Daca chinezii vor manca de vii sportivii de la Olimpiada n-am sa-i plang pe niciunul.

March 19, 20080 comentarii

Ati crezut ca capitalismul se deosebeste chiar asa de mult de comunism? Come on! Comunistii is doar niste burghezi ratati iar capitalistii sunt niste burghezi evoluati. De frica sa nu-si piarda afacerile au dat libertati, au cheltuit pe reclame, s-au specializat in PR si alte chestii. Caputalistii (sic!) stiu domn'e sa faca propaganda... comunistii is niste amatori. De aia in Romania au reusit atat de bine in afaceri fostii tortionari! Vechii securisti au stiut sa cumpere ieftin, au stiut sa braconieze si sa vanda dincolo...
Sa fie de mirare ca recent SUA a scos China de pe lista tarilor care atenteaza la libertatile omului? Mai nou, cu terorismul asta international, SUA a inceput ea insasi sa devina reticenta fata de aceste libertati. Lasati dreak libertatea fratilor ca ne omoara terorismu'! Inteleg de ce s-au imblanzit fata de chineji. Nu m-ar mira ca Condy sa faca niste ractita patriotica pe la Beijing unde sa invete cum sa controleze masele...

Imaginati-va cum se poarta cu omul daca ei se poarta in modul asta cu animalele:
http://www.unmadeinchina.org/galleria.asp?lang=en&idPag=136

Mi-aduc aminte cum bunicul meu (D-zeu sa-l ierte ca e mort) spunea despre comunisti cum ar merita sa fie jupuiti de vii. Bunica-miu a fost strungar, om simplu. E adevarat, ceva mai ridicat in inteligenta decat media insa, om din popor. Pentru el jupuirea de viu era semnul unei pedepse medievale si nu a unei practici normale pe care se pare in China se practica cu nonsalanta. Pentru blandetea lui care uneori se confunda cu lasitatea simt nevoia sa imi cer scuze de la cetatenii romani pe care uneori ii cert aici.
Ce sa mai vorbim de Tibet si Taiwan. Imaginati-va ce pot spune oficialii chinezi despre Dalai Lama. Daca accepta faptul ca Tibetul e parte a Chinei atunci sunt gata sa stea la dialog. Va dati seama in ce dark edge se afla autoritatile chineze? Ce dialog ar mai fi asta? Probabil ca i-ar smulge doar o mana si nu l-ar si taia cu lama cum ar face de obicei.
China este o putere economica in acest moment. Dar pe ce cai a ajuns si continua sa fie astfel? Nu cumva se poarta cu oamenii la fec ca si cu acesti caini jupuiti de vii? Nu cumva cumparand produse din China si participand la mascarada asta cu Olimpiada incurajam aceste practici?
Mai Comitetul Patriotic Olimpic International! Cati bani ati primit mita de la guvernul chinez sa le faceti reclama cu olimpiada asta? Probabil ca vor fi onorarii foarte mari si pentru sportivi doar pentru a acepta sa mearga in imperiul chinez si sa ii faca reclama.

Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved