Unde a incalcat Basescu Constitutia

August 16, 20120 comentarii






De la suspendarea lui Basescu s-a creat o polemica daca a fost suspendat pe drept, mai precis daca a incalcat Constitutia sau nu. Nu s-au putut decide nici expertii de la CCR. Unii au sustinut ca da, altii ca nu. Polemica s-a pastrat si in turnul de fildes al presei, toata lumea dezbatand pe acea parte a Constitutiei care intereseaza mai putin cetateanul, respectiv pe cea care reglementeaza relatiile dintre escrocii politici. E ca un fel de lupta pentru ciolan unde USL se plange la popor ca Basescu a luat un ciolan mai mare. Ridicolul acestei dezbateri vine din faptul ca si cei care sustin ca a incalcat-o dar si cei care sustin ca n-a incalcat-o s-au inselat deopotriva. Nici unii nici altii nu au analizat acea parte a Constitutiei care priveste direct cetateanul simplu si nu doar puterea lor pe care si-o limiteaza reciproc si pe care din cand in cand au tendinta sa si-o intareasca in detrimentul particular al escrocului opozant dar, mai ales, in detrimentul general al cetateanului. A da… stiu argumentul despre cum sunt importante reglementarile institutiilor, despre cum respectarea acestor reglementari ne fereste de dictatura clasica si bla bla bla. In conditiile in care democratia este ea insasi o dictatura a majoritatii toata aceasta dezbatere mi se pare o irosire a resurselor. Mai mult decat atat, in conditiile in care in Romania exista aproape 10 milioane de saraci (jumatate din numarul cetatenilor) diferenta intre dictatura clasica si cea democratica a manipularii si ademenirii nu prea mai conteaza.  






Fara sa indice acele cazuri de incalcare grava a Constitutiei, acesti latrai ai sistemului neosclavagist se pierd in nuante nesemnificative. Desi Constitutia insasi este trasa de par pentru a apara privilegiile oligarhice, totusi sunt cateva puncte clare pentru care Basescu poate fi suspendat si pe aceasta latura. Voi expune mai jos punctele unde el si intreaga clica de mafioti care s-au perindat pe la putere au incalcat-o in mod grav:
„ARTICOLUL 35 Dreptul la mediu sanatos”

Acceptand proiectul Rosia Montana de extragere a aurului cu cianuri si fiind dispus sa accepte si exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica, Basescu a incalcat si acest punct.
„ARTICOLUL 39 Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere”

Hartuirea si uneori chiar lovirea demonstrantilor pasnici din ianuarie de catre jandarmi arata o incalcare si a acestui punct. Ca sef al statului Basescu e direct responsabil pentru aceasta.
„ARTICOLUL 41
(aliniat 3) Durata normala a zilei de lucru este, in medie, de cel mult 8 ore.”

Foarte multi angajati lucreaza peste program si in conditii mizere in Romania. Pentru ca a tolerat asta Basescu a incalcat si acest punct din Constitutie.
„ARTICOLUL 34 Dreptul la ocrotirea sanatatii”

In situatia in care stresul unei vieti trepidante conduce pe termen ling la boli grave si in situatia in care medicii sunt prost platiti si siliti sa emigreze sau sa nu isi faca pe deplin treaba acest articol este pe deplin incalcat.
„ARTICOLUL 47
( aliniatul 1)     Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent.”
Atunci cand jumatate din numarul cetatenilor se afla sub pragul saraciei, acest punct este si el incalcat.
Eu nu sunt expert in Constitutie, insa cu onestitate si mentalitate comunitarista am putut observa cateva incalcari grave ale sale la care toti politicienii de pana acum au contribuit. Miopia lor in ceea ce priveste lucrurile esentiale pentru comunitate este dublata de atentia tubulara a propriilor interese egoiste. Mentalitatea escrocherist-elitista a expertilor, analistilor politici, talk-showistilor si politicienilor nu au ochi pentru asa ceva pentru ca asta inseamna taierea crengii de sub picioare pentru fiecare. Nu va putea Ponta sau Antonescu sa vada aceste incalcari grave ale Constitutiei pentru ca ei sunt convinsi ca vor respecta traditia cand vor veni la putere.
  
Deprimant mi se pare nu neaparat miopia expertilor in privinta punctelor grave ale incalcarii Constitutiei ci mai curand lipsa unui instrument mai simplu prin care cetateanul sa poata si da jos politicianul escroc. Pentru ca, s-a vazut, in ceea ce priveste ridicatul la putere, institutiile vin si cu forcepsul la el pentru a-i extrage optiunea. Lipsa asta de respect minim pentru cetatean este mult mai grava decat orice altceva pentru ca de aici pleaca toate abuzurile sistemului. Nu mai conteaza daca Basescu a incalcat Constitutia sau nu. Poate sa fie un adevarat geniu un politician dar daca poporul s-a saturat de el atunci trebuie demis. Pana si Dumnezeu se spune ca i-a lasat omului liberul arbitru. Iata cm acesti escroci se cred mai tari ca Dumnezeu, anulandu-i omului simplu aceasta cale de alegere. Daca esti un sistem social echitabil nu iti trebuie acest subterfugiu pentru a face un referendum de demitere al unui presedinte care nu mai este reprezentativ. Pur si simplu cand presedintele ajunge la sub 10 % din increderea cetatenilor sistemul trebuie sa faca cumva sa scape de el. In acest fel omul politic aflat temporar in fruntea statului poate ca se gandeste de doua ori inainte de a-si face familia multimilionara in Euro sau de a conduce masina dupa ce a consumat bauturi alcoolice si altele de acest gen.
Se vede cu ochiul liber cum sistemul e facut in sensul pacalirii cetateanului. Intr-un prim moment politicianul da impresia ca va face lucrurile sa mearga in favoarea cetateanului promitand, mintind si manipuland. Cand trebuie sa se si tina de aceste promisiuni dupa ce este ales in functie, sistemul il plaseaza intr-un turn de fildes aparat de fortele armate civile. E ca si cum ai cumpara un produs frumos ambalat dar inauntru nu gasesti nimic sau gasesti un alt produs sau la o calitate redusa. In acest caz acest sistem este o cacialma. Cetateanul nu poate fi numit nici macar un spectator in acest caz ce functioneaza dupa principiul escrocheriei alba-neagra. Escrocul te atrage in jocul tau, iti promite, te lasa si sa castigi dupa care fie te pacaleste fie te talhareste. Parafrazand replica din filmul „Filantropica”, am putea spune ca sistemul merge dupa principiul „m-ai votat – ti-am luat banul!” Pana si publicul unui spectacol isi poate manifesta cumva dezaprobarea fata de calitatea acestui spectacol. In democratiile actuale acest aspect participativ al cetateanului poate fi asemanat cu plata biletului la spectacol dar care se desfasoara undeva dupa un perete de unde se aud vagi zgomote. Eu personal nu voi mai lua bilet la viitorul spectacol sau nu voi mai cumpara produse fantoma in acest caz.
 
16 08 2012




Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved