Conflictul dintre puternicii Rusiei şi cei Occidentali este o cacealma

March 24, 20220 comentarii

Recent a circulat o ştire despre retragerea McDonald's din Rusia ca urmare a invaziei Ucrainei, şi despre cum suferă hipsterii ruşi de pe urma acestui eveniment. O altă ştire este că Renault şi-a suspendat producţia din Rusia, din acelaşi motiv. Astfel de ştiri sunt fente după care au plecat mulţi dintre cei ce-şi iau informaţiile de la TV. Între timp aflăm că Renault şi-a reluat producţia .

Da, sunt convins că majoritatea occidentalilor vor o izolare a Rusiei pe plan internaţional, pentru a o face să oprească ororile din Ucraina. Însă, la nivel de factori de decizie, lucrurile merg exact invers, iar puternicii din spatele cortinei nu doar că alimentează acest război, dar chiar l-au şi inflamat. Faptul că preşedintele Zelenskyy a început să facă acuzaţii din ce în ce mai clare îndreptate asupra Occidentului, pentru că susţine Rusia în acest război, este un prim indiciu concret în acest sens. La nivel declarativ, delimitările demagogilor occidentali par sincere. Însă în realitate Occidentul e acelaşi lucru cu Rusia, iar economia globală o include invariabil şi pe ea. De fapt, cârmuitorii politicii ţărilor occidentale chiar doresc o dictatură luminată ca în Rusia pentru a-şi spori profiturile ca acolo, după modelul Chinei.

Companiile occidentale au intrat pe piaţa Rusiei, după cum oligarhii ruşi deţin active pe bursă. Rusia are resurse naturale, unele indispensabile pentru economia globală. Însă sunt insuficiente pentru nevoile economice ale unei ţări, care presupun un ansamblu de produse concrete, realizate din prelucrarea resurselor naturale. Economia rusească e plină de astfel de companii cu capital occidental, care produc aceste bunuri. Aşa ceva arată că cele două presupuse entităţi, ce par a fi astăzi în conflict insurmontabil, sunt de fapt unul şi acelaşi lucru, nu separate, aflate în conflict, aşa cum le prezintă mass-media oficială.

În ultimul timp legăturile de afaceri ale Rusiei cu Occidentul s-au ascuns prin ştergerea de date din site-urile primelor pagini de la Google. Însă acestea n-au putut dispărea total de pe toate site-urile, deşi se fac puternice demersuri în acest sens. Numai că numărul de site-uri din mediul online e imens şi n-au putut fi şterse chiar toate. Aşa că vă recomand să căutaţi mai de pe la pagina 10 încolo, sau cu motoare de căutare mai sărace, care n-au avut personal să şteargă aceste date, precum Bing sau Yahoo! Dar şi prin Google putem face o deducţie logică despre activele pe care companiile ruseşti de stat şi oligarhii ruşi le au în Occident. N-am mai pus lunkuri la fiecare exemplu, nu din lene, ci pentru că ar fi fost o muncă destul de mare, fără o finalitate anume, în condiţiile în care informaţiile se şterg de parcă au căzut serverele. M-am documentat cam 2 săptămâni pentru acest articol şi văd că deja unele linkuri nu mai merg. N-are rost să mai pierd timpul cu ele; dacă aveţi vreun dubiu, atunci luaţi numele magnatului şi compania occidentală la care el are acţiuni sau legături diverse, şi puneţi-le într-un motor de căutare, inclusiv Google, şi veţi vedea detalii, câte or mai rămâne!

Am să încep mai întâi cu 2 companii de stat ruseşti, puternic ancorate în spaţiul occidental. VTB Bank, a doua bancă din Rusia ca mărime, a sponsorizat „Asociaţia Internaţională a Federaţiilor de Atletism” ( IAAF - International Association of Athletics Federations) şi raliul Dakar, cunoscut şi sub numele de Paris-Dakar. În 2005, VTB a preluat mai multe bănci europene precum Eurobank în Franța, redenumită mai târziu VTB France. În Marea Britanie a achiziţionat Evrofinance Mosnarbank, redenumită ulterior VTB Europe Plc, iar apoi VTB Capital Plc. În Germania preluat Ost-West Handelsbank AG, redenumită mai târziu VTB Germany. În 2011 guvernul rus a vândut 10 % din VTB Bank companiei italiene de asigurări Generali şi companiei americane TPG Capital.

Gazprom a sponsorizat principalele competiţii sportive internaţionale precum Champions League, Campionatul mondial şi European sau Jocurile Olimpice. În decembrie 2006, Gazprom a semnat un acord cu compania britanică Royal Dutch Shell, cu companiile petroliere americane Marathon şi McDermott, şi cu giganţii japonezi Mitsui și Mitsubishi, pentru a prelua pachetul majoritar de acţiuni al consorţiului Sakhalin Energy. În 2007 Gazprom și compania italiană Eni SpA au semnat un acord de colaborare pentru a construi o conductă de gaz. În 2014 Gazprom a preluat 24,9% din acțiunile companiei austriece de petrol și gaze OMV. În acelaşi an Gazprom a luat 50% din International Petroleum Investment Company (IPIC) din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Cei mai mulţi dintre noi am auzit doar de Roman Abramovic, de la televizor, datorită fotbalului, oligarhul rus fiind proprietarul clubului londonez Chelsea. Însă el e doar vârful icebergului legăturilor Rusiei cu Occidentul. Abramovic e doar al 12-lea în topul celor mai bogaţi ruşi. Rusia are 118 miliardari şi mii de milionari, majoritatea adânc înfipţi în toată economia occidentală. Toţi deţin companii listate la bursele occidentale. Toţi au proprietăţi în Occident, precum palate luxoase şi yacht-uri. Toţii magnaţii Rusiei, şi, prin ei, întreaga economie rusească are încrengături complexe cu economia occidentală.

Majoritatea lor deţin câte o companie mamut în domeniul petrolului, oţelului şi minereurilor de tot felul. Pe lângă ea, unii dintre ei mai deţin câteva companii mai mici, care facilitează afacerile principale, sau sunt menite plăcerilor proprii. Cu toate astea, averea lor este mult mai mare decât cea a companiilor lor, chiar de dinainte de escaladarea războiului din Ucraina, când valoarea pe bursă a lor a scăzut. De exemplu, cel mai bogat om din Rusia, Alexei Mordashov era cotat la o avere de 30 miliarde dolari în 2020, actualmente Google îl dă acum cu aproape 21 miliarde. Imprecizia valorii averii sale e dată de noile condiţii de evaluare, ca în cazul tuturor celorlalţi oligarhi. El este acţionarul majoritar al gigantului în oţelărie Severstal , care în 2020 era cotată la 6,8 miliarde dolari . Am făcut jos un printscreen ca să nu păţesc cum am păţit cu modificarea cifrelor morţilor de COVID, despre care am scris în acest articol



Ei bine, unde sunt activele lui Alexei Mordashov de la 6,8 miliarde dolari, cât era cotată Severstal, până la cei 30 miliarde dolari? Sau , hai să zicem cei 21 miliarde… Unde-s banii băgaţi? Da, putem să zicem că şi-a luat vreo 2-3-4 yahcht-uri de vreo 50 de milioane, şi-a făcut vreo 2-3 palate de vreo 100 de milioane, în total maxim 2-3 miliarde. Hai să zicem 5, deşi e greu de crezut că ar fi mai mult de 1! Ce-a făcut cu restul? Dvs. ca om simplu ce-aţi face cu restul? Aţi plăti datoriile, ştiu, ca în bancul cu câştigatul la loto, şi restul să aştepte … :) Dar, oligarhii n-au datorii. Unde i-aţi băga, dacă aţi fi în locul lor? Da, aţi investi şi în economia naţională, dar mult mai sigur ar fi în economia internaţională, adică cea occidentală, unde valorile sunt mai bine prezervate şi produc profit mai sigur. În această situaţie se află toţi magnaţii Rusiei.

Ei bine, urma acestor bani e ştearsă din mediul online. Dar, după cum am spus, nu toate datele pot fi şterse, sau cel puţin, nu toate au putut până acum fi şterse. Aşa că am găsit în 2 săptămâni suficiente indicii despre încrengăturile economiei ruseşti cu cele occidentale. În continuare am să fac o scurtă descriere a acestor legături cu economia occidentală a primilor 5 magnaţi ruşi din totalul de 112. N-am putut să-i iau pe toţi, pentru că asta ar fi însemnat deja un adevărat raport. Cititorul însă îşi poate face o idee despre cum toţi se află în aceeaşi situaţie, pentru că însuşi dolarul, în care averea lor e estimată, este o monedă occidentală.

Pe locul 4 în această listă este Vagit Alekperov, cu o avere de 11- 25 miliarde dolari. Alekperov este proprietarul Lukoil, cea mai mare companie privată din Rusia, şi a doua companie ca mărime din această ţară, cotată la 6,69 miliarde dolari . Observăm şi aici „gaura” de până la 11- 25 miliarde dolari, pierdută prin iţele economiei occidentale. În 2000 Lukoil a achiziţionat compania petrolieră americană Getty Oil. În 2004 compania americană ConocoPhillips a cumpărat 7,6% din acţiunile Lukoil, ulterior ajungând să deţină 20% din ea. În urma acestei alianţe, o parte din benzinăriile din Statele Unite şi Europa de Vest au fost cedate Lukoil. Numărul acestora a ajuns la 376 în 2006 în Europa. În 2007 Lukoil şi cu compania petrolieră italiană ERG S.p.A. au semnat un parteneriat de colaborare. Asemenea parteneriate au existat şi cu companiile British Petroleum şi Exxon (SUA) .

Alekperov are o strânsă legătură cu IFD Kapital Group, un holding internaţional de investiţii cu participaţiuni din întreaga lume „civilizată”, ale căror urme au fost şterse subit din mediul online. Sau, cel puţin eu n-am putut da de urma lor. Ce motive ar exista pentru aşa ceva, într-o lume care se laudă cu transparenţa şi echitatea? Eu am bănuiala că se doreşte cu insistenţă prostirea populaţiei globale cum că Rusia şi Occidentul se află într-un al doilea război rece. Chiar dacă nu putem ajunge la acţionari, putem deduce că acolo se află zone cu puternic capital occidental.

Vladimir Lisin are o avere de 19- 26 miliarde dolari. Este proprietarul companiei de producţie de oţel Novolipetsk Steel, şi ea estimată la 9,245 miliarde de dolari în 2020 . Lisin deţine şi compania de transport maritim VBTH ce a cumpărat United Cargo Logistics Holding, cu sediul în Conley, SUA. În 2006 a cumpărat compania daneză de oţel, DanSteel A/S.

Vladimir Potanin are o avere de 25-27 miliarde dolari. Deţine compania Norilsk Nickel, specializată în extracţia şi producţia de metale rare şi cărbune, cotată la puţin peste 3 miliarde de dolari . În 2003 a cumpărat „Stillwater Mining Company” cu sediul în Colorado, SUA. În 2007 a cesionat alte zone miniere în SUA, dar şi în Finlanda şi Africa de Sud. În 2016 a colaborat cu compania canadiană SNC-Lavalin.

Ultimul în această listă, dar deloc cel din urmă (fiind de fapt cel mai bogat rus), este Alexei Mordashov, cotat la o avere de aproape 21-30 miliarde dolari, după cum am zis mai sus, acţionarul majoritar al gigantului în oţelărie Severstal. În 2006 Severstal a cumpărat compania britanică de sârmă Carrington Wire. În acelaşi an a achiziţionat un prim pachet de acţiuni al grupului italian Lucchini. În 2007 a cumpărat compania irlandeză de oţel Celtic Resources şi pe cea americană Columbus, (Mississippi) SUA. În 2008 şi-a extins operaţiune de achiziţii a mai multor fabrici de oţel din SUA, precum Sparrows Point, din Maryland, Esmark Inc. din Virginia de Vest şi WCI din Warren, Ohio. În acelaşi an a cumpărat şi Redaelli Tecna, din Italia. Tot în 2008 Severstal a achiziţionat compania de extracţie a cărbunelui PBS Coals din Pennsylvania, SUA. În 2007, a cumpărat acţiuni la TUI Travel.

Mordashov mai deţine şi compania de produse electrice „Power Machines”, care se află în relaţie de colaborare cu Siemens. Mordashov a fost ales preşedinte al Asociaţiei Mondiale a Oţelului (World Steel Association) în octombrie 2012, fiind invitat la o întâlnire a celebrului Grup Bilderberg , care pentru unii înseamnă nucleul a ceea ce ei numesc „oculta mondială”. În 2017, Mordashov a fost premiat cu Ordinul Meritul Marelui Ducat al Luxemburgului, în grad de comandant .



Toţi aceşti oligarhi sunt parte din anturajul lui Putin. Vrăjeala asta a lui cum că ar fi ameninţat de extinderea NATO este o scuză ieftină pentru a justifica războiul în ochii ruşilor de rând, încă dominaţi de fantomele concurenţei cu Occidentul şi invaziei naziste din 1941. Bogăţiile pe care el şi oligarhii din jurul lui le au, se datorează exclusiv Occidentului, cu care toată economia Rusiei are legături strânse.



Un eveniment care dă de gol această cacealma este ocuparea palatului din Londra a unui alt oligarh rus, Oleg Deripaska, de către nişte inimoşi care vor şi ei oprirea războiului, ca noi toţi. Mesajul lor, „Această proprietate a fost eliberată”, este o ironizare a devizului cu care Putin şi-a convins o parte din popor să susţină acest război, căruia propaganda din Rusia (dar gândită la CIA) îi spune „operaţiune de eliberare”.



Aşa ar fi trebuit să facă tot Occidentul cu toate activele ruseşti dacă, într-adevăr , „în acest moment de duce o luptă între civilizaţie şi forţele întunericului”. Trilioane de dolari în active ruseşti ar fi putut fi astfel confiscate, iar Rusia ar putea fi foarte uşor fi astfel convinsă să renunţe la război. Dacă scăderea acţiunilor companiilor lor ar fi reală, şi averea lor s-ar fi înjumătăţit, oligarhii ruşi ar face mare deranj în jurul lui Putin pentru a cădea şi a stopa războiul din Ucraina. Oligarhii nu dau ei 2 bani pe 17 milioane de ruşi care trăiesc în Ucraina, cam cum capitaliştii în general nu dau 2 bani pe viaţa omului simplu. Aşa şi-au făcut averile şi la fel şi-ar păstra-o. Dar, ordinul pentru război e mult mai de sus venit, aşa că toată lumea se conformează. Ce-a făcut statul britanic faţă de cei care au dat un astfel de exemplu faţă de confiscarea activelor ruseşti? I-a arestat , tocmai pentru a nu ridica semene de întrebare faţă lipsa concretă de acţiune a Occidentului în privinţa războiului şi a nu da şi altora idei să facă la fel cu alte proprietăţi ale magnaţilor ruşi din Occident . „Noroc” că se retrage McDonald's din Rusia… (sic!)

Am auzit pe la ştiri că nu ştiu ce yacht de vreo câteva milioane de dolari ar fi fost confiscat în Monaco, altul a fost reţinut în Gibraltar . Dar mai cu grijă, băieţii, să nu-l zgâriaţi, pentru că, după ce trece şi mascarada asta şi va fi înlocuită cu o alta, lumea va uita de câteva mii de morţi din Ucraina, şi lucrurile vor reveni la loc comanda, la fel ca şi yacht-urile. Între timp cică Portugalia a devenit mai nou un loc securizat pentru depozitarea yacht-urilor oligarhilor ruşi, Abramovic şi-ar fi dus yacht-ul acolo.



„Războiul” Occidentului cu Rusia lui Putin este un foarte bun motiv de a justifica scumpirea carburanţilor şi inflaţia în general, prin care sistemul ia de la săraci ce a dat la presă şi sistemul medical pentru a susţine mascarada COVID-19. Pe lângă asta, această nouă mascaradă are şi rolul de a direcţiona frustrarea populaţiei globale pe măsurile absurde de reducere a libertăţilor cetăţeneşti în aceşti 2 ani de mascaradă, după cum am menţionat în acest articol . Putin joacă acest rol de baubau pentru a absorbi această furie internaţională. Urmează probabil vreo altă „revoluţie” prin care umanitatea va sărbători cu surle şi trâmbiţe scăparea de tiran, o altă mascaradă precum prea multe altele săvârşite de uriaşul aparat de manipulare al capitalismului. Măsurile aberante din plandemie şi războiul vor fi date toate uitării. Totul, cu preţul a milioane de oameni lipsiţi de servicii medicale de frica SARS-COV2, şi acum a copiilor ucişi în acest război contrafăcut . Mi-e silă de acest sistem social, la fel cum mi-e silă şi de comunism.



Războiul se va termina atunci când cei care sunt ţintuiţi de această dezinformare vor înţelege cacealmaua dintre Occident şi Rusia. Aşa că vă rog să trimiteţi aceste informaţii apropiaţilor, indiferent de ce surse folosiţi! Cu cât vom ilumina mai mult lumea, cu atât acest război îşi pierde obiectul, iar copiii (şi populaţia civilă, în general) din Ucraina vor fi salvaţi.

Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved