Decembrie 1989 sub lupa psihologiei istoriei. Cuvânt înainte

August 5, 20234comentarii

Decembrie 1989 sub lupa psihologiei istoriei. Cuvânt înainte

Nu vă speriaţi de dimensiunea acestei cărţi. Puteţi înţelege 80 % din ce s-a întâmplat în decembrie 1989 citind doar câteva pagini din secţiunea numită „Manufacturarea înregistrării audio a teleconferinţei lui Ceauşescu zisă din 17 decembrie şi manipularea sa spre a ordona foc la Timişoara” . După cum îi spune şi titlul, această secţiune arată cu cuvinte foarte puţine amploarea dezinformării şi manipulării practicate de capitalism, la un nivel nemaivăzut în istorie sau de un alt sistem politic. 80% este un procent uriaş, având în vedere că majoritatea românilor ştiu doar 10 % din ce s-a întâmplat atunci. 90 % din ce se spune la TV despre tragedia din decembrie 1989 sunt minciuni cu efect în înrobirea noastră naţională. Înţelegerea acelei singure secţiuni e suficientă pentru ca majoritatea românilor să se trezească cu adevărat şi să fie respectaţi în Europa şi în lume.

Astăzi am ajuns să ne fie ruşine de propria noastră naţiune sub această uriaşă campanie de dezinformare. 35 de ani am fost agenţi de denigrare naţională, care s-a întors în cele din urmă împotriva modului în care am fost priviţi în Occident. Citiţi acea secţiune şi spuneţi peste tot în lume că în România şi întreg spaţiul est-european se întâmplă un genocid neviolent din intenţia capitalismului sălbatic de a provoca eugenie post-natală ! Dacă vor reuşi în România şi alte ţări est-europene, atunci va veni rândul şi popoarelor vestice. Spuneţi că nu am fost o ţară săracă înainte de 1989, şi că românii au avut absolut tot ce le trebuia, mai puţin fiţele şi risipa de astăzi! Aşa ceva este o falsă bogăţie. Risipa le creează unora iluzia că ar fi „cineva” într-un uriaş ocean de ameninţări cu nimicnicia pe care sistemul capitalist o practică în scopul extragerii profitului maxim de pe omul simplu. Spuneţi că industria naţională a fost pusă pe butuci sub minciuna privatizării şi că milioane de români au fost astfel deportaţi prin manipulare, precum a făcut stalinismul, dar cu instrumente mult mai performante de manipulare! Nu vă lăsaţi păcăliţi de aparenta bunăstare şi creştere economică! Aşa ceva este o iluzie plătită cu împrumuturi de sute de miliarde de Euro, după cum am arătat în detaliu în capitolul 3. Dacă v-a plăcut secţiunea menţionată mai sus şi doriţi să mai aflaţi ceva important, citiţi o altă secţiune din acest capitol 3, oricare dintre ele! El arată îndobitocirea ideologică la care am fost supuşi în aceşti 35 de ani, cu forţarea unor noţiuni precum „lovitură de stat” sau „revoluţie” spre a se potrivi în realitatea invaziei CIA din 1989 cu scopul de a teleporta România în secolele trecute şi de a o transforma într-o colonie. De asemenea, el demască unele minciuni oficiale precum numărul de compatrioţi şi gradul de îndatorare naţională, care în realitate depăşeşte mult Produsul Intern Brut.

Această carte redă nivelul maxim de detaliu a ingineriei sociale din decembrie 1989, după ce documentarul „Eroii au murit.1989. CIA” redă doar nivelul mediu. Pe măsură ce investigaţia a luat amploare, am început să aduc subcapitole noi, precum cel dedicat lui Ilici Ramirez Sánchez, poreclit de presă „Carlos Şacalul”, sau detalii despre uciderea a peste 1000 de oameni pentru a produce false probe despre existenţa unei revoluţii în România şi nu numai, Această mistificare vine cu schimbarea concepţiei sociologice despre revoluţie, pentru a facilita intervenţiile CIA în unele state, după cum s-a făcut în Estul Europei în 1989, după cum voi arăta în detaliu în capitolul 3. Această carte este studiu amplu de istorie, sociologie şi psihologie a istoriei şi a dezinformării,încercând cu grijă să evite surplusul informaţional, aşa cum l-a practicat agentul SIA Alex Mihai Stoenescu în maculatura sa. Am publicat această carte în articole separate pe platforma Baldovin Opinius, pentru care am lansat o etichetă specială, numită „12-1989”. La fel cum se întâmplă cu studiul de pe platforma Concept, unde ingineria socială a evenimentului din 7 decembrie 1941 de la Pearl Harbor a constituit un subcapitol dedicat dezinformării din cartea mea „Manifestul societăţii automatiste” .

Am publicat această carte mai întâi în formă editabilă, şi sînt convins că voi scrie mai multe ediţii, dacă voi trăi , pe măsură ce spionajul civil ne va oferi alte adevăruri https://baldovin.blogspot.com/2023/12/un-2024-mai-bun.html . Viziunea mea despre tragedia din decembrie 1989 s-a ascuţit pe măsură ce investigaţia s-a adâncit, însă ea e deja stabilizată într-un sistem filosofic şi sociologic personal, regăsit în special în cartea linkată mai sus sau în documentarul meu „Sadismul în politica internaţională” . La fel s-a întâmplat şi cu această carte, pe care iniţial o vedeam ca o serie de maxim 10 articole cu detalii care n-au mai încăput în deja lungul meu documentar „Eroii au murit.1899. CIA”, lansat la final de iulie 2023.

După cum am spus deja în articolul de lansare pe platforma Baldovin Arte a acestui ultim documentar, atât decembrie 1989 din România cât şi Pearl Harbor 1941 sînt două evenimente diferite ca structură şi formă istorică dar aproape identice ca mod de dezinformare şi acoperire a probelor pentru restabilirea adevărului. Ambele au venit după o campanie de înfierare a unor grupuri sociale unele împotriva altora prin inventarea unor false pericole la care se expun. Înainte de Pearl Harbor atât japonezii cât şi nemţii au fost fals prezentaţi ca doritori de cucerire a SUA . În acelaşi fel în decembrie 1989, Armata a fost minţită că România a fost invadată de Ungaria şi Iugoslavia, aşa cum se poate vedea în mărturiile prezentate la ora 01:43 din documentar . Paralizarea sistemului de alertă la Pearl Harbor, prin ignorarea de către Kermit Tyler a anunţării de către operatorul radar George Elliot a interceptării avioanelor japoneze venind, are corespondenţă în pasivitatea forţelor de ordine la distrugerile de magazine, aşa cum am arătat la 01:50. Ambele evenimente au dus la inflamarea unor conflicte sociale, respectiv războiul 2 mondial şi războiul civil din decembrie 1989.



Diferenţele dintre acestea sînt mai puţin importante decât asemănările. Ele constau mai întâi în amploarea dezastrului umanitar astfel instigat, războiul 2 mondial fiind de fapt cea mai mare crimă din istorie. Apoi, războiul civil din 1989 a ţinut cam 2 săptămâni în timp ce celălalt a ţinut 6 ani. În sfârşit, grupurile sociale instigate în conflict au fost naţiuni, în timp ce în războiul civil din 1989 au fost instituţii sau membrii ai aceluiaşi stat sau popor.

Aşa că pe baza multelor analogii dintre cele două evenimente, aici pe Opinius voi face exact acelaşi lucru faţă de decembrie 1989 pe care îl fac pe Concept faţă de evenimentul de la Pearl Harbor , după lansarea documentarului meu „Cea mai mare crimă din istorie” . La fel ca şi atunci, nici în acest recent documentar nu am putut introduce toate amănuntele foarte interesante pe care le-am ştiut cu privire la evenimentele din decembrie 1989 . Durata lor ar fi crescut semnificativ dimensiunea ambelor documentare. Nivelul mediu de detaliu, eventual în care să fie inserate câteva detalii maxime faţă de anumite situaţii, e soluţia ideală pentru un film documentar. El trebuie să fie un fel de introducere ceva mai detaliată faţă de adevăratul studiu, pe care eu îl înţeleg ca fiind consultarea tuturor surselor existente pe piaţă. Oricum, cele 4 ore de documentar i-a obosit pe majoritatea amicilor de la care am cerut reacţii. De aceea am şi decis să-l împart în 4 pe platforma Bitchute, în ideea că anumiţi oameni vor să afle doar o anumită parte din el. Dar, pentru popularizare, am decis un rezumat maxim, în aşa fel încât şi omul simplu să înţeleagă ce s-a întâmplat, deşi el oboseşte repede în faţa acestui detaliilor prea complexe. Românul simplu, cel care şi-a pierdut locul de muncă în perioada de după 1990, şi a trebuit să ia calea pribegiei sau să se întoarcă la originile sale pentru un stil de viaţă tradiţional, a înţeles atunci ce s-a întâmplat. Însă, între timp el însuşi a uitat sau a fost dezinformat masiv prin mass-media, aşa că a preluat progresiv naraţiunea oficială mincinoasă despre acea groaznică pagină de istorie naţională. Noi înşine am devenit fără să vrem agenţi de dezinformare, până când pe unii dintre noi ne-a pălit aceeaşi soartă şi am putut vedea concret din experienţa cu capitalismul care a fost de fapt sensul acelei mascarade cu urmări tragice, şi ulterior genocidală. Mă regăsesc perfect în acest peisaj, Cartea de faţă este una autobiografică.

La 2 ani de studiu intens asupra ingineriei sociale de la Pearl Harbor pot spune că ştiu undeva la 65-70 % faţă de ce s-a întâmplat atunci, şi voi continua investigaţia în anii următori, dacă voi scăpa cu viaţă din acest uriaş aparat de presiune coordonat de spionajul civil, care se exercită asupra mea, care a început cu ameninţări cu moartea în mediul online, după cum am scris în articolul meu "Un 2024 mai bun!" . Acelaşi lucru îl voi face şi faţă de decembrie 1989, cu avantajul călirii spiritului de cercetare în a ocoli dezinformările lansate în spaţiul public de spionajul civil pentru a ascunde adevărul. Metodele de dezinformare pe care le investighez sistematic în acest an faţă de ascunderea adevărului cu privire la Pearl Harbor se regăsesc şi în a celei din decembrie 1989 de la noi. Deci voi continua studiul paralel al ambelor evenimente şi voi acoperi găurile în materie de izvoare istorice dintr-unul cu analogii din celălalt. În ultimii ani a apărut înregistrarea integrală a mitingului lui Ceauşescu din 21 decembrie, trebuie să facem presiuni asupra spionajului civil în special CIA să elibereze întreg procesul lui Ceauşescu. Minciuna cu scoaterea subită a cablurilor din camera de luat vederi sau cu înlocuirea casetei exact când cuplul prezidenţial era executat nu mai ţine. Românii vor adevărul. Românii nu sînt proştii Europei şi ai nimănui.

Am ajuns aceste idei singur şi le-am organizat sistematic încă din 2017, când am început să strâng material pentru aceste documentare. Rădăcinile acestor cercetări personale datează încă din 2015, când am scris al 3-lea cel mai citit articol al meu despre implicarea spionajului civil în politica românească a ultimei jumătăţi de secol . Acest articol a însemnat ruperea totală de mentalitatea demagogistă în politică http://baldovinconcept.blogspot.com/2019/11/politica-de-jucarie-si-riscul-dictaturii.html , după ce în cartea mea „Stârpirea vampirilor” publicată în 2008 m-am rupt de cea electoralist-pluripartitistă specifică „democraţiei reprezentative” .

Cam asta este o versiunea scurtă a introducerii acestei cărţi. În următoarea secţiune voi intra ceva mai mult în detaliu faţă de cele afirmate aici şi voi arăta miza aflării adevărului despre decembrie 1989 https://baldovin.blogspot.com/2023/08/miza-reconstituirii-imaginii-corecte.html şi a evaluării corecte a sistemului social de dinainte de acea dată neagră în istoria României .

Share this article :

+ comentarii + 4 comentarii

„Înainte de Pearl Harbor, atât japonezii cât şi nemţii au fost fals prezentaţi ca doritori de cucerire a SUA”. Nu știu dacă a existat o asemenea prezentare a nemților și japonejilor în SUA, dar japonejii chiar au atacat la Pearl Harbour și foarte posibil că voiau să cucerească, nu toată SUA, dar măcar Hawaiul. De amintit că Hawai a fost anexat de SUA printr-o lovitură de stat împotriva regatului indigen în condiții destul de dubioase și o majoritate relativă a populației era de obîrșie japoneză. Wikipedia spune că în 1923 42% din populația Hawaiului era japoneză, 9% chineză. Ideea că Japonia chiar voia să anexeze Hawaiul nu e deloc absurdă.

Imaginea din acest articol , un afis de propaganda din acea perioada, e cel mai bun exemplu in acest sens . Scrie clar in ea "Casele noastre sint in pericol" . Hawaii a fost o destinatie turistica si atat. Nu are bogatii naturale. Anexarile pe care Japonia le-a facut in Manchiria si China au vizat zone bogate in resurse naturale, in special petrol. Au cucerit arhipeleagul fara lupta, dupa ce americanii s-au retras de buna voie. Altfel nu ear o tinta atractiva pentru ei.

Asta-i părerea ta, că Hawai nu era o țintă atractivă pentru japoneji. Părere care se bizuie pe nimic.
Părerea mea e că Japonia nu s-ar fi dat în lături să anexeze Hawai-ul, stat american care și azi are populație majoritar asiatică (japonejii se considerau reprezentanții rasei asiatice) iar atunci avea o majoritate relativă a populației de obîrșie japoneză și limba japoneză era foarte răspîndită acolo. Hawai-ul era cel mai puțin american dintre statele americane. Fusese anexat de SUA în mod dubios - un grup de coloniști americani dăduseră o lovitură de stat și apoi ceruseră alipirea Hawaiului la SUA, dar coloniștii ăștia erau minoritari în populație. La vremea aceea au fost unii din SUA care au fost împotriva anexării Hawaiului. Dintre toate teritoriile americane, Hawaiul era cel la care SUA ar fi putut renunța cel mai degrabă. Japonia putea nădăjdui și la sprijinul unei mari părți a populației locale pentru încorporarea în Japonia. Iar faptul că a atacat la Pearl Harbour arată că foarte posibil Japonia chiar voia să anexeze Hawai.
În analizele tale alegi doar informațiile convenabile pentru concluziile prestabilite și ignori informațiile și faptele care îți contrazic concluziile. De aceea analizele sînt greșite.

Analizele mele fata de evenimentul Pearl Harbor au fost facute nu peplatforma asta ci pe Baldovin Concept, incepand de aici . https://baldovinconcept.blogspot.com/2022/11/2546-descrierea-celei-mai-mari.html .
Ai spus ca părere mea "se bizuie pe nimic" . Dar chiar si in raspunsul anterior mi-am argumentat ideea pe baza faptului ca Hawaii nu avea resurse naturale si nu era atractiv pentru a muta o buna parte din flota acolo pentru o apara. Asta nu inseamna nimic. E un argument.

Pot sa cred ca Japonia imperiala voia sa cucereasca toata lumea, inclusiv Hawaii-ul. Insa nu avea armata necesara pentru a o face decat pas cu pas, incepand din zona lor, prin anihilarea armatelor rezistente.

Am combatut ceva mai detaliat sarirea direct la Pearl Harbor printr-o alta justificare decat ce expusa de tine , in articolul asta: https://baldovinconcept.blogspot.com/2023/07/2546614-manufacturarea-probelor-in.html






Post a Comment

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved