Scandalul voturilor furate la alegerile locale si disparitia primului video doveditor

October 3, 20200 comentarii

Mare agitatie in media clasica si cea din internet despre furtul de voturi. Au aparut o multime de video-uri cu niste USR-isti (sau PSDisti, inca nu e clar) care intra intr-o camera plina cu saci in care erau depozitate voturi, cauta si apoi pleaca cu un astfel de sac. De atunci aceasta tema a devenit principala. Multa lumea s-a trezit din „somnul dogmatic” al dezinformarii privind pretinsa democratie din Romania. „Puterea poporului” decisa prin vot se cam vede a fi doar una dintre caile prin care poporul e aburit prin manipulare sa-si taie creanga de sub picioare de catre o minoritate de manipulatori profesionisti. Daca cineva are puterea de a scoate voturi inainte de numararea lor, atunci el are puterea si de a le pune.


Stalin a spus cinic pe vremea lui ca „nu conteaza cine voteaza ci doar cine numara voturile”. Iata ca sistemul nostru actual nu se deosebeste de cinismul stalinist. In fond, ignorarea voturilor si a vointei populare nu e ceva chiar nou. In 2009 poporul a votat la referendum reducerea numarului de parlamentari la 300, dar referendum-ul n-a fost validat. Asa ca stalinismul s-a practicat pe fata si cine a avut ochi sa vada si minte sa tina minte, a putut intrevedea masluirea electorala inca de atunci. Eu am vorbit inca de la inceputul lunii iunie ca procentul de 1.53% strans la prezidentiale de Alexandru Cumpanasu  nu reflecta popularitatea sa. Apoi, coruperea alegatorilor practicata in cei 30 de ani de toate partidele prin celebrele „pomeni electorale” este o infractiune prevazuta de Articolul . 386. din Codul Penal, care la alin. (1) spune cat se poate de clar: 

„Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.”

A fost cineva pedepsit pentru asa ceva? Nu. Asta inseamna ca toata ideea de democratie si stat de drept, cel putin in Romania, SUA si alte tari unde capitalismul salbatic e acceptat, e o vorba in vant si ca politicienii sunt numiti de forte de deasupra lor, asa cum am aratat in piramida puterii pe care am folosit-o in cel mai recent documentar al meu „Sadismul in politica internationala”  , sau in proiectul meu artistic de acum 8 ani „Corruption Story”  .


Insa, dincolo de aceste teme generale, acest scandal a plecat de la un video acum fie sters de pe internet fie infundat mediatic de aceste noi imagini filmate de camerele de supraveghere. Acest al 2-lea video e contrafacut. El e menit sa ascunda niste lucruri si mai edificatoare despre cine are puterea in Romania. El prezinta niste observatori care au prins in flagrant un astfel de hot electoral ce iesea cu un teanc de voturi in brate ziua in amiaza mare. Filmarea e de aproape, i se vede fata hotului. Discutia intre cei ce filmau si cel surprins tine cateva minute bune. Daca vreun cititor stie de acel video original, sugrumat deja de acest al doilea, il rog frumos sa imi lase un comment cu linkul! Calmul si stapanirea de sine a hotului sunt realmente remarcabile, in conditiile in care el incalca Art. 390. din Codul Penal:

„(1) Deschiderea urnelor, inainte de ora stabilita pentru inchiderea votarii, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(2) Incredintarea urnei speciale altor persoane decat membrilor biroului electoral al sectiei de votare ori transportarea acesteia de catre alte persoane sau in alte conditii decat cele prevazute de lege se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi.”


Cine poate sa aiba un asemenea calm si stapanire de sine daca nu un hot electoral de lux? Acest detaliu pare neesential insa el e foarte important. In primul video vedem si complicitatea politiei, fapt care lasa mult mai multe semne de intrebare fata de fraudatorii electorali. Politia a fost chemata de catre cei care filmau, dupa cum se auzea in fundal insa, la fel ca in cazul Caracal, baietii asteptau la poarta. Acest prim video ar fi trebuit sa incrimineze nu doar pe fraudatorul initial dar si politistii care se faceau ca nu vad. In mod normal nimeni nu-si risca jobul de politist si libertatea pentru a acoperi un partid sau altul. Doar ca in acest caz, la fel ca si in cazul Caracal, politistii au primit ordine de la superiori, care au venit de la departamentul de diversiuni din SRI prin DGIPI (urmasa celebrei UM 0215). Abia atunci atat fraudatorul cat si politistii puteau sa incalce cu atata dezinvoltura legea, stiind ca nu vor pati nimic.

Ei bine, al doilea video exact acest fir catre SRI trebuia sa-l taie fata de contactul cu opinia publica in scop dezinformativ, aruncand exclusiv vina pe partide pentru frauda. Aceeasi poveste cu politica in general. La cateva zile nu se mai gaseste primul video si toate cautarile trimit catre cel de-al doilea. Politia e absolvita de vina fraudarii, deoarece vedem ca sustragerea se intampla noaptea, si nimeni nu o cheama spre a restabili legea. Adica vina pentru frauda a fost trimisa exclusiv pe partide, de acolo probabil ca va sta cineva vreo 2 -3 ani in inchisoare iar apoi trimis sa se relaxeze restul vietii intr-o insula exotica, dupa ce lumea va fi uitat de aceasta frauda.



Intre timp atat PSD cat si USR se acuza reciproc de fraudare, practic limitand la jumatate dintre fraierii care ii voteaza e unii sau pe altii, orizontul de atribuire a fraudei catre SRI. sprijinul abaterii atentiei fata de diversiunile marca SRI (sub tutela CIA) , marele protejat al neo-securitatii, fostul presedinte Traian Basescu a acuzat STS de fraudare. Si uite asa dezinformatorii au deviat atentia de la acel video initial. SRI-stul sau DGIPI -stul fraudator electoral poate continua sa faca alte diversiuni, acum ca deja i-am uitat fata. Inflatia de copii ale celui de-al doilea video, contrafacut de dezinformatorii SRI a mai ascuns o dovada de frauda electorala facuta de la nivel mult mai inalt decat cel al partidelor.

Aceasta greseala a prinderii in flagrant se datoreaza amatorismului care domneste in SRI, la nivelul diversiunilor. Tortionarii veci din securitate si-au bagat in aceste sectoare odraslele, care mai de care mai incompetenti si mai prosti. Nepotismul duce in mod invariabil la incompetenta. Acest incident reia cazul maiorului Draganescu ce poza in protestatar violent la protestul antiPSD din 2017, ce a fost prins de jandarmii de rand si capacit, dupa cum am relatat si eu in documentarul meu „Diversionistii” la minutul 00:10:34



Unii s-au aratat socati. N-am ingaduinta pentru cei sub 20, care n-au inteles referendum-ul din 2009. Ceilalti trebuiau sa se trezeasca inca de atunci. Tinerea stalinista a lui Basescu in 2012, arata iarasi ca votul e un fel de hartie igienica. Adica nu noi votantii ne-am pi---t pe el de vot primii ci insele fortele din culise care l-au transformat in hartie igienica.

Eu pot gasi justificare reala in existenta serViciilor secrete care manipuleaza procesul electoral si schimba numarul de voturi pentru a numi – repet : numi – in functii de conducere persoane echilibrate. Poporul poate alege gresit, iar popularitatea lui Stalin e cel mai bun exemplu, de esec in alegere. Dar cred ca de data asta agentiile de dezinformare si diversiuni au ajuns mai periculoase decat dictaturile insele pe care pretind ca le preintampina. Un popor pasnic precum cel roman ar fi trebuit totusi sa fie lasat sa aleaga el, de-a lungul timpului. Nostalgia majoritatii lui fata de perioada comunista este o alegere a raului cel mai mic, fata de haosul infractional instituit din 1989 pana acum. Dimpotriva, tradatorii din agentiile de informatii, vanduti pradatorilor occidentali, au NUMIT in functii publice toate ciurucurile si totii infractorii. Ai o vulnerabilitate, te face SRI sef si te marioneteaza sa iei decizii favorabile gangsterilor de lux si nefavorabile poporului. In felul acesta treptat si sigur poporul nostru initial blajin, mioritic e transformat intr-un popor de infractori si prostituate. Oglinda perfecta a SRI.




Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved