare si importante. 1. Primul este deturnarea atentiei de la principala tema de mai bine de o luna incoace, respectiv jandarmiada din 10 august. Imaginile cu grobienii in uniforma care loveau cetatenii pasnici cu mainile ridicate inca bantuie prin cosmarurile romanilor. Emisiunile inca fac audienta cu asa ceva. Pana de curand Dragnea si PSD erau acuzati de orori.

Riscul unei totale pierderi a increderii cetatenilor in institutiile statului a implicat declansarea acestei manevre de manipulare si abatere a atentiei spre alte teme. Cetateanul de rand e pus in fata unor dileme fara iesire. Vazand lentoarea procurorilor in intocmirea dosarelor, faptul ca la peste o luna de la acele evenimente nu a fost niciun oficial al jandarmeriei retinut, multi isi pun întrebarea daca nu cumva toata mascarada e un blat intre fortele care dau impresia ca se lupta intre ele.

Pentru multi, acel eveniment inseamna o trezire din visul frumos al "libertatii" in realitatea dura a dictaturii. Eu am trait asta acum 13 ani cand m-am trezit ridicat de fortele de ordine pe cand imi exercitam dreptul constitutional la libera exprimare. Rezultatul a fost un dispret total fata de falsa democraţie romaneasca, pe care am vazut-o apoi si in tari cu traditie "democratica" mai mare precum SUA. N-am avut prea mare admiratie pentru "Visul American", insa dupa acest eveniment l-am dezavuat total. In schimbul unei vieti ingropate in munca pana atunci, am ales apoi joburi mai prost platite, dar mai putin stresante si cu mai mult timp liber.

Este ceea ce risca sa se intample in acest moment cu proaspetii treziti din somnul manipularii. Daca ei vor cadea prada dezamagirii fata idealul de a ridica aceasta tara pentru un trai mai bun in viitor, atunci tot angrenajul acesta de iluzii va fi esuat.

Cred ca asta e prima reactie cu adevarat notabila a sistemului in fata rascoalei din 10 august. Lansarea temei cuplului mixt recunoscut oficial pe piata manipularii vine in urma unei munci asidue din partea inginerilor sociali spre contracararea lehamitei romanilor fata de acele evenimente. Protestele anti RMGC si Basescu au fost si ele potolite intr-un mod similar, prin moartea lui Ionut, care a atras audienta mai curand decat revendicarile strazii.

S-a asteptat un astfel de moment tocmai pentru ca acest referendum este de fapt menit sa provoace dezbinare intre progresisti si conservatori. Pomparea acestei teme in spatiul public implica dezbatere intre prejudecatile traditionale fata de persoanele atrase de acelasi sex si datele stiintifice care le infirma. Ura originata initial pe cei ce au comis acele abuzuri se vrea a fi focalizata pe oponentii noii si vechii dezbateri pe tema casatoriilor homosexualilor. Obiectivul PR-ului sau este acela de a justifica brutalitatea fortelor de ordine prin reactii de genul "pentru tine exista jandarmii, nu intelegi decat prin bataie" sau "vrei sa vinzi tara strainilor, metiti bataie".





2. Cel de-al doilea obiectiv al acestei inginerii de manipulare PR este atragerea conservatorilor in lupta politica cu strada. Acestia initial sunt de partea protestatarilor. Bogatia nejustificata a guvernantilor si incercarea lor de a influenta justitia pentru a scapa de condamnari nu e pe placul conservatorilor. Insa "amenintarea" homosexuala ii face pe multi sa uite de aceasta pozitie politica initiala. Ideea homosexualilor perversi si straini infestati de Occident ca sa distruga "puritatea" romaneasca si sa violeze copiii adoptati e servita in spatiul public atat pentru a dezbina miscarea de strada cat si pentru a atrage nehotatatii impotriva ei. Iata ca miscarea aceasta de PR este foarte inspirata si eficienta in a lua presiunea de pe jandarmerie si politicieni.

3. Cel de-al treilea obiectiv se leaga de primele doua, in sensul ca e consecinta lor. El este un test dat romanilor pentru a-si demonstra asimilarea valorilor Europene. Am vorbit despre asta mai mult in aceast articol. Practic Europa ne intreaba: "Ok, vreti bunastarea occidentala, dar sunteti in stare sa acceptati emigrantii, homosexualii si restul minoritatilor in viata voastra?" . Este o întrebare cat se poate de legitima. Un test. Nu poti sa faci parte din Europa daca ai mentalitate medievala. Pentru asta exista saracie, indoctrinare si... bataie. Ceea ce trebuia justificat.

In ceea ce ne priveste cred ca contracararea acestei puternice contrsofensive de manipulare consta in refuzul dezbaterii. Nu e nimic de dezbatut aici. Cei care sunt homofobi au prejudecatile si fobiile lor. Exista carti cu studii statistice. Exista si numeroase materiale in mediul online. Ei prefera sa aduca ca argument singurul caz in care o familie de homosexuali si-a agresat sexual fiul adoptat. Acesti oameni nu cred ca pot fi convinsi. Cel putin, nu in perioada asta. Daca se vor convinge o vor face singuri, in timp. Cred ca e mai bine sa boicotam nu doar referendum-ul, ci si orice dezbatere pe tema homosexualilor. Vad ca deja au inceput certurile pe retelele de socializare si blocarile intre vechii camarazi. E ceea ce vor ei sa se intample. Nu cadeti in capcana asta! Schimbati subiectul de discutie spre 10 august , Dragnea si PSD ! Asta e tema noastra comuna si interesul nostru principal. Asta le va zadarnici eforturile de manipulare.






Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved