Inca 4 obiective ale exagerarii pandemiei pe care nu le-am vazut pana acum

July 1, 20200 comentarii



Am vorbit in acest articol despre interesele darwiniste ale dictaturii capitaliste de a crea criza covid-19. Spuneam acolo ca interesul ei a fost acela de a elimina batlanii, bolnavii, persoanele fara adapost si IMM-urile si de a-i inlocui cu emigranti eficienti. La ce vad acum, la 2 luni de la incetarea carantinei, numarul cersetorilor a scazut drastic. E posibil ca ei sa fie deja prin banci de organe sau eutanasiati. Unii dintre ei sunt cunoscuti ai zonei, toata lumea ii stie. Daca stiti astfel de cazuri faceti o sesizare la politie in care sa raportati ca o anume persoana a disparut din locul in care statea si ca vreti sa stiti ce s-a intamplat cu ea. Majoritatea politistilor au mentalitate eugenica in ciuda inteligentei scazute care e proverbiala la ei. Dar poate petitia dvs. are noroc sa intalneasca si oameni cu suflet si sa se intreprinda investigatii despre disparitia subita a acestor oameni in perioada carantinei.

Eu am vorbit cu un cersetor care disparuse pe perioada carantinei si a reaparut dupa suspendarea ei. Mi-a spus ca au venit unii la el si l-au dus la un soi de adapost, dupa cum sunt luati acesti oameni in timpul iernii cand temperatura scade sub 10 grade. Omul le cam bea si nu mi-a spus clar daca i-au facut ceva sau daca a mai fost acolo. Dar mi-a spus ca sunt cativa amici de-ai lui tot cersetori de care nu mai stie nimic. Haideti sa le luam urma si sa vedem pe unde sunt acesti oameni! Cei care se ocupa numai de jurnalism pot incepe astfel de anchete.

In ceea ce priveste cealalta tinta, IMM-urile, deja se vad rezultatele. Multi si-au pierdut joburile. Milioane de romani stau in somaj tehnic, cu venituri de jumatate din salariul minim pe economie. In contrast cu ce se intampla la noi, in Occident cei care au avut de suferit nu doar ca primesc recompense, dar chiar isi rotunjesc veniturile. Mi-a spus un amic care traieste in Olanda. In Irlanda s-au dat recompense mult peste castigurile de dinainte de carantina. Saracutul de Jeff Koons, al doilea cel mai bogat artist din lume, cu o avere undeva la un miliard de dolari, a fost recompensat si el acolo cu un maruntis de vreo 1-2 milioane . Cica avea 100 angajati la atelier. Pai cum sa nu dai 40 milioane $ la televiziunile din Romania ca sa sustina panicardia si sa anuleze dezbatere publica cu scepticii carantinei? Cum sa nu platesti retelele sociale sa cenzureze pe cei cu parere opusa? Pai daca elimini concurenta IMM-urilor si indopi piata cu marile concerne, nu iti scoti banii mai tarziu? Merita sa cumperi tuturor tacerea sau chiar s-o fortezi prin amenintari cu actiuni disciplinare, asa cum au patit multi printre care si acest medic:



Cu batranii si bolnavii au dat-o insa „eroic” in bara. Multi au avut interesul ca medicina sa faca un pas in spate in privinta lor si astfel sa se intinereasca populatia. Din pacate char si propriile familii in cazul unora. Dar au fost intr-adevar si destule rude care au apelat la destuii „medici eroi” din lumea civilizata care au inteles ca acest virus poate fi tratat. Desigur, solutia a venit repede: anticoagulantele. Vorba a umblat printre medicii italieni si a ajuns la familiile celor care au tinut cu adevarat la bolnavii si batranii lor. A ajuns public faptul ca in Italia nu s-a dat voie la autopsii sau la inmormantari. Dar unii medici au avut suficient sange eroic in ei incat sa faca aceste autopsii in ciuda ordinului. Si acolo au constatat ca mortii s-au datorat unor cheaguri de sange in vasele pulmonare. Practic sangele nu putea duce oxigenul in corp. Bolnavii au fost pusi in ventilatoare degeaba, la deruta, cu voia medicilor vanduti.

Apoi Didier Raoult a spus-o direct pentru intreaga umanitate: hidroxiclorochina e un tratament bun pentru cei deja bolnavi si banalele antigripale pentru cei predispusi la risc de infectare. El este medicul care a vorbit cu o engleza impecabila umanitatii despre faptul ca tratamentul cu ventilatoare nu e eficient si ca bolnavii au nevoie de anticoagulante pentru a debloca vasele sanguine. Didier Raoult este adevaratul medic erou care a salvat milioane de batrani de la exterminare. In loc sa fie decorat si tratat ca erou national presedintele cu nume de peste si intreaga presa de mainstream au incercat sa-l sperie prin controale si articole defaimatoare. Inclusiv parlamentul francez l-a audiat.

Ca majoritatea adevaratilor eroi, el e foarte putin cunoscut in zona dependentilor de mainstream media, inclusiv in Franta. Daca vreti sa ajutati la trezirea adormitilor dependenti de aceste minciuni pur si simplu comentati pe social media cu 2 cuvinte: „Didier Raoult” . Cine cauta adevarul va gasi tot ce ii trebuie conform acestui nume. Odata ce lumea va afla despre existenta tratamentului cu anticoagulante, va pica si atingerea obiectivului dezinformarii despre guvernul grijuliu si antiguvernamentalii cinici, nepasatori fata de cei aflati la risc. Deocamdata cei mai muti merg pe ideea ca acest virus provoaca o boala noua fata de care nu exista tratament. Insa cand ei vor afla ca tratamentul pentru bolile respiratorii de pana acum impreuna cu anticoagulantele erau eficiente iar guvernele au recomandat intentionat tratamente gresite, atunci lumea se va intoarce impotriva lor.

Pe langa aceste interese enumerate de mine in acel articol din martie, la 4 luni de atunci vad altele si mai periculoase pentru libertatile individuale si sanatatea publica. Cel mai important mi se pare perspectiva anularii protestelor publice. Marius Mioc, unul dintre eroii de la Timisoara lui decembrie 1989, a scris un foarte interesant articol despre planul de reprimare a protestelor mai vechi din Hong Kong si de la Wuhan prin restrictiile adunarilor publice specifice „luptei impotriva COVID-19” prin distantare sociala.



Cred ca ideea lui Marius poate fi extinsa catre intregul spectru occidental. Pe masura ce libertatile fundamentale ale cetatenilor sunt atacate profund, protestele sunt reprimate pe motiv de „zadarnicire a actiunilor de combatere a bolilor”. In afara de suspendarea pe o perioada nedeterminata a protestelor, o astfel de diversiune poate face in viitor diferenta intre muncitorii obedienti pe termen lung si cei temporari. Ultimii tind sa nu poarte masca. Angajatorii vor stii astfel mai bine pe cine sa aleaga, spre a nu avea surpriza unor proteste la locul de munca mai tarziu. Sistemul insusi va alege sa atraga in interior doar astfel de botnitari, in timp ce nonconformistii nu vor fi primiti in biblioteci, scoli, supermarketuri, teatre, stadioane etc. Vom vedea pe parcurs cum se va adapta aceasta masura. S-ar putea sa nu fie chiar rea o astfel de triere. Eu insumi ma gandesc de 10 ani la o astfel de retragere din aceasta ferma de oameni care este civilizatia contemporana. Dar deocamdata sunt dependent de FMI … Poate odata cu batranetea…



Al 2-lea mare interes este politizarea temei. Diversiunea COVID-19 are rolul de atragere a cetatenilor in politica de jucarie si a da sens democratiei reprezentative. Un simplu candidat la presedintie care sta cateva ore in strada si da mana cu cateva sute de cetateni nu atrage oamenii la urne. Cei mai in varsta isi aduc aminte de sperantele pe care si le-au pus in politicienii pe care i-au votat initial si pe care au ajuns ulterior sa-i deteste. Mersul la vot pentru cei mai copti la minte seamana cu recasatorirea dupa cateva divorturi. Absenteismul electoral creeaza intrebari periculoase despre diferenta dintre dictatura si democratie. Cine ajunge sa-si puna aceste intrebari e mai greu de pacalit prin metodele moderne de manipulare sa accepte sa fie recrutat intr-o ierarhie de comanda. Pentru a atrage multimea in aceasta cacialma de convingere acelor neexperimentati politic ca traim intr-o lume echitabila, politicianul aflat pe final de mandat este marionat sa isi ia responsabilitatea pentru masuri politice nepopulare. Acestea sunt foarte profitabile bogatilor dar frustrante pentru omul simplu. Ei de fapt se afla in spatele coardelor care il marioneaza pe politicianul aflat la final de mandat. El doar are rol de bodyguard ideologic pentru clasa bogatilor.

Din cauza asta omul contemporan mai copt la minte incepe sa aiba lehamite fata de politica si prefera absenteismul. Pentru a contracara aceasta tendinta politicienii pe final de mandat ii iau responsabilitatea pentru acele decizii nepopulare. Ele sunt menite sa ridice la fileu pe viitorul politician care initial ia alura de mare dizident. Omul simplu se simte reprezentat si iese la vot pentru el, pentru a scapa de „dictator”. Si asa la infinit. Unii nu invata niciodata. Altii isi pierd interesul. Cei mai cu experienta isi aduc aminte de bula Emil Constantinescu care a absorbit tendinta anticomunista din societate in special cea impotriva lui Ion Iliescu. Basescu a fost si el sprijinit de jocul de-a dictatura a lui Nastase. Popularitatea lui Barack Obama a venit dupa ce si-a facut agenda din contestarea razboiului din Irak. El a fost scos „la inaintare” tocmai pentru a face opozitie fata de politica G. Bush si a fost promovat ca singurul politician care poate sa desfaca „incurcatura” provocata de initierea razboiului. Toata lumea credea ca va retrage trupele din Irak imediat de cum va ajunge presedinte insa a „frecat-o” la rece inca 3 ani si jumatate pana cand a facut-o. Au mai murit ½ din cat murisera pe timpul lui Bush. La fel si Trump; a ajuns la putere atragand o parte din „conspirationistii” care credeau ca „9/11 was an inside job” . Nu pe toti. Pe mine nu m-ar fi convins. Dar destul cat sa dea impresia ca reprezinta pe cei 50% dintre americani care cred in „conspiratia de la 11 septembrie” sa fie „reprezentati”. Ati auzit de vreun demers al lui Trump pentru aflarea adevarului? Eu unul nu.

De data asta insa diversiunea a fost data de COVID-19. A aparut un virus nou si s-a scos maxim din panica fata de el. Dupa ce lumea a inceput sa se documenteze si sa posteze pe retelele sociale minciunile guvernelor si despre tratamentul lui Didier Raoult. Trump a luat pozitia dizidentului, la fel cum Reagan facea pe marele disident antiguvernamental in anii 1980 sau Basescu la noi, dupa 2005. Si in Romania sunt pregatiti astfel de dizidenti care sa ia pozitia dizidentului. O sa scriu un articol in viitor despre potentialii presedinti care ies in urma „administrarii catastrofale” a COVID-19 de catre actuala guvernare. Si acesti noi viitori tirani, de fapt mai ales ei, care-si iau capitalul politic de eroi in lupta cu vechii tirani trebuie boicotati. La finalul mandatului vor face gogomanii identice cu cele impotriva carora pretind ca lupta pentru a-i atrage pe naivi la lupta si a da impresia gresita ca tot ce se intampla in societate ar fi vointa poporului. E o mascarada si atat.



Al 3-lea mare interes este ruperea protestatarilor antiguvernamentali in 2 si o tema de dezbatere si disensiune continua intre membrii societatii. Cei cu tendinte obsesional-ipohondrice si-au pierdut total apetitul protestatar si s-au intors sub „aripa protectoare” a mentalitatii oficiale sau si-au consolidat aceasta pozitie. Au aparut chiar certuri in familie. Prietenii de o viata s-au disipat in aceasta valtoare a dezbaterilor bazate pe anxietati, urlete si jigniri mai curand decat pe logica si pe mentalitatea deschisa. Judecata logica e afectata de vectorul Complexului Traumatic in special in forma ipohondrica a nevrozei obsesionale catre care tind multi dintre sustinatorii guvernamentali. Da, si noi scepticii suferim in buna masura de o Tulburare Paranoida de Personalitate, tipica pentru scepticismul pentru autoritati. Alooo! Voi care n-ati pus mana pe o carte de psihopatologie in viata voastra dar va dati mari diagnosticieni!: TPP nu este acelasi lucru cu Paranoia pe care o diagnosticheaza cu copy-paste un astfel de „specialist”. Ironia maxima vine de la faptul ca „ideile de infectare” existente in paranoia, dupa cum se vede in descriere, sunt sustinute de fapt de panicarzii COVID si nu de protestatarii pro-libertate. Psihiatria politica s-a folosit pe larg in dictatura clasica! Apetenta asta pentru a pre-diagnostica din postura de nespecialist o atitudine politica arata o oarecare nostalgie fata de reprimarea tipica vremurilor crezute de mult apuse...


Un om apropiat mie mi-a schitat o interpretare psihanalitica pozitiei politice de scepticism guvernamental in cazul pandemiei relativ le periculozitatea virusului; mi s-a spus ca sunt in stare de denegare. Ei na! Oare ce parte a Eului mi-as apara daca nu cred ca acest virus e chiar atat de mortal? Ce narcisism as avea e protejat in afara propriei mele minti. Iata ca inclusiv psihanaliza a suferit la unii mutatia extrapolarii cuantice a Eului catre OMS sau serVicii. M-au desprietenit vreo 20 de oameni pe Facebook, dintre care 4 la care tineam si inca tin, din zona activismului social; 2 sunt pro guvernamentali, iar 2 anti. Unul dintre cei antiguvernamentali chiar m-a si blocat dupa ce mi-a citit articolul in care spuneam ca asocierea imaginii diabolice a lui Bill Gates, 5 G si altele sunt dezinformari ale spionajului international menite sa submineze ideea scepticismului fata de periculozitatea virusului. Avea o convingere atat de mare ca Bill Gates e in spatele pandemiei incat m-a vazut ca pe vreun infiltrat ideologic menit sa produca confuzie necrezand aceasta dezinformare.

Un alt activist e probabil cel mai mare artist roman in viata, Dan Perjovschi. Acest om a facut o gramada de desene in care deplangea statul intruziv in viata cetateanului precum si abuzurilor sale asupra libertatilor cetatenesti si asupra libertatii de expresie. Dar, cand i-am scris pe Facebook o alta ipoteza fata de situatia restrangerii libertatilor noastre, nu doar ca n-a luat-o in calcul, dar m-a trimis la plecare cu „prostiile mele” cu tot. Zero libertate de expresie.



Un alt coleg activist care m-a desprietenit este activistul civic Oleg Brega. Desi am afinitati de peste 90% cu ideile lui civice, pozitia mea fata de pandemia l-a facut sa recurga chiar la jigniri si sa ma acuze ca as ucide oamenii cu scepticismul meu.




Prima mea intentie a fost exact aceea din mema de mai jos, respectiv ca din cauza celor ca el s-a implementat tirania.



Dar n-am facut-o pentru ca mi-am dat seama ca daca eu insumi care dezbat doar idei si nu persoane sau argumente sofiste, eu care am experienta in publicitate si am studiat psihologia tind sa vin cu o astfel de acuzatie, cum sa ii reprosez ceva lui, care n-are experienta mea. Amandoi am fost manipulati de aceasta desteapta diversiune pentru a produce disensiuni intre fortele politice independente de sistemul oficial Putere-Opozitie. Adevarul e ca, desi la inceput am crezut ca spionii civili internationali au dat un mare chix cu aceasta diversiune, totusi ea a reusit sa dezbine oamenii ca nimeni alta pana acum. Modul in care oamenii au ajuns avocati guvernamentali din criticii sai acerbi este incredibil. Fiecare dintre 2 tabere se acuza reciproc de dezintegrare a logicii. Am vazut mai sus diagnosticul de psihoza pus de acel user de Facebook. Una dintre caracteristicile acelei tulburari era aceea de „idei delirante persistente, in ciuda oricaror evidente”. Care „oricaror evidente”, frate, ca am pus o gramada de erori de judecata sau exagerari in interpretarea datelor stiintifice in acest spatiu in ultimele articole? Unde e evidenta? In decesele doar grabite dar nu cauzate principal de COVID-19? In lipsa de morti fara boli anterioare? In numarul inca sub nivelul gripei sezoniere de morti la nivel global? In administrarea gresita a tratamentului?

Am avut o dezbatere pe profilul meu de Facebook cu oameni frumosi, deschisi si chiar prieteni care mi s-a parut ca fac cel mai radical rabat de la logica, pe tema eficientei mastilor, in special. Desi unul dintre ei chiar mi-a furnizat un studiu in privinta mastilor in care se vedea clar ca particulele virale trec prin tesut si ca masca doar reduce numarul lor dar nu le impiedica, el tot sustinea ca riscul infectarii e mai mic. Practic teoria inmultirii prin diviziune a microorganismelor era astfel aruncata la gunoi, ceea ce mi s-a parut profund ilogic. Desi mie mi se pare perfect logica pozitia mea, ei spuneau ca la fel o vad ilogica pe a mea dupa cum eu o vad pe a lor. Mie mi se pare ca ei sunt orbiti de factorul obsesional-ipohondru si ei, dupa cum am vazut cred ca as (am) fi in denegare.

Una dintre cele 2 tabere va cadea de fraiera in viitor. Pana acum s-a vazut ca am fost noi, libertaristii. Dar iata ca pe masura ce lumea afla mai multe despre virusologie si datele reale ale pandemiei, lucrurile incep sa se schimbe. Ambele tabere vor avea de suferit: unii ca si-au pierdut contactele cu vechii parteneri, iar ceilalti ca vor parea inconsistenti, cu idei zigzagate in ochii opiniei publice. Adevarul este ca o astfel de diversiune te poate pacali in ambele variante. Eu unul recunosc ca adeptii panicii au totusi dreptatea lor, exceptand faptul ca nu vad dreptatea noastra. Deci e posibil ca noi scepticii sa ne inselam. Lucrurile nu sunt foarte clare. Laureatul premiului Nobel Luc Montagnier pentru studiul HIV, se plangea ca artizanii COVID-19 ar fi luat secvente proteice din HIV si le-ar fi mutat in COVID-19. Daca acest virus e produs de laborator atunci ne asteapta un val 2 cu adevarat puternic si dramatic. Pentru ca unirea in acelasi virus al unor secvente proteice de HIV ne face pe toti vulnerabili in fata lui, indiferent cat de sanatosi suntem. HIV ataca oricui sistemul imunitar, cu mici exceptii. Eu unul sper ca Montagnier sa se fi inselat. Dar daca spune adevarul, atunci s-a terminat cu libertatea de exprimare si alte libertati de genul acesta. Mastile faciale si distantarea sociala nu mai conteaza. Dizidentii pot fi eliminati astfel. E foarte usor sa trimiti astfel de virus pe o masa de protestatari si sa-i elimini, sub acuzatia ca n-au purtat botnita sau n-au tinut distantarea sociala. De asta eu unul n-o sa ies la proteste de acum incolo pana cand pandemia nu se va fi terminat.

Eu sper insa ca nici un specialist virusolog nu a fost corupt de bani si de putere incat sa lucreze la acest plan la care nici macar cei mai radicali nazisti nu s-ar fi gandit. Sper ca aceasta poveste cu COVID-19 sa fie doar un experiment social trecator pentru a lua pusul societatii, o exagerare a unui virus ca multe altele ce apare si circula natural. Insa, deocamdata, dupa datele pe care le avem, acest virus nu este mai periculos decat gripa sezoniera pe care noi o stim. Vom vedea ce va fi in viitor.

PS 2022: In momentul in care scriam aceste randuri, restrictiile nu erau atat de vizibile si masurile dictatorial-clasice nu se simteau foarte tare. Peste aproximativ un an, in data de 12 mai 2021, scriam un alt articol in care am gasit un alt obiectiv al mascaradei, mult mai important decat cele enuntate pana acum , pe care nu il intuisem in acel moment. Acesta este incercarea de a implementa o dictatura precum in China, si conversia ei in profit prin capitalism salbatic. Protestele de strada, diferentele de cultura politica si de densitate sociala a dus la explozia protestelor de strada, precum cele incepand din secolul al XIX-lea fata de aceasta intentie. In 2020 acest obiectiv mi s-ar fi parut mult prea fantezist, si din cauza asta nu m-am gandit la el. Insa, pe masura trecerii timpului, mi-am dat seama ca el a fost primul vizat, dar si primul esuat. Asa ca, desi ulterior am ajuns sa il consider cel mai important obiectiv, totusi acesta a picat din primele luni ale mascaradei tocmai, datorita numerosilor sceptici care au contestat masurile guvernamentale, asa ca fiecare guvern a incercat sa negocieze alte masuri represive, precum vaccinarea obligatorie, asa cum s-a incercat la finalul anului 2021 si inceputul celui 2022.





Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved