Bilant 2020. La multi ani 2021!

December 31, 20200 comentarii

Pentru cine s-a speriat de panicovizi anul 2020 a fost unul dezastros. Si pentru noi restul a fost dificil in sensul ca unele satisfactii de grup (concerte, teatre, proteste de strada) s-au amanat. Dar pentru cei mai multi romani care au ramas in tara 2020 n-a fost mult mai rau decat ceilalti ani de pana acum, incepand din 1989. De 30 de ani incoace viata sociala merge din rau in mai rau de la an la an. Cazul rapirii copilelor de la Caracal a aratat si celui mai naiv dintre romani tristul adevar ca acest capitalism de cumetrie practicat de 30 de ani in Romania e mult mai rau decat dictatura ceausista . Modul in care institutiile incepand de la presedinte, trecand prin DIICOT, si Curtea de Apel Craiova (toate marionetate de spionii civili de la butoane) arata ca omul simplu e pentru casta represivilor cam ce e animalul din turma pentru cioban. Daca ciobanul are chef poate sa sacrifice una fara sa-l traga nimeni la raspundere. In acelasi fel s-a intamplat si cu rapitorul (si foarte probabil ucigasul) copilelor de la Caracal. A vrut omul sa se distreze. Dar hai ca il apara SRI si restul de spioni civili  .

Si ei imi spun mie ca a 2020 ar fi fost dezastruos! Pentru ce dezastruos? Pentru ca am stat in casa si a trebuit sa purtam niste carpe la gura afara? Da, e un pic incomod si neplacut. Insa de 30 de ani populatia Romaniei a scazut cu un sfert, romanii sunt goniti din tara, economia e pusa pe butuci. Fetitele sunt rapite si ucise de turistii sexuali occidentali  care au aflat ca Romania e o tara ce ofera astfel de „material”. Asta a fost miza agitatiei din 1989. Capitalismul ne-a invadat si ne-a intrat in cei mai intimi pori asemenea unei boli cu adevarat incurabile (spre deosebire de ceea ce se dovedeste pana acum a fi acest COVID-19). Capitalismul este adevaratul dezastru. Scopul lui a fost acela de a produce deportare economica a romanilor, dupa cum asa s-a intamplat cu restul popoarelor din intreaga „cortina de fier”. Si dictatura comunista a facut la fel, odata cu celebra „nationalizare” care i-a mutat pe tarani de la sat la oras ca sa nu moara de foame dupa ce le-au luat animalele si uneltele de lucru al pamantului. Dar asta s-a intamplat in 2-3 ani. Si parca sistemul a mai si facut cate ceva pentru popor. Din pacate acest sistem produce continuu de 30 de ani dezastre din ce in ce mai mari in tara asta pentru a ne goni la a-i hamali pe occidentali si a ne abandona parintii si copiii aici. 


Fiecare ne-am adaptat cum am putut, am compensat in profesie sau, mai rau am picat in idealismul acelei canceroase „lucky strike” care sa ne imbogateasca. Capitalismul supravietuieste peste tot in lume datorita acestei sperante irealiste a muncitorului de imbogatire. Pe langa aceasta iluzie goala a capitalismului povestea medievala a Crestinismului cum ca „cei din urma vor fi cei dintai” e chiar concreta.

Multi s-au imbatat in acesti ani cu aceasta falsa speranta din care au supt cu taraita la cate un concert sau la petrecerea de revelion. Nu e nicio metafora aici; consumul de alcool la aceste evenimente ajuta clar la speranta asta hranita cu alcool si alte iluzii cum ca ne-am apropiat de nirvana sociala, ca am fi ajuns la capatul tunelului ne-a orbit pe multi. Inclusiv pe mine. Asa ca a spune ca acest an ar fi fost dezastruos si a nu vedea dezastrul de pana acum e o naivitate. Eu unul nu mi-am pierdut timpul cu false dezamagiri fata de pericolul pandemiei cand adevarata drama in care traim este acest sistem social odios. Capitalismul este mult mai rau decat feudalismul pe care l-a inlocuit (sau, mai recent, comunismul, care e un feudalism ateu tarziu).

Descumpanitii la comanda industriala s-au imbatat cu aburii sperantei false ca traiesc o viata buna pana acum. Ma rog, mai un viciu, mai un sadism moderat practicat pe subalterni la job le-a dat unora sentimentul de implinire. Ei sunt folositi cu aceasta exagerata blamare a acestui an sa sustina cat de buni ar fi fost anii precedenti. Practic acest an de restrictii i-a scos din barlog spre a sustine asa ceva impotriva noastra, a scepticilor. Intrevad deja bucuria cu care s-or duce la munca in corporatie spre a-i servi pe sefii lor si mai sadici sau de a-i teroriza pe subalterni cu amenintari… Da, pentru ei anul 2020 a fost un dezastru. Au jucat rolul de clovni ipohondrici ca urmare a meticulozitatii obsesionale pe care dead-line-urile capitalismului a sadit-o in multi. Acesti clovni au ajuns sa se creada urmasi a unor mari familii aristocrate. Umbla cu manusi si carpe la gura ca sa nu ia microbi. Au uitat ca fiind copii mancau fructele cazute din copac fara sa le spele si se jucau in baltoace. Acum sunt aristocratoizi aseptici. I-a transformat sistemul capitalist in obsesionali ipohondri si au fobie de microbi. Da, asa ceva e jalnic. Dar nu vine de la restrictiile minore ale lui 2020 asa ca blamarea acestui an e o stupizenie. Ea vine cu mult timp inainte de 2020. 

 


Acum la ceas de bilant fata de 2020 si pe mine ma incearca dezamagirea. Dar e una lucida, nu una construita de industria terorii cu scopul de a arata ca viata de pana acum ar fi fost un rai. Ani de zile i-am mistocarit pe sarmanii nostalgici fata de comunism. Am ajuns la vorba matusi-mii care imi spunea ironic „Veti vedea voi!” dupa ce imi aratam satisfactia ca Iliescu sau PSD (PDSR) pierdusera alegerile. Da, e trist sa vad ca nu-s mai destept decat majoritatea, fiind incapabil sa-mi dau seama in acesti ani despre manipularea la care am fost supusi ca natiune. E trist sa vad ca mi-am pierdut vreo 10 ani prin corporatii, inghitind mesaje motivationale mincinoase care au dus la sinuciderea unor colegi. Dar ma bucura gandul ca am avut putere sa ies din acea pestera mistificatoare, desi a venit cam tarziu. Nu sunt un om depresiv chiar daca sunt foarte empatic si ma doboara suferinta altora. Dar in realitate sunt un om vesel si optimist. Insa cred ca era mai bine sa fi stat in coma in acei 10 ani decat sa-i pierd slujind capitalismul. Noroc ca per total sunt un om puternic si nu am idei fixe. Sunt ceva mai greu de manipulat. Acest fapt m-a ajutat sa ies din acea capcana.

Si pe mai departe imi voi dedica viata incercarii de a-i scoate si pe ceilalti de acolo. O consider cea mai importanta profesie. Si voi lucra la ea zi si noapte, pana la epuizare. Am o energie debordanta pe care o voi investi in deconstruirea minciunilor capitaliste. Prin acest documentar  facut in prima parte a anului si aceasta piesa muzicala  initiata cu ceva timp inainte si terminata spre sfarsitul sau pot spune ca pentru mine 2020 a fost bun din punct de vedere profesional.

Asa ca acum la ceas de sarbatoare trebuie sa fim optimisti! E destul loc totusi de optimism. Exista solutii in fata acestor monstri. Dar atentie la optimismul prea mare! Aici e capcana! Asa ceva poate duce la dezamagiri crunte, dupa cum a fost acest an pentru cei imbatati cu vaporii toxici ai „american dream”. Asa ca un realism retinut ar fi de preferat. De vreo 5-6 mii de ani suntem victimele militarilor care, cu arme superioare, vin si fura celor de jos proprietatea. Recent strategia lor doar s-a modificat in ademenirea noastra in ograda lor. Nu mai avem cum sa ne plangem pentru ca noi suntem pe proprietatea lor; ne-am dus acolo de buna voie. Da, traim in continuare la cheremul unei elite criminale care ne decide starea de spirit cu industria terorii si cea a divertismentului. Nu avem cum sa scapam de asa ceva prea curand. Dar putem bloca toate canalele catre mass-media si astfel sa ne eliberam. Mai bine neinformat decat dezinformat. Va doresc sa aveti puterea sa uitati de „american dream”! Va doresc sa intelegeti ca societatea capitalista e o frauda! Uitati de „lucky strike” care sa va scoata din acest calvar in care traim! Nu vom scapa de asa ceva nici in urmatorul an. N-are rost sa va faceti iluzii prea mari ca am putea fi liberi in urmatorul an. Dar puteti sa va vindeti mai avantajos libertatea muncind mai putin pentru stapani si mai mult pentru voi si cei aporopiati.

Asa ca va doresc sa traiti cat mai departe de cele 2 industrii ale terorii si divertismentului care, prin concomitenta lor, va macina incet si sigur echilibrul psihic si va duc in pragul nebuniei. Va doresc sa va traiti propria viata si sa petreceti cat mai putin timp traind viata altora. Va doresc sa petreceti cat mai mult cu adevaratii prieteni si nu cu cei ocazionali. Stiu, e greu de a distinge intre cele doua categorii. Dar nu imposibil. Va doresc sa va descotorositi de falsii prieteni. Cei care va sunt stapani la job nu va sunt prieteni. Dati-i la o parte din inima si din viata voastra in care au intrat fraudulos! Va doresc sa nu vi se rapeasca copilul si femeile din familia dvs. sa scape neviolate. Daca le veti avea pe acestea atunci veti avea un 2021 bun si o viata buna in general. La multi ani!

Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved