Guvernarea PSD: un paravan pentru anihilarea protestelor din 2012

October 12, 20190 comentarii



Iata ca in sfarsit s-a dus si guvernarea PSD! Din punct de vedere strict parlamentar PSD a pierdut puterea inca de anul trecut. Unii politicieni au inteles fundatura in care se duce PSD si au schimbat macazul in 2018 . Dragnea a fost debarcat chiar atunci prin vot in parlament . Dar n-a fost suficient. Cineva/ceva de deasupra Parlamentului a anulat votul si i-a presat pe cei care erau gata sa revina asupra deciziilor. Asa ceva pur si simplu arunca in aer ideea cum ca Parlamentul ar fi suprema institutie in stat. Acel eveniment discret, la care am participat direct impreuna cu cativa #rezistenti din Piata Victoriei, este dovada cea mai vie despre cum o alta institutie (imi place s-o numesc neo-securitatea) controleaza defapt inclusiv parlamentul. Acesti papusari de la butoane nu doar ca le-au anulat votul parlamentarilor. Ei au anulat pur si simplu Parlamentul. Si nu doar Parlamentul dar si bruma de democratie care mai era in tara asta.

In acest articol destul de lung voi arata cum intreaga guvernare PSD a fost de fapt planificata dinainte. Amanarea cat mai mult a debarcarii finale a venit intr-un moment propice, cu sacrificarea reginei, ca la sah. Iar acest moment este cel de acum, cand se doreste prin orice mijloace stoparea interesului opiniei publice pentru cazul Caracal  . O buna parte din cetateni simt ca au fost trasi pe sfoara de increderea in sistem. Acum cand toate institutiile par ca s-au pus de-a curmezisul impotriva aflarea adevarului fata de disparitia celor 2 fete si sunt in pragul revoltei, trebuie cumintita comunitatea protestatarilor #rezist. Un protest activ si altul care sta sa erupa e prea mult. Urmeaza de acum incolo vorbe goale negocieri si alte subiecte menite sa ingroape aceasta noua tragedie. De fapt cam asta e rolul guvernelor in general: sa fie un fel de zaharel, un fel de promisiune care sa tempereze furia cetatenilor sau sa le abata atentia de la lucruri importante. Caderea guvernarii poate fi asemuita cu caderea guvernarii PSD din cauza tragediei de la Colectiv  .

Romania a intrat in UE in 2007 si romanii au putut sa treaca granita doar cu buletinul, fara viza. Insa pretul unei astfel de libertati usoare a fost urias. Guvernarea post 2009, cu taierea de 25 % a salariilor a intors Romania cu cel putin 10 ani in urma. In schimb s-a produs intarirea statului politienesc si diminuarea libertatilor cetatenesti. In loc sa ne apropiem de Europa, mai curand ne-am intors in negurile dictaturii. Protestele din 2012 au luat pe nepregatire pe cei ce guverneaza din umbra. S-a strigat si atunci si mai tarziu, odata cu ofensiva impotriva muntilor de la Rosia Montana „Vrem cianura/pentru dictatura”. Ei bine, acest joc de-a dictatura pe care l-a interpretat PSD-ul in aceasta guvernare i-a facut pe multi sa uite de brutalitatea jandarmilor din acea perioada. Cine nu stie despre cum au actionat jandarmii in acea perioada, eventual cei mai incepatori intr-ale activismului civic sa fie sanatosi si sa ramana cu impresia falsa ca PSD-ul (aka ciuma rosie) ar fi singurul exponent al re-instaurarii dictaturii! Insa noi traim intr-o dictatura militara a serVICIILOR secretoase  , cu preluarea responsabilitatii acestor derapaje de catre politicieni. Asa ca, nu, dictatura am avut de dinainte de PSD.

Cine a citit ceva carti de … asanumit „management al resurselor umane”, poate vedea aici tehnica asocierii ideii ce trebuie combatuta cu o imagine negativa. In termenii de specialitate, asa ceva se cheama "tehnica diabolizarii". De fapt aceasta tehnica este cea a reclamei, dar cu sens inversat. Daca o idee si un produs ce trebuie promovate se asociaza cu o imagine buna (sportiv, savant, vedeta de orice fel, etc.), atunci acestea vor prelua din ea si vor avea succes la public. Dimpotriva, daca ele sunt asociate cu o imagine negativa atunci acel ceva devine el insusi negativ. Sarcina principala a politicilor PSD a fost aceea de a ridiculiza acei cateva sute de protestatari anti neoliberalisti din 2012. Intreaga politica anti legi justitie jucata de PSD a fost o strategie de camuflare a acelor proteste autentice. Am impartit acest lung articol in 7 sectiuni care expliciteaza acest principiu general al tehnicii diabolizarii aplicata concret pe politicile PSD, dupa cum urmeaza:

  • Mistificarea Soros si contracararea trezitilor din Matrix
  • Sugrumarea mediatica a protestelor de dinainte de 2016
  • Demonizarea ideii statului mafiot prin formula „stat paralel”
  • Demonizarea ideii despre ju$titia corupta
  • Demonizarea ideii despre sistemul politienesc si supraveghetor
  • Demonizarea ideii boicotului electoral
  • Demonizarea anticorporatismului
  • Asumarea politica a distrugerii IMM-urilor pentru a nu face concurenta marilor corporatii straine



Mistificarea Soros si contracararea trezitilor din Matrix

In afara de cateva exceptii reprezentate de tarile nordice, in care exista societate cat de cat echitabila, democratia internationala este o cacialma. Doar deciziile neimportante se iau de politicieni si, implicit de societatea civila. Cele mai importante decizii sunt luate de a nivel superior, respectiv de oligarhia internationala a familiilor Rothschild si Rockefeller si care or mai fi, care detin pur si simplu lumea. Politica asa cum o stim de la TV este o jucarie pentru naivi la fel precum sunt jucariile pentru copii. Dupa copilul are impresia ca e adult daca se joaca cu masinuta lui, la fel si naivul dependent de TV are impresia ca are si el vreun rol in politica deciziilor importante din lume sau chiar comunitatea lui, prin vot  , daramarea de guverne sau alte asemenea actiuni (protestele constante insa sunt benefice pentru revendicarea unui trai decent) . O astfel de idee demotiveaza servitorul modern  si, prin urmare profitul noilor stapani scade.

Pentru a caricaturiza aceasta idee care devoaleaza minciuna democratiei contemporane atat in SUA cat si in restul Europei s-a folosit o inginerie de manipulare ideologica geniala: George Soros. Rolul lui este sa interpreteze la nivel de jucarie rolul acestor familii. El, de fapt, este doar o milionime din ceea ce inseamna aceasta oligarhie. Introducandu-l „pe piata”, inginerii sociali vor de fapt sa caricaturizeze teoria despre dictatura militara impusa de oligarhia familiilor Rothschild, Rockefeller & co . Practic nu se neaga aceasta teorie insa pe de o parte, ea e o parte din adevar, o milionime, precum este insusi Soros fata de aceste familii. Da Soros mai face si el niste speculatii pe la bursa, mai colapseaza moneda vreunei tari de lumea a treia de pe urma careia se mai scoate cu cateva miliarde. Dar asta e mizilic pe langa ce Rothschild, Rockefeller & co. Astia detin Banca Federala Americana. Cand Kennedy a incercat sa afle ce e cu banca asta, s-a trezit cu 3 gloante in cap trase din directii diferite de catre unu’ Oswald ... Astia detin FMI si intreaga forta financiara in afara de Coreea de Nord, Iran si alte cateva zone neimportante. A spune ca „Te plateste Soros” e pe de o parte o greseala, pentru ca inclusiv banii lui vin de la Rothschild, Rockefeller & co . Apoi e o imbecilitate sa crezi ca tu, ca asistat social, votant de PSD sau antenatrist n-ai fi platit tot de ei. Si tu care castigi in jur de 1000 lei esti platit de astia. De fapt, mai ales tu.

Pe de alta parte aceasta idee Soros e menita sa-i prosteasca si pe #rezist-enti. Ei i se da i se da alura stupida, deoarece este sustinuta de personaje dubioase precum Trump sau PSD & Dragnea. „Esti platit de Soros!” a devenit o idiotenie sub marca acestor politici secundare pentru ca ea este menita sa transforme intr-o idiotenie teoria ca „Rothschild, Rockefeller & com controleaza lumea” . Cine nu e atent la ce se intampla in lume si se pierde in detaliile si manipularile de la TV va asocia ideea „Lumea e condusa de Rothschild, Rockefeller & com” cu cea „Lumea e condusa de Soros” si va lua drept antenatristi sau „ciumati” pe cei care cu adevarat s-au trezit din Matrix-ul manipularii contemporane. Iar rezultatul este ca, orbiti de ura fata de PSD, multi #rezist-enti vor ramane orbi la o intelegere holistica a politicii principale in favoarea jucariei electorale (politicilor secundare).

S-a creat astfel in aceasta guvernare o dezbatere nationala absurda intre cei „platiti de Soros”, adica sustinatorii USR&PNL, si cei „saraci si curati”, adica sustinatorii de PSD. „Sunteti platiti de Soros!”, zic unii. „Nu suntem” sau „Soros e baiat bun”, zic ceilalti. Vorbim aici despre o falsa dezbatere. Soros a sponzorizat cateva programe culturale, a dat burse pentru ca apoi sa aiba sustinatori fata de unele matrapazlacuri pe care le-a facut la bursa de-a lungul timpului. Dupa care a preluat acest rol cu care stapanii (si ai) lui l-au investit, daca vrea sa ia niste firimituri de la masa lor. Artistii si oamenii de cultura in general au vazut in Soros o fata romantata a democratiei, o societate echitabila care da sanse si celor care nu pot sa-si vanda produsele culturale in prezent pentru ca vor fi apreciate doar in viitor. Insa asta a fost doar o strategie fina pentru a-i linisti pe acesti oameni destepti fata de modul in care economia nationala se pune incet pe butuci iar libertatile civile devin un lux. Iata ca dupa ce milioane de oameni au fost deportati economic si s-au impacat cu situatia de emigrati s-a inchis si robinetul cu finantari marca Soros. Treptat diferite institutii culturale se inchid precum insasi industria romaneasca. Nu mai e nevoie de ei ca sa sustina echitabilul societatii occidentale prin imaginea lui Soros.

Camuflarea protestelor de dinainte de 2016

Protestul din 2017 impotriva celebrei ordonante 13 a fost organizat  , la nivel de corporatie, cu angajatii trimisi de la munca in strada in saptamana dintre 1 si 12 februarie. De exemplu luni 6 februarie au fost 25 000 de oameni  . Repet: au iesit intr-o luni. Atatia au fost la cele mai mari proteste de dinainte de 2016 respectiv la cele pro Rosia Montana si antiRMGC. Trimiterea angajatilor la proteste din timpul programului de lucru nu s-a mai intalnit pana acum decat in cazurile grevelor sindicale din anii 1990. Dar sindicatele sunt moarte astazi. Cum se face ca, dintr-o data, companiile au dat liber la sindicalism si si-au trimis angajatii la proteste? Cum se face ca nu i-au mai trimis si in perioada de dupa 10 august?. Explicatia e foarte simpla: acei oameni au fost momiti spre a iesi in strada pentru o cauza buna si anume impiedicarea PSD de schimbare a legilor justitiei pentru a-i scapa pe mari corupti de inchisoare. Ei au crezut ca ies pentru asa ceva insa rolul lor metasocial a fost unul mult mai amplu. De fapt rolul lor principal era acela de a ingropa lozincile protestelor 2012-2016. Ingineria sociala a acestui protest a fost din start aceea de a arata ca cei care sustin neoliberalismul (pro PNL, USR) sunt mai multi decat protestatarii anticorporatisti din 2012.

In realitate o mare parte din protestatarii post 2016 resping neoliberalismul si au sustinut temele protestelor de dinainte de 2016. Dupa discutiile mele cu protestatarii #rezist am vazut ca multi dintre ei nu au sustinut RMGC la Rosia Montana sau asaltul jandarmilor la Pungesti. De asemenea multi sustin lozinca din 2012 „Sanatate pentru toti/Nu doar pentru mafioti”, si si ei au ajuns sa-l deteste pe „Basescu si c…a lui (sa se duca dracului)”, asa cum strigam in 2012. Mai mult decat atat, am strigat cu #rezist lozincile vechi precum „Hai romani, hai cu toti, sa scapam tara de hoti!”, „Se vor uni romanii toti, si vor scapa tara de hoti!” sau „ Ce vrem noi, e si pentru voi”.

Asa ca, din fericire, lucrurile au scapat de sub control in aceasta manipulare si oamenii au iesit de sub ingineria sociala originala, cerand demisia intregii guvernari PSD si alegeri anticipate. Vechea garda de protestatari au iesit si ei impreuna cu cei noi la noul protest. Asa a aparut protestul din 10 august, neincurajat precum cel din 2017. Protestatarii au cerut sfarsitul guvernarii PSD. Multi dintre votantii PSD nu au fost de acord cu mutilarea legilor justitiei propusa de guvernul Grindeanu. Asa ceva fi fost impotriva planurilor unora. Acestia aveau interesul de pastrare a acestei guvernari cat mai mult posibil. Guvernarea trebuia sa-si asume lipsa de pasi concreti in ceea ce priveste cresterea nivelului de trai din aceasta tara. Iar toata populatia trebuia sa afle asta.

Asa ca guvernarea PSD a fost tinuta artificial cu bastoane si amenzi impotriva protestatarilor. Iata de ce, dupa ce lucrurile au scapat de sub control cu protestele antiPSD, nu s-au mai trimis oameni de la companii la proteste. Lumea s-a intalnit doar in week-end sau seara, dupa orele de program. Protestul din 2017 impotriva ordonantei 13 a fost pasnic. Doar cateva violente sporadice au aparut spre final, cand deja lumea plecase acasa. Celebra este scena cu maiorul Draganescu imbracat in protestatar si confundat si batut de subalterni. Dimpotriva, protestatarii din 2018 au fost reprimati violent.

Initial strategia de ingropare a protestelor 2012-2016, cu proteste artificiale post 2016 a mers. Pe undeva prin 2017 am strigat impreuna cu cativa vechi protestatari „Toate partidele/aceeasi mizerie” si am fost goniti din Piata Victoriei de noii protestatari. Din aceasta cauza majoritatea protestatarilor 2012-2016 am boicotat noile proteste marca #rezist, cu toate ca insusi numele venea de la vechea noastra lozinca #Refuz, rezist/ gazele de sist”. Ea a fost lansata in 2013 odata cu asaltul Chevron&statul roman asupra localitatii Pungesti. USR si-a creat impostura politica cu scopul de a lasa istoriei falsa idee cum ca ar fi formata din protestatarii anti RMGC care strigau „Uniti, salvam Rosia Montana”. In realitate USR s-a construit cu agenti sub acoperire printre protestatari si fosti colaboratori ai fostei securitati, dupa cum s-a dezvaluit recent.

Din acest motiv am revenit abia spre sfarsitul anului 2017 intre protestatarii #rezist antiPSD, vazand totusi ca personal am mai multe puncte comune cu ei decat divergente. Altii din vechea garda au venit doar la marele protest de pe 10 august. M-am intalnit cu Vlad Ioachimescu si Alexandru Alexe, unii dintre cei mai vocali protestatari 2012-2016. Dar multi dintre vechii tovarasi de proteste n-au mai trecut pe acolo. Ulterior m-am intalnit prin oras cu alte figuri de atunci si i-am intrebat care e noua lor pozitie politica. Unii mi-au spus ca au ramas fideli principiilor 2012. Altii mi-au zis ca sunt dezamagiti de noua generatie de protestatari si ca s-au retras din activismul civic. Multi altii au emigrat, dezamagiti de evolutia spiritului civic post 2016. Este deja arhicunoscut conflictul dintre Alex Alexe si Malin Bot. Opinia publica l-a sustinut pe ultimul, in defavoarea primului. Si de fapt asta a fost si intentia ascunsa a acestei guvernari, respectiv sa camufleze acele proteste. Foarte putini insa au fost la fel de activi si inainte si dupa 2016, iar unul dintre ei este ecologistul Niculae Radulescu-Dobrogea.



Si, cum necum, iata ca aceasta guvernare a reusit pentru scurt timp sa adoarma pe protestatarii dinainte de 2016! Dar nu pentru mult timp. In ciuda divergentelor cu protestatarii #rezist, punctele comune au fost mai multe, ca in cazul meu. N-au mai iesit la proteste la fel de frecvent ca inainte de 2016, dar totusi au sustintu protestele #rezist, dupa cum s-a intamplat cu Sandu Popescu. Mai mult decat atat, aceasta strategie a esuat in final pentru ca a reusit sa resusciteze tineretile protestatarilor anticomunisti din 1990. Si pe langa ei, o multime de tineri care abia acum incep sa inteleaga politica. Ei sunt viitorii protestatari anticorporatisti dezamagiti de urmatoarea guvernare. Daca nu va aduce bunastare la nivel de 75% fata de cea Occidentala, urmatoarea guvernare va avea proteste la fel de mari precum cele 4 mari proteste #rezist din timpul recentei defuncte guvernari PSD.

Ironizarea ideii statului mafiot prin formula „stat paralel”

Lozincile de genul „sanatate pentru toti/Nu doar pentru mafioti” care se scandau in 2012, sau „S-a dat spaga barosana/Pentru Rosia Montana”, aratau coruptia nu doar la un singur partid. Aceasta mentalitate o arata la o intreaga clasa de privilegiati sociali, de la trusturi de presa, companii de publicitate, institute de cercetare si asa mai departe. Reprosurile statului mafiot au fost contracarate de reactiile induse il largul public de teoria „statului paralel”. Dragnea a uzurpat aceasta formula de la q politologul american Robert Paxton  pentru a descrie organizatiile mafiote de lux a fost adaptata sistemului romanesc. Aceasta formula a facut mare valva printre romani, insa putini au mers la sursa sa vada ce e. In realitate un sistem social neechitabil, eminamente mafiot  precum cel romanesc, se suprapune perfect peste acest concept, fie el si un pic metaforic. Multi dintre colegii protestatari #rezist mai neexperimentati in materie de proteste si sociologie sunt in stare sa-l ia inclusiv pe Paxton drept psd-ist sau spectator Antena 3. Fiind asociata cu PSD si Mafia TV, antipsd-istii #rezist au refuzat si ingropat ideea lozincilor statului mafiot spuse in 2012.


Ingineria contracararii imaginii ju$titiei corupte

Guvernarea PSD a condus la refacerea artificiala a imaginii ju$titiei corupte prin condamnarea politicienilor si figurilor publice importante. Majoritatea celor ce nu au avut contact cu aceasta institutie s-a bucurat si a aplaudat magistratii pentru ca au jucat acest rol al pedepsirii marilor corupti. E mai bine decat deloc, insa cateva zeci de arestari de gangsteri de lux nu pot repara modul dezastros in care functioneaza ju$titia pentru cetateanul simplu. Cei ce au avut de a face cu ea au constatat pe pielea lor cum judecatorii nu tin cont de lege in cazul pricinilor cu institutii sau persoane situate pe o treapta mai inalta in ierarhia sociala. Judecata conform spiritului legii se face doar cand cei puternici vor ceva de la cei slabi. Atunci se aplica si legea, sau e trasa de par spre a se aplica in interesul lor. Daca legea e in favoarea celui aflat pe o pozitie inferioara atunci nu se aplica. Atunci judecatorii aplica principiile cutumelor medievale. In Romania se judeca conform legilor doar pentru situatii in care partile procesului au statut social asemanator, sau in defavoarea celei cu statut social inferior. Daca faci parte din aceasta categorie inferioara si apelezi la ju$titie pentru ca o institutie sau un cetatean cu statut ti-a incalcat drepturile, n-ai sanse sa castigi.

Asa am patit eu cu contestarea unei amenzi date absurd de politie pentru refuz de legitimare. Desi am filmat cand i-am inmanat agentului de politie actul de identitate, judecatoarea a creat ad-hoc pentru mine un text de lege, conform caruia trebuia sa arat imediat, in secunda 2 acest act de identitate  . Nicaieri in lege nu scrie asa ceva. Daca ai bani, angajezi un avocat care are pile pe la judecatori (eventual un fost judecator care i-a pus in functie pe cei ce-l judeca) si castigi orice proces. Ju$titia se face cu $. Cine are mai multi $ are si dreptate. Daca sunt judecatori care nu accepta astfel de butoane atunci prin campanii de presa murdare si procese trucate sunt discret eliminati din sistem, asa cum i s-a intamplat Laviniei Cotofana  si Mihaelei Ciocea . Ma intreb de ce sa mai cheltuim cu aceste institutii? Mai bine vedem cine are mai multi bani, si acela primeste decizia favorabila. Si totusi, dupa guvernarea PSD, a critica Ju$titia este echivalent cu a sustine PSD si Antena 3. Desteapta manevra de manipulare! Dar nu cred ca va tine.

Ingineria contracararii imaginii sistemului politienesc si supraveghetor

O alta lozinca combatuta de politicile PSD si presa aservita este „Ati luat bani de la copii si i-ati dat la SRI”. Noi protestatarii din 2012 deplangeam atunci cu aceasta lozinca intarirea statului politienesc in defavoarea bunastarii cetateanului simplu. O astfel de atitudine a fost sufocata de cacialmaua luptei lui Dragnea si PSD cu SRI. Ne aducem aminte cum „se lupta” Dragnea si PSD-ul cu corporatiile sau cum a luat el bani de la SRI ca sa-l dea la achizitionarea de vitamina D pentru copii  . Iata cum luarea banilor de la SRI devine o chestie negativa pentru ca Dragnea are o imagine negativa! Probele pe care SRI le-a furnizat pentru condamnarea unor guzgani de catre DNA a produs simpatie pentru aceste institutii. Dar, ghinion; nivelul de viata n-a crescut in raport cu numarul arestarilor, si de aceea lumea a inceput sa se plictiseasca si de circul arestarilor dar si de ideea ca s-ar face cumva dreptate prin asta  . Arestarile fara confiscarea averilor, urmate de eliberari in cativa ani pe baza de false scrieri de carti, n-au mai prea convins.

Scandalurile cu contrafacerea dosarelor facute cu concursul SRI este doar pielita acceptabila a acestei institutii dictatoriale. In fond gasirea de probe pentru marii corupti chiar ar fi fost o chestie benefica. Problema e ca SRI nu i-a gasit in 30 de ani. Nu doar cei arestati intre 2015 si 2017 au distrus aceasta tara. Astia sunt doar varful firav al icebergului. Pe ceilalti de fapt SRI i-a protejat pentru ca face parte din aceeasi gasca cu ei. Dar rolul SRI e mult mai intunecat decat aceste mizilicuri facute de tocilarii din esaloanele sale inferioare. SRI este portavocea CIA si al altor serVICII secrete de la case mai mari prin care se decide presedintele si intreaga politica. Am descris aici  modul in care agentii dublii l-au doborat pe Ceausescu in 1989 si au tras de sfori pentru alegerile ulterioare in Romania. Contrafacerea unor dosare de politicieni corupti nu e nimic. Inclusiv faptul ca Dragnea a ajuns presedinte la PSD si a reusit sa stranga increderea acestui partid este opera serVICII impreuna cu SRI. N-ar fi deloc o surpriza pentru mine ca unul ca Dragnea sa fie un astfel de agent infiltrat care si-a jucat destul de necredibil rolul de haituit *.

Eram cu Marian Morosanu (Ceausescu) la primul protest mars din Piata Victoriei pe Calea Victoriei si am auzit un sustinator al PSD-ului care spunea ca Dragnea ar fost singurul care s-a luat de SRI. Ce naivitate! Omul ori era cam incepator intr-ale protestelor, ori vrun infiltrat. Dimpotriva. Dragnea doar a caricaturizat reprosurile noastre acestei institutii in 2012 si dupa. Si el si Antena 3 au preluat scandarile noastre si le-au ridiculizat prin absurdizare si scoatere la lumina si criticarea a unor fapte chiar benefice de supraveghere a marilor corupti si distrugatori ai economiei nationale in ultimii 30 de ani. Din pacate, repet, exact aducerea de probe impotriva coruptilor ar fi trebuit sa faca, si n-au facut. In schimb au negociat cu agentii lor jocul de teatru de-a hotii si vardistii si au trimis deciziile judecatoresti direct judecatorilor, prin intermediul celebrelor protocoale denuntate ulterior . Asa ceva a distrus principiul separatiei puterilor in stat, fundamental pentru statul de drept. De fapt denuntarea protocoalelor a insemnat doar oprirea valului de condamnari in lipsa de entuziasmare a cetatenilor fata de prezenta la vot. Dimpotriva, SRI a devenit o institutie buna pentru ca Dragnea cel rau „s-a luptat” cu el.

Ingineria contracararii boicotului electoral

Alina Dumitriu este fata care a venit la proteste cu mesajul „ma p…pe el de vot”. Ea a reprezentat o generatie de protestatari neincrezatori fata de „democratia” falsa a rotirii hotilor odata la cativa ani. In 2012 ea era aplaudata deschis de protestatarii de „la fantana” ai fenomenului Piata Universitatii 2012. Dar in acesti ani de guvernare PSD ea a ajuns sa fie ostracizata, umilita pe retelele de socializare, si chiar responsabila pentru caderea efectiv in dictatura a Romaniei. Si aici nu vorbim doar de ea, ci de majoritatea cetatenilor care au ales sa boicoteze aceasta cacialma de prost gust care are loc de 30 de ani in aceasta tara. Ce democratie e aceea care ii pune la zid pe majoritatea celor care nu au votat?



Numai faptul ca cineva s-a gandit sa-si bata joc de majoritate in acest fel arata ce inseamna de fapt cuvantul „democratie” ca putere (kratos) a poporului (Demos). Numai ideea de a-ti bate joc de atitudinea politica a majoritatii (exceptand cazul cand indeamna la violenta - ca se mai intampla si asa) arata ce rol are votul in aceasta mascarada. Nu! Pe mine nu m-au dus de nas cu aceasta stratagema. Chiar am avut contre cu protestatarii #rezist pe aceasta tema. Dar am ramas ferm pe pozitie. Nu poporul e de vina pentru starea in care a ajuns aceasta tara pentru ca ar fi ales gresit. Nu! Poporul a ales mereu alternativa. A inteles in 6 ani de la agitatia din 1989 ca Iliescu e o epava si a votat Constantinescu si CDR. A votat apoi Basescu in 2004. El si-a facut treaba. De unde sa stie bietul popor ca astia de fapt erau infiltrati ai serVICIILOR in politica? De unde sa stie el ca certurile intre stanga si dreapta sunt de fapt o mascarada spre a simula o falsa alegere pentru el?

Probabil ca poporul poate fi acuzat ca n-a fost mai destept dinainte si n-a boicotat inca din anii 2000 aceasta cacialma. Dar nu el e de vina pentru c-ar fi ales gresit. Nici macar PSD-ul n-a fost ales de popor in 2016, ci de o minoritate de asistati sociali santajati de primari cu anularea ajutorului social sau cumparati cu ulei si faina. Oh, nu! Nu doar pe el de vot ma p…., ci si pe toata democratia asta care e dictatura cosmetizata. De acea ii transmit si pe aceasta cale respectul meu si dragostea mea Alinei Dumitriu si tuturor ce si-au pastrat intacte optiunile politice in ciuda acestei guvernari care i-a scos pe vechii anticomunisti impotriva noastra.

Dar, stati asa! Nu noi boicotantii suntem cei ce ne-am p…t pe ideea de vot. Ci cei care au vopsit dictatura in culorile democratiei. Poate altii sunt mai uituci asa de felul lor. Dar eu mi-aduc aminte de celebrul dialog de prin anii 2000 dintre un primar si un cetatean revoltat. Cetateanul ii reprosa ceva de genul:

"– Domn’e te-am votat!
– Ok, Iti dau votul inapoi!", a raspuns primarul

Cine a inceput sa se p…e primul pe vot? Voi, noii stapani. Adica ce vedem aici? O autoritate care spune simplu ca poporul e doar o decoratiune, ca daca el nu participa la procesul electoral, tot aia va fi. O autoritate care, in loc sa ajute cetateanul ii spune indirect ca pune jandarmii pe el. Da, e o atitudine care imbogateste o elita si saraceste restul cetatenilor. Da, societatea evolueaza intr-adevar atunci cand din popor practic sunt astfel eliminate exemplarele neperformante care nu pot sa supravietuiasca. Da, viata celor haituiti astfel devine un cosmar.

Si atunci, daca voi stapanii v-ati p…a pe noi si pe votul nostru, la ce va asteptati? Sa il luam de jos asa p…t de voi si sa il tinem la piept ca pe o floare? Ce-i drept, oricine isi doreste asa ceva, dar mai greu de gasit ca majoritate. Suntem naivi noi ca natiune. Am folosit mai mult politica ascunderii in pesteri in ceea ce priveste apararea. Dar nu suntem atat de prosti totusi sa luam gunoaiele aruncate de acesti tradatori de neam si sa le facem bibelouri. Aceasta „democratie” nu se face cu grosul cetatenilor, care vad ca de fapt nu au o alternativa viabila. Ea se face cu o minoritate eugenica aflata in aceste institutii si platita conform cu statul lor de noi stapani de sclavi, si cu o alta minoritate de naivi care nu inteleg ce fac primii. Cele doua minoritati formeaza o masa mai mica numeric decat majoritatea boicotantilor. Asadar ideea de democratie ca putere a majoritatii se risipeste in favoarea celei de dictatura facuta de o minoritate de cinici sustinuti de o alta minoritate de tembeli. Nu, ba!

Dar intr-adevar, aceasta inginerie a reusit. Majoritatea protestatarii #rezist considera ca adevarata schimbare se face la vot. Si, de frica PSD-ului si a dictaturii multi ies sa voteze. Dar votul de frica nu e un adevarat vot, ci un santaj diabolic creat de nepotii vechilor securisti care au organizat agitatia din 1989. Iata si reactia sistemului, cu un probabil infiltrat intre protestatari precum scandalagii din documentarul meu  (altfel nu are sens sa iti ascunzi figura)



Contracararea anticorporatismului

O alta lozinca specifica protestelor din 2012 care a deranjat a fost „Nu corporatia face legislatia!” si mentalitatea anticorporatista in general. Am lasat acest subiect la final pentru ca tema asta e mai greu de analizat. Corporatismul nu e total rau. Fata de jaful cu arme, jaful cu corporatii si comert e mai tolerabil. Situatia sociala contemporana ne face totusi dependenti de corporatii, pentru ca ele produc bunurile indispensabile unei vieti decente. Totusi, cand ele au putere prea multa, atunci libertatea individuala si comunitara are de suferit. De aceea a aparut anticorporatismul. La fel ca si antipisihiatria, si anticorporatismul are valoare doar ca pastrare sub control a corporatiilor si nu desfiintarea lor efectiva.

Anticorporatismul e un curent politic e deja bine incastrat in mentalitatea occidentala. El a condus la refuzul nativilor medievali sau primitivi invadati de puterile economice de a se mai supune ierarhiilor corporatiste. O astfel de revolutie interioara, personala poate insemna sfarsitul neo sclaviei moderne  . Noii stapani nu se pot intoarce la methnele sclaviei clasice instrumentate de stramosii lor. Dupa cateva milenii de sclavie, frustrarea occidentalului in fata oricarei forte de presiune e atat de mare incat la orice ora poate izbucni un protest de strada. Noroc (SIC!) cu „extinderea” UE, care aduce sclavii sezonieri sau imigranti  si astfel cei ce prefera libertatea in locul ierarhiei nu sunt presati mai tare.

In lipsa unor forte anticorporatiste autohtone corporatiile cu serVICIILE secrete, Presha si ju$titia au facut jocurile in aceasta tara. Politicienii sunt doar modelele ce le poarta hainele. Daca in Occident corporatiile fac lucrurile mai cu perdea, in Romania ele nu au nicio rusine. Desi oamenii care lucreaza la multinationale sunt bine pregatiti, vorbesc engleza sau o alta limba de circulatie, totusi salariile pe care ele le dau sunt de mizerie, la sub jumatate din cat se ofera in Occident. Aici e adevaratul jaf. Politicienii fura cu sutele de milioane de Euro. Dar corporatiile care nu platesc angajatii fura astfel cu sutele de miliarde. Pe langa acest furt, corporatiile nu ofera salariile legal pe cartea de munca, ci doar partial, restul fiind date in plic. In felul acesta ele fac o mega evaziune fiscala. Asta e principalul motiv al devitalizarii acestei tari. Toti au de profitat de pe urma acestei situatii. Nici un politician nu o spune direct pentru ca tema asta ar atrage multi adepti. Nici Dragnea n-a zis decat asa discret despre fenomenul „off-shore”, pe care lumea nu il intelege.

Si, cu toate astea cine a ajuns sa fie recunoscut drept anticorporatistul numarul 1 in Romania? Cine sa fie, cine sa fie? Dragnea si PSD, desigur. Lupta lui cu corporatiile a fost o regie ieftina. PSD-ul e plin de baroni cu firme care fac evaziune fiscala la fel. De aceea, nu a facut nimic in sensul acesta, in ciuda unei nominalizari a unei retele de supermarketuri care face evaziune. Asta e o frectie la picior de lemn. Si totusi, dupa guvernarea PSD anticorporatismul are alura, desigur, de antenatrism si pesedism. Smecher. Dar, doar pe moment.

Distrugerea IMM-urilor pentru a nu face concurenta marilor corporatii straine

Pe de alta parte, PSD a jucat in acesti 3 ani de guvernare rolul de preluator de frustrare pentru inchiderea IMM-urilor pentru a face loc corporatiilor straine sa aiba profitul cat mai mare. Jocul de-a comunismul pe care acest partid l-a facut in ultimii 3 ani a venit in urma sentimentelor antioccidentale intarite de dupa intrarea in UE, in 2007. In 2009 s-a instaurat artificial criza economica ce a dus la inceperea distrugerii IMM-urilor si a clasei mijlocii in Romania. Conform Sierra Quadrant  , din 2009 pana acum numarul de firme intrate in faliment a depasit constant 50 000 pe an, iar in 2010 acesta a depasit 150 000.



Multe dintre acestea au intrat in insolventa datorita practicilor diabolice ale ANAF si amenzilor altor organisme de control care au dat amenzi cu nemiluita. Acestea au devenit institutii antinationale care au dus pur si simplu la falimentarea IMM-urilor prin amenzi, popriri si executari silite ilegale. Oamenii au dat in judecata ANAF, au castigat cu avocati buni, dar dupa 2-3 sau chiar mai multi ani de proces firmele lor su fost deja falimentate.



Dar si ANAF urmeaza unui plan gandit cu mult inainte de 1989 de extindere a pietelor occidentale spre blocul comunist. Majoritatea romanilor n-a reusit inca sa inteleaga acest fenomen. Totul a plecat de la propaganda anticomunista de la Europa Libera de dinainte de 1989, si idealizarea societatii capitaliste. In anii 1990 era „la moda” teoria distrugerii „mamutilor industriali” si inlocuirea lor cu IMM-uri. Acela a fost primul pas de distrugere a economiei nationale. Ei bine, dupa anii 2010 are loc un proces de distrugere si a IMM-uri autohtone. Gata, si-au trait traiul. Au distrus mamutii industriali, acum e timpul ca si ele sa faca loc corporatiilor occidentale. Si noi inca nu intelegem fenomenul de 30 de ani si inca suntem imbatati de idolatrizare a UE si a Occidentului in general. Cam asta e cinismul capitalismului: il iubesti si el te calca in picioare.

In schimb Romania a dat pentru acestea 70% din suprafata agricola, padurile, rezervele de petrol si resurse umane ca It-isti , capsunari, ingrijitori de batrani, constructori si, iata, fete si femei pentru prostitutie. Noi vindem prea putin in afara. Dacia (care e oricum cam Renault) sau BitDefender sunt exemple rare. Dar totusi nu trebuie sa renuntam la demnitatea noastra, atat cat a fost. Invazia economica la care am fost supusi tinde sa ne distruga ca natiune in viitor. Despre falsa relatie de liber schimb care creeaza un nou tip de sclavie am analizat in detaliu aici . Ceea ce se foloseste la nivel individual se poate folosi si la nivel comunitar, de tara. Am discutat asta cu protestatarii #rezist , dar nici pe aceasta tema n-am putut iesi cu ei la un compromis, dupa cum se vede in aceasta inregistrare



Nu e cazul sa devenim antioccidentali. Fara corporatii, din pacate Romania nu poate supravietui in acest moment decat daca romanii isi dau demisia din ele si se intorc la plug. Dar putem cere o mai favorabila negociere cu UE. Din pacate, dupa acesti 3 ani de guvernare, majoritatea dintre noi inca suntem blocati in idei politice naive de gen partidul X e bun si partidul Y e rau. Nu putem sa ne ridicam ca natiune pe asa ceva. Cum necum, orice fel de punere sub semnul intrebarii a onestitatii UE si a occidentului, sau orice fel de predispozitie spre o negociere mai eficienta cu acestea pentru ridicarea nivelului de trai si a demnitatii noastre comunitare e vazut ca nationalism retrograd, antenatrism si, desigur din nou, pesedism. Vedeti cam cum a functionat manipularea din spatele acestei guvernari?

Concluzii: manipularea are picioare scurte

La finalul acestei guvernari mi s-a intarit si mai tare ideea ca politicile puterii si ale opozitiei sunt deja trasate de dinainte. Acum ca Basescu s-a dovedit a fi un colaborator al securitatii, imi pun serios intrebarea daca Nastase si-a tras cu adevarat un glont in gat sau a fost o proba plantata precum la Caracal. Politicienii sunt niste simpli papusi gonflabile, niste marionete manevrate de serVICIILE secrete impreuna cu agentii lor din presa si Ju$titie. In timp ce ei creeaza artificial dezbateri, corporatiile scot discret in off-shore, fara sa plateasca impozite, tinand tara in saracie. Noii servitori de la baza ierarhiei corporatiste lor sunt izolati in bula lor de la birou. Ma recunosc in aceasta imagine, asa cum eram acum 10 ani. Acesti oameni sunt incapabili sa vada problema generala. Dar, la un moment dat ei vor exploda din cauza stresului. Deocamdata sunt pacaliti cu aceste inginerii sociale, insa la un moment dat vor iesi din aceasta bula. Si lucrurile vor deveni greu de controlat atunci cand ei isi vor da seama ca si-au ingropat viata in false idealuri.

Doar ca, iar ghinion. Aceste meta-manipulari au esuat de rasul curcilor. La fel ca si in cazul cacialmalei de la Caracal, sistemul ingineriilor sociale mai mult s-a bagat in rahat. Neosecuristii au incercat sa ascunda un sadic ucigas si l-au pus pe Dinca in fata ca responsabil. Dar au sfarsit in a-si pune toata tara in cap, facand imagine negativa tuturor institutiilor represive. In privinta anihilarii protestelor din 2012 cu proteste controlate, au creat un Cernobil din acest experiment. Ei au avut in intentie sa anihileze din fasa ideile anti neoliberaliste ale protestelor din 2012, neprofitabile pentru spiritul corporatist. Dar, ca niste amatori patetici, provocarea avalansei de proteste asupra PSD a ajuns de nestavilit, ajungand in extrem cealalta. Protestul impotriva PSD a luat amploare devenind cel mai mare protest din istoria tarii. Peste 150 000 de oameni au luat parte la el pe 10 august 2018. Incercand sa repare lucrurile, acel protest a fost reprimat cu brutalitate. Era mult mai simplu sa ni se ofere protestatari niste proiecte care sa ne tina ocupati decat sa creeze aceste inginerii sociale total esuate, care au condus la pierderea si mai mare a increderii cetatenilor in sistem.

Incercand sa sufoce protestatarii din 2012, ingineri sociali ai acestui experiment PSD mai mult au creat alta generatie de protestatari. Au actionat ca niste amatori. Au instrumentele institutiei de supraveghere si control. Insa la aproape un secol de manipulare institutionala, nepotii si mentorii lui Edward Bernays sunt mai prosti ca bunicii lor. Parca ar fi niste retardati carora li s-au pilit carierele in spiritul filiatiei nepotiste. Acum multi dintre protestatarii incepatori #rezist jubileaza la perspectiva guvernarii in viitor a falsei alternative la PSD. Dar, in cateva luni vor intelege si ei ce am inteles si noi la sfarsitul anilor 2000 si vor reincepe 2012. Ma bucur nespus cand ii vad esuand lamentabil pe acesti ingineri ai manipularii. Reintoarcerea la metodele bunicilor lor tortionarii vor arata macar acest adevar crunt al mai multor asemanari decat deosebiri intre dictatura comunista si spionocratia corporatista.



*Mi s-a parut ca-i mult prea calm pentru cate i s-au strans. Si Nastase era calm, dar cand au venit mascatii sa-l ridice si-a tras un glont in gat.




Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved