Mascarada reconstituirii arderii s-a desfasurat asa cum am prevazut-o acum o saptamana. Sa fie promisiuni de eliberare pentru el?

September 17, 20190 comentarii



In aceste zile Dinca a fost readus subit in atentia opiniei publice dupa o absenta de peste o saptamana, prin circul reconstituirilor. Acest circ a vrut sa demonstreze opiniei publice ca anchetatorii si-ar face treaba fata de cerinta lui Cumpanasu de a reconstitui arderea unui corp (eventual animal) pentru a descoperi daca Dinca stia despre singurul mod in care Dinca ar fi putut arde acele fete, respectiv prin Thermite, despre care am mai vorbit in acest articol  .



Dar, ne putem închipui, inclusiv acel butoi ar fi fost topit. Ar fi trebuit sa ni se arate macar urma de metal topit, si nu un butoi ruginit, nefolosit de ani de zile. La fel cum am anticipat si în articolul linkat mai sus, autoritatile au preferat acest circ ieftin pe care l-au criticat toti jurnalistii independenti, calificandu-l drept mascarada. Desi se vorbise de bitum si vaselina la inceputul scandalului, acum s-au folosit banalele lemne pentru a arde, nu un cadavru, ci un cocon de polistiren.

Toata lumea a remarcat faptul ca a luat in greutate si ca pare ca duce o viata buna. Foarte multi, de asemenea au observat ca un astfel de comportament nu este deloc tipic pentru un ucigas descoperit, aflat in cercetare. La varsta lui, si la crimele pe care se presupune ca le-a facut, acest om ar fi trebuit sa se gandeasca la sfarsit, la o pedeapsa in care nu va mai vedea lumina zilei. Din asta eu pot aproxima doua lucruri: mai intai faptul ca exista cativa oameni care nu cred ca Dinca este autorul rapirilor, sau macar a uneia dintre ele. In fond sunt 116 oameni care au dat „like” la primul meu articol din seria Caracal care lansa aceasta ipoteza  inca de pe 27 iulie. Dar probabil ca sunt si mai multi, devreme ca iata, Dinca a fost tratat mai bine in aceasta saptamana. Google inca nu prezinta nimic din parerea celor care cred ca nu el se afla la originea rapirii Alexandrei Macesanu. Dar asta e deja o operatiune de cenzura practicata, iata, la nivelul cel mai inalt.



Si totusi, am aceasta banuiala ca in viitor altcineva va fi scos ca autorul crimelor, poate chiar adevaratul criminal  , dupa ce sistemul va fi esuat in a-l proteja. Astfel ca lui Dinca i se vand acum minciuni ca il fileaza pe adevaratul criminal, iar el trebuie sa joace acest rol. De aceea omul acum chiar incepe sa se comporte ca un erou care ajuta la prinderea adevaratului criminal. Din pacate, daca e asa, probabil ca si el isi asteapta sfarsitul, deoarece nu trebuie sa spuna nimic despre asta in public. Oricum, omul e departe de a se comporta ca un ucigas prins, fara scapare. Si, nu, n-am sa cred ca ar fi vreun geniu al actoriei,dupa cum media l-a facut geniu al crimei, nefiind prins din tinerete de politie, si pedofil, si psihotic, si alcoolic, si ucigas in serie, si traficant etc. Nu. N-are sens. Oricum, daca va fi scos adevaratul criminal, atunci nu se poate justifica raul tratament aplicat lui, si din aceasta cauza anchetatorii au schimbat foaia cu el si el sa ingrasat. Psihologul Ilie Marinescu intervievat de postul TV RTV, televiziunea insarcinata spre a OTViza acest caz in Elodia 2, a remarcat direct acest lucru la minutul 19 din acest video:

(Editare ulterioara 02 11 2019: toata arhiva emisiunilor RTV a fost trecuta pe privat. Niciun video cu emisiunile de pana acum nu mai poate fi vazut. Unele dintre ele au fost distribuite de mine in aceasta serie lunga de articole fata de drama de la Caracal. Nu exista limitare de spatiu pe youtube, singura explicatie pentru asa ceva este cenzura, faptul ca minciunile aparute din primele momente in presa nu mai sunt crezute acum. Mai mult decat atat, asta inseamna ca se pregateste o surpriza fata de acest caz, iar opinia publica nu trebuie sa-si aminteasca de minciunile initiale din trecut. M-am asteptat la asa ceva si am salvat unele dintre aceste video-uri in arhiva personala. Iar acest video este special salvat de mine din aceasta cauza. Daca cineva il doreste i-l pot trimite via we-transfer. Nu il pot ridica pe youtube, pentru ca in ritmul acesta risc sa imi fie sters cu totul contul.)



Pentru prima data in 2 luni se spune la TV despre posibilitatea ca nu Dinca sa fi comis aceste crime, dar moderatoarea i-a taiat domnului psiholog Marinescu imediat microfonul si a trecut la urmatorul invitat. Sunt convins ca acest psiholog nu va mai fi intervievat curand. Asa ceva s-a mai intamplat si cu alti specialisti intervievati care n-au dat raspunsuri cerute. Remarcam acest tip de cenzura discreta manifestata de catre capatul celalalt al firului din casca. O sa revin la aceasta tema intr-un articol ulterior.

Pentru a nu afunda si mai mult aceasta ancheta in negura neincrederii in institutii si stat, inginerii sociali care instrumenteaza acest caz s-au purtat foarte bine cu Dinca in aceasta saptamana. Probabil ca i-au promis marea cu sarea daca e „baiat cuminte” si colaboreaza, jucand rolul de ucigas, fara sa se planga de plantare de probe si de faptul ca ar fi victima unei inscenari. Ma intreb oare de unde vine aceasta convingere a sa? I s-a pus pur si simplu cutitul la gat s a fost amenintat ca oricand poate fi omorat (dupa bataia initiala despre care am vorbit in primul articol)? Sau a facut si el o crima, dar autoritatile l-au pastrat ca rezerva pentru a acoperi criminali de lux, si abia acum este tras la raspundere? In ambele cazuri, perspectiva asupra societatii romanesti este deplorabila. Imaginati-va niste mascati de la neo-secu care va rapesc si va insceneaza o poveste de genul asta! Sau, imaginati-va ca in fiecare centru urban exista astfel de coconi criminali nepedepsiti gata oricand sa fie sacrificati pentru a salva onoarea unor „barosani” sociali, si a intregului sistem social romanesc.



Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved