Solutii pentru pandemia de Coronavirus in asa fel incat sa ne protejam si economia si libertatile cetatenesti

March 27, 20200 comentarii



De cateva zile a aparut armata pe strazi cu arme. Avand in vedere ca ele sunt mai mult goale multi au observat ca era suficienta politia. Am si glumit la un moment dat pe Facebook pe tema asta; oare de ce mai poarta armele la ei? Cred ca pot omori virusul cu gloantele? De fapt nu pot sa nu observ ca ni se testeaza gradual suportabillitatea. Ni se spune o gogomanie, noi o inghitim, apoi se vine cu o gogomanie si mai mare.


Am cautat saptamanile astea informatii despre vreun mort care sa fie direct din virusul acesta si nu din complicatiile care apar pe fondul unor boli anterioare in urma contaminarii cu el. Si n-am gasit. De fapt, autoritatile insele au spus clar ca riscurile sunt pentru cei care deja au o boala si nu pentru cei sanatosi. Pai,oameni buni, in cazul asta nu ne confundam cu o pandemie periculoasa de genul ciumei sau holerei din trecut, COVID-19 pare a fi un virus sau ce-o fi, care doar accelereaza efectele negative ale altor boli. Asta imi demonstreaza ca el nu este periculos in sine si ca suntem panicati artificial.

Al 2-lea val de gripa spaniola aducea moartea unor oameni perfect sanatosi chiar si dupa cateva ore de la primele simptome. La fel s-a intamplat si cu holera. Pai si ce fel de pandemie e asta care nu poate ucide un om sanatos? A aparut stirea ca o adolescenta de 16 ani ar fi murit in urma infestarii cu COVID-19. Pacat ca numele ei este Julie A. si nu puteam afla amanunte despre ea... De asemenea, bebelusul din Ilinois s-a dovedit ca avea si el alta boala inainte. In acest moment inca se moare de holera si ciuma in lume. Conform unui raport din 2010 al „Organizatiei Mondiale a Sanatatii” in zilele noastre inca mor anual de holera intre 58 000 si 138 000 de oameni. Cima e mai putin letala, doar 200 de oameni mai mor astazi pe an. In ciuda panicii generale induse prin mass-media eu imi mentin parerea ca riscurile acestui virus nu merita fata de incalcarile libertatilor civile pe care le aduce. Pai daca noi lasam aceste libertati sa ne fie incalcate inseamna ca vom sta mereu la inchisoare, pentru ca mereu se va gasi un virus sau ceva care se raspandeste epidemic cu care sa fim speriati sa stam in casa.

Aceasta idee e sustinuta de medicul Sucharit Bhakdi (Germania) care spune ca panica indusa prin mass-media e exagerata si masurile luate în lume sunt absurde si primejdioase:



(editare 30 aprilie: intre timp au aparut informatii mult mai importante dinspre adevaratii doctori virusologi eroi, care au facut autopsii pe pacientii lor pierduti – in ciuda directivelor criminale de a nu le face si a nu gasi astfel un medicament eficient in fata acestui virus – si care au ajuns la concluzia ca moartea a survenit in urma unor cheaguri de sange. Ventilatoarele de care mincinos vorbeste toata presa ca singura solutie medicala, insuficiente peste tot in lume in raport cu cererea, nu sunt eficiente. Solutia era simpla, la indemana tuturor: anticoagulantele. Din pacate, mituiti cu sume uriase pentru a creste statisticile mortilor si a amplifica panica generala, cei mai multi virusologi au ales politica strutului si nu au oferit aceste medicamente, lasandu-si criminal pacientii sa moara. Mi-am schimbat mult parerea despre majoritatea medicilor, dupa aceasta experienta. Di fericire au fost si cateva exceptii, adevarati medici eroi, nu aceste carpe medicale, corupte. Cel mai concludent exemplu este al virusologului francez Didier Raoult, care a administrat hidroxiclorochina pacientilor sai suferinzi de acest virus. Apoi presa l-a desfiintat, au aparut studii peste noapte despre ineficienta acestui medicament si inclusiv presedintele Frantei l-a luat la suturi. Numai ca, dupa aceasta medicatie, lui nu i-a mai murit nici un pacient contaminat de covid-19. Din pacate hidroxiclorochina si majoritatea anticoagulantelor au dsparut la scurt timp de pe piata, la fel cum s-a intamplat la noi cu celebrul antigripal „Tamiflu”. Poate ca populatia l-a cumparat, de teama unei contaminari ulterioare. Dar poate ca in spatele acestei epuizari de marfa, nespecifica spiritului capitalist, sta predispozitia maladiva a acestor diabolici de a scapa de populatia imbatranita. Oricum, daca acesta a fost planul, nu au putut distruge toate stocurile iar numarul de morti a fost drastic limitat. Milioanele de batrani tintuiti de aceasta diversiune au fost salvati prin eroismul acestor oameni cu suflet precum Didier Raoult si multi altii, care n-au uitat de juramantul lui Hippocrate . In continuare puteti citi textul scris in urma cu o luna relativ la solutiile de carantina pe care le vedeam in acel moment)

Eu zic sa luam noi pozitia romanului descurcaret si sa propunem un alt tip de protectie a batranilor si bolnavilor in acelasi timp cu protectia si a economiei. Haideti sa-i luam pe cei mai bolnavi dintre ei si sa-i mutam in locurile goale din spatiile care acum sunt libere. In anumite familii exista mai multe proprietati asa ca cei bolnavi pot fi tinuti acolo in carantina, cu familia care sa aiba grija de ei conform normelor de igiena si dezinfectare despre care s-a vorbit. Haideti sa folosim locurile de cazare din hoteluri si pensiuni care acum sunt goale pentru carantina! Conform cu raportul Institutului National de Statistica privind numarul total de locuri de cazare in turismul romanesc la data de 31 iulie 2019  (pag 7) era de 356 600. De asemenea sunt unii mai norocosi ca noi care au case goale. Daca tot a iesit armata pe strazi sa ne ameninte cu statul in casa, eu zic ca i-ar putea ameninta si pe ei sa ofere in timp de criza cheile de la case pentru a adaposti acolo pe cei bolnavi, expusi la riscul contaminarii cu Coronavirus. Haideti sa folosim scolile si alte cladiri ale altor institutii lasate libere acum pentru a izola acolo cate un bolnav cronic spre a-l pune in carantina!

(editare 20 aprilie: Pe 20 aprilie un oarecare oficial a propus aceasta solutie intr-o forma dictatoriala, precum insasi carantina. El a propus ca batranii e peste 65 de ani sa fie pur si simplu smulsi din familii, la gramada, si dusi in hoteluri. Cetatenii au primit-o nefavorabil,si pe buna dreptate. Nimeni nu trebuie obligat sa faca ceva anume. Asa ceva trebuie sa fie doar o optiune: cine are o boala, pe care contaminarea cu COVID-19 o poate agrava, isi poate prelungi viata prin optarea catre carantina totala in astfel de spatii. Cine nu doreste, nu trebuie obligat. Probabil ca mai multi s-au gandit la aceasta solutie cu adevarat eficienta, si iata ca s-a gasit un astfel de oficial care sa ii dea alura de idiotenie. Eu zic sa facem abstractie de caricaturizarea facuta de acesta si sa o avem in vedere in situatii similare, cu statut de liber arbitru si nu de obligativitate dictatoriala. Este o solutie provizorie, desigur. Adevarata solutie este constructia de spitale. )

Asa se face cu adevarat carantina, pentru cei cu adevarat expusi riscului, nu cu cei care vad ca au riscuri infinitezimale de imbolnavire. Asa s-a facut carantina inca de pe timpul primitivilor si inca se face pentru salbaticii contemporani care traiesc in jungla. Eu zic ca merita salvarea economiei, atat cat a mai ramas din ea dupa punerea sistematica pe butuci in ultimii 30 de ani. Recent au aparut semnele duplicitatilor si parsivitatii autoritatilor care prin carantina asta partiala mai mult raspandesc virusul decat sa-l izoleze. A iesit la iveala cazul Suceava. De asemenea s-a vazut ipocrizia autoritatilor care i-a pus bete in roate medicului Valentin Neagu, de la Spitalul Judetean din Targu Jiu. Omul a incercat sa faca o carantina adevarata si a izolat o sectie de chirurgie pentru pacientii suspecti pentru a nu-i contamina si pe ceilalti. In loc sa-i de-a o prima omului pentru o idee eficienta conducerea spitalului a desfiintat sectia, asigurandu-se intr-un mod dubios ca pacientii suspecti sunt plimbati prin tot spitalul si mai contamineaza si pe altii…

Si oricum, dupa cum vedem din statisticile marilor pandemii, ele inca exista si sunt active si astazi. Izolarea partiala nu va duce in niciun caz la disparitia ca prin minune a COVID-19. Riscurile pierderii libertatilor civile la aparitia celui mai firav virus sunt mult prea mari. Oligarhii au mult de castigat pe termen lung de pe urma pierderilor libertatilor noastre. Ei isi asuma pierderile momentane. Carantina nu-i afecteaza pentru ca ei oricum au domenii in care sa se plimbe in voie cu dotari specifice comunitatilor. Insa noi iata ca suntem prizonierii acestei manipulari. Iata ca cei care si-au vandut casa la tara ca sa-si ia un WC- igienizat la oras se cam vede ca au cam gresit. Cei mai castigati in acest caz sunt taranii rupti de restul lumii care ignora total manipularile generale care s-au raspandit in aceste saptamani si isi traiesc linistiti viata.

Intre timp semnele tipice de falsificare a istorie prin plantare de probe sau ascunderea celor revelatoare incep sa iasa la lumina. Niste oameni curajosi din sistem au dat in vileag falsificarea istoriei care se incearca la nivel global privind acest virus. Niste medici curajosi au dat publicitatii acest avertisment cu care securistii infiltrati prin spitale in functii de conducere le interzice sa dea informatii despre acest virus.



La fel s-a intamplat si pentru prefecti.



In statisticile oficiale se da un procent de 0.9%, cu aceeasi mentiune ca in cazul varstei despre care vorbeam in articolul precedent. Cumva, se repeta povestea cu lipsa totalului de 100% din procentele cumulate pe varste  care, chipurile, nu s-ar fi facut public pentru ca, vezi Doamne!, nu s-a precizat varsta in certificatele de deces. Cineva ne ia rau de tot de prosti. Asta suna precum exercitiile militare care se faceau exact (a naibii coincidenta) in timpurile atacurile cu avioane din 11 septembrie 2001, cand avioanele deturnate n-au fost interceptate de cele de vanatoare pentru ca s-a crezut ca fac parte din exercitiu. Eu am banuieli ca cineva doreste sa ne scada nivelul de trai si sa ne traga in jos economia la nivel global. Pentru ca da, stim deja: nenorocirea unora inseamna profitul unei clici degenerate care a ajuns sa conduca aceasta lume.



Cred ca sistemul neosclavagist contemporan ne testeaza sa vada cat de idioti suntem si cum inghitim informatii neverificate pe care media ni le planteaza cu palnia manipularii. Nu suntem singurii noi ca romani; se vede ca mai toate popoarele trec prin asa ceva. Eu zic sa ne trezim un pic din acest Mit al Pesterii in care am fost fortati sa intram si sa nu ne lasam drepturile calcate in picioare.

Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved