Numărul probabil al morţilor de la Cluj de dinainte de 22 decembrie

November 19, 20230 comentarii


Acest articol este o secţiune dintr-un text mai amplu ce detaliază informaţiile din recentul meu documentar „Eroii au murit.1899. CIA”
Această secţiune are legătură cu precedenta


2.1.9. Numărul probabil al morţilor de la Cluj de dinainte de 22 decembrie



După cum am dedicat o secţiune pentru contabilizarea victimelor de la Timişoara din decembrie 1989 , această secţiune va face acelaşi lucru cu victimele de la Cluj. Există câteva asemănări uimitoare între Timişoara şi Cluj. Cea mai importantă dintre ele este aceea că lunetiştii au acţionat în zona fabricii de bere dar mai ales în zona Piaţa Libertăţii din Cluj, precum şi în alte zone, la fel ca şi în oraşul de pe Bega. Ei au acţionat după modelul Constantin Ciobanu din Timişoara descris la ora 02:52:50 din propriul meu documentar. Din cei 26 de presupuse victime de la Cluj în toată perioada, 10 au fost daţi ca împuşcaţi în cap.

Conform celei de-a doua ipoteze din secţiunea anterioară, înainte de 22 decembrie la Cluj e posibil să fi murit doar câţiva oameni, şi aceia vânaţi de sniperi pe stradă. Restul ar fi putut fi ucişi mai târziu, şi mutaţi „din pix” pe data de 21, după modelul deja tipic de minciună cu documente specific dictaturii capitaliste. Acea singură baltă de posibil sânge, despre care nu ştim sigur că ar fi fost sânge, e un semn mai curând a acalmiei proverbiale din acest oraş, mai curând decât al „măcelului” despre care vorbea agentul GRU Nicolae Militaru la TVR pe 22 decembrie 1989. Însă, conform primei ipoteze, ei puteau să fie ucişi atunci, în 21 decembrie. Web-siteul portalulrevolutiei redă 24 de nume de morţi pe 21, pe care, desigur, am să le repostez pe toate aşa cum am făcut şi cu cele de la Timişoara, cu tot riscul de a ţine minte şi pe cele fictive precum povestea cu naşterea bebeluşului Victor/Victoriţa la TVR pe 22 decembrie, inventată de căpitanul Lupoi. Am să-i enumăr în continuare în ordinea descrescătoare a probabilităţii ca aceste nume să fie reale, conform argumentaţiei din acea secţiune . Cei mai probabili să fi existat sînt următorii:

Rusu Ioan este dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în cap în zona Piaţa Mărăsti. Are cruce în Cimitirul Eroilor.

Marin Vergică , este dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în torace în zona Piaţa Libertăţii. Are cruce în Cimitirul Eroilor.

Merca Aurel este dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în torace în zona Piaţa Libertăţii. Are cruce în Cimitirul Eroilor.

Ciortea Emil este dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în abdomen în zona Astoria. Are cruce în Cimitirul Eroilor.

Cristurean Rodica este dată de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcată în cap, în zona Piaţa Libertăţii

Ștefan Ballai este dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în torace în zona fabricii de bere. El a lăsat cele mai vizibile urme dintre toţi, prin familia sa, respectiv tatăl lui Csaba Zoltan Ballai, deşi nici aici autorităţile n-au făcut ce ar fi trebuit să facă faţă de familiile celor ucişi în 1989. De aceea, nici el nu e 100% sigur că a existat, şi l-am plasat pe acest loc 6 în topul probabilităţii.





Borş Grigore, deja menţionat în secţiunea linkată alături de Naşc Gheorghe cu cruce în Cimitirul Eroilor din Cluj, este dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în cap în zona fabricii de bere.



Există o mărturie despre Grigore Borş de la cel ce se prezintă ca fiind fiul său .

Chira Ioan dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat in abdomen în zona fabricii de bere .

Jurjă Sorinel Dorinel dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat in cap, in zona Piaţa Libertăţii. Are cruce în Cimitirul Eroilor.

Inclezan Ioan este dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în abdomen în zona Astoria.

Ţiclete Mihai Calin este dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în cap, în zona Piaţa Libertăţii. Are cruce în Cimitirul Eroilor.

Naşc Gheorghe Adrian este dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în torace, în zona fabricii de bere. După cum am spus deja, are şi el cruce în Cimitirul Eroilor.

Acestea sunt cele 12 nume foarte probabil aparţinând unor oameni reali, ucişi probabil înainte de 22 decembrie la Cluj (conform primei ipoteze lansate în secţiunea anterioară). Mai departe am să le enumăr totuşi şi pe cele care mi s-au părut probabil fictive, invitând cititorii să (re)citească argumentaţia mea din acea secţiune linkată mai sus în care îi analizez detaliat, şi să decidă pentru sine gradul de probabilitate să fi exista al fiecăruia. Numele de martiri cu probabilitate de sub 50 % să fi existat la Cluj, după cum am argumentat anterior, sînt următoarele:

Mişan Luminiţa dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcată în torace, în zona fabricii de bere.

Ştefan Szabo este dat de web-siteul portalulrevolutiei împuşcat în cap în zona fabricii de bere.

Pedestru Horia este dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în cap, în zona Piaţa Libertăţii. Are cruce în Cimitirul Eroilor.

Egyedi E. Imre dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în torace, în zona fabricii de bere. Are cruce în Cimitirul Eroilor.

Pop Alexandru este dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în torace în zona fabricii de bere. Are cruce în Cimitirul Eroilor.

Smical Dinu Adrian Smical dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în cap, in zona fabricii de bere.

Borbely Istvan este dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în torace si abdomen, în zona Piaţa Libertăţii.

Cioară Viorel. El este dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în abdomen în zona Piaţa Libertăţii.

Pop Teodor, dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în abdomen în zona Astoria.

Szabo Attila este dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în torace în zona Piaţa Libertăţii.

Tamaş Burgya Iosif este dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în zona Piaţa Libertăţii.

Văleanu Ioan dat de web-siteul portalulrevolutiei ca împuşcat în torace, în zona fabricii de bere.

S-a întâmplat să iasă 12, adică jumătate, cu probabilitate de peste 50% să fi existat, şi ceilalţi 12, cu probabilitate de sub 50%. Nu am urmărit această simetrie de 50-50%, nu sînt omul numerologiei şi simetriilor. Aşa am estimat faţă de morţii din Timişoara înainte să cercetez situaţia celor din Cluj. Această simetrie nu are nicio valoare de adevăr în estimarea mea generală că 50% dintre numele de morţi vehiculate înainte de 22 decembrie sînt fictive. M-am răzgândit în privinţa a 2 nume în această perioadă şi mă pot răzgândi şi pe mai departe dacă dau de informaţii convingătoare, astfel că pot schimba componenţa acestor două grupe în viitor. La sfârşitul acestui subcapitol o să fac suma tuturor celor (foarte probabil) ucişi înainte de 22 decembrie, când Ceauşescu a fost evacuat din CC, spre a-i compara cu „măcelul” declarat prin acel ordin manipulator de Nicolae Militaru la TVR.

În următoarea secţiune voi descrie cu ceva mai multe amănunte modul în care aceste inginerii sociale cauzatoare de moarte au fost instigate la Sibiu .

Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved