Pages

December 31, 2023

Un 2024 mai bun!



2023 a fost cel mai negru an din viaţa mea, şi urmăritorii acestui spaţiu îşi dau seama de ce. Nu mi-a murit nimeni apropiat, nu am probleme de sănătate şi n-am fost dat afară de la serviciu. Anul acesta mi-am pierdut orice speranţă în acest sistem social diabolic numit capitalism. Modul în care pilonii săi au construit o peşteră dezinformaţională în jurul nostru, prostindu-ne mai rău decât pe cei din ţările de lumea a treia, este realmente tragic. Tragic la propriu, dacă ne gândim la înjumătăţirea populaţiei în aceşti 34 de ani negri, ce ameninţă să derive în exterminare naţională. Spionajul civil ne-a redus la nişte cârtiţe de 5000 de Euro valoarea, atât cât au primit familiile de la CEDO, pentru morţii din mascarada din 1989…

Şi cel mai grav e faptul că nu văd ieşirea de aici. Au ucis în decembrie 1989 pentru a da realism unei minciuni, şi o vor face din nou. La serviciu mi s-a sugerat discret că ar fi mai bine s-o iau mai moale cu adevărul în lumea minciunilor de succes... Treptat am primit 4 ameninţări cu violenţa, două ceva mai voalate spuse în viaţa reală, şi alte două mai explicite spuse în mediul online.

Prima este chiar ameninţare cu moartea făcută pe vară, pe care am primit-o imediat după ce am terminat documentarul „Eroii au murit.1899. CIA” . Ea a venit într-un mesaj privat pe Facebook de la un cont clonat al unei persoane cunoscute pe care o ştiu de mult, cu care nu mă am în relaţii bune în acest moment, dar despre care ştiu că nu ar face astfel de ameninţări. Acel cont nu făcea parte din lista mea de prieteni, aşa că în mod normal Facebook trebuia să îl ascundă aşa cum face cu o mulţime de oameni care îmi scriu. Faptul că mi l-a arătat, în loc să-l bage la categoria „cereri de mesaje” e un indiciu că în spatele acelui cont stau forţe mai puternice decât regula Facebook de a ascunde mesajele private a celor ce nu se află în lista de prieteni. Aşa că e foarte probabil ca acea clonă să fi fost făcută de SRI pentru a mă învrăjbi cu persoana a cărui cont a fost clonat după modelul instigărilor între Armată şi Miliţie la Sibiu , şi în multe alte cazuri pe care le-am descris începând de la minutul 64 în documentarul meu „Sadismul în politica internaţională” .



Cea de-a doua a fost făcută recent într-o discuţie pe Facebook, în care un cont ce pare fals, cu nume Iancu Sorin Braga, trece subit la ameninţare. Contul său arată astfel:



S-a plâns în cadrul discuţiei, care până atunci a avut aspect de dezbatere civilizată, că bunicul său ar fi fost închis la Aiud şi obligat la muncă forţată la canalul Dunăre-Marea Neagră.



Nu am de gând să disculp comunismul de crimele pe care le-a făcut în cartea pe care o scriu şi pe care o public în acest spaţiu. Dar multe dintre crimele puse în special pe seama dictaturii lui Ceauşescu sînt exagerări, după cum am arătat aici , aici , aici sau aici . Nu sînt comunist, am în lucrul proiectul unei noi societăţi, lipsită şi de comunism şi de capitalism, pe care am intitulat-o societatea automatistă, şi la care lucrez în acest moment . Aşa că am empatie faţă de victimele comunismului la fel ca şi faţă de cele ale capitalism. Deşi se vede în replica mea că nu i-am jignit şi nu am avut intenţie de a-i jigni bunicul, a trecut subit la ameninţare, după cum se vede mai jos.



Dacă acest om e persoană reală şi chiar a avut un astfel de bunic îmi cer scuze, deşi nu am avut din start intenţia de a păta memoria unei victime. Dar cel mai probabil acest cont este unul fals, fără poze personale la profil sau în anturaje de prieteni, care are intenţia de a mă atrage într-un conflict cu un om simplu, lucru pe care îl evit în ultimii ani, de când cu aceste documentare prin care demasc noua dictatură militară a spionajului civil vopsită în culori de democraţie. Nu mai intru în conflict nici cu poliţia, armata şi cu nici un fel de instituţie în afară de clica marilor industriaşi şi bancheri (nu am nimic cu bogaţii până la un miliard de dolari) , agenţiile de informaţii şi clica demagogilor . De asemenea, nu mai fac activităţi cu un oarecare risc, precum urcatul pe munte sau schi-ul, şi nu voi mai participa la proteste sau adunări de mase în care pot exista „accidente”. Aşa că dacă voi păţi ceva, să ştiţi că de la spionajul civil mi s-a tras.

Nu sînt depresiv şi n-am avut niciodată gânduri sinucigaşe. Sper să trăiesc în continuare şi aceste ameninţări să rămână doar ameninţări. Însă eu nu mă voi da înapoi de a comunica pe cât posibil grosului societăţii româneşti adevărul despre tragedia regizată în decembrie 1989. Dacă dictatura capitalistă nu poate suporta adevărul trebuia să o spună clar acum 20 de ani, aşa cum cea comunistă a spus-o onest în codul său penal (articolele 166 şi 1661 din Legea nr.15 din 21 iunie 1968, Codul Penal al RSR, spuneau că nu era voie să manifeşti împotriva orânduirii socialiste), şi mă conformam. Acum e prea târziu. Nu sînt un laş. Voi continua spunerea adevărului în ciuda închisorii care se ţese în jurul meu cu instrumente mult mai abile decât cele ale dictaturii clasice.

Iată şi în scurt format video cele spuse mai sus



December 30, 2023

Nume de decedaţi în decembrie 1989 cu domiciliul în Bucureşti care nu au cavouri în Cimitirul Eroilor

Acest articol este o secţiune dintr-un text mai amplu ce detaliază informaţiile din recentul meu documentar „Eroii au murit.1899. CIA”
Această secţiune are legătură cu precedenta


2.1.21. Nume de decedaţi în decembrie 1989 cu domiciliul în Bucureşti care nu au cavouri în Cimitirul Eroilor



În secţiune anterioară https://baldovin.blogspot.com/2023/12/nume-de-martiri-din-cimitirul-eroilor.html am dat câteva exemple de nume de martiri din Cimitirul Eroilor din Bucureşti care nu se regăsesc în documente publice oficiale. În secţiunea de faţă voi face viceversa, respectiv văi enumera acele nume de martiri menţionate în documente publice oficiale dar care nu se regăsesc în Cimitirul Eroilor din Bucureşti.

Într-o altă secţiune am arătat câteva cazuri de nume de decedaţi şi înmormântaţi în Cimitirul Eroilor, care fie aveau domiciliul în provincie fie au murit mult mai târziu. E normal ca unele familii să fi acceptat modificarea documentelor de deces în schimbul unui loc de veci gratuit sau eventual a unui certificat de urmaş, retribuit printr-o indemnizaţie. În mod total absurd există cazuri reverse, de decedaţi cu domiciliul în Bucureşti care în nu se regăsesc în Cimitirul Eroilor. Unii dintre aceştia s-au născut în afara Bucureştiului, deci poate exista justificarea că au fost înmormântaţi în localităţile natale, unde rudele le pot aprinde o lumânare. Am să menţionez astfel de cazuri mai jos. Însă sînt foarte mulţi care au locul de naştere în Bucureşti şi care totuşi nu se ală în Cimitirul Eroilor.

În secţiunea anterioară există un caz de suspect de a nu fi primit tratament medical adecvat, născut şi cu domiciliul în Bucureşti, dar care nu are cavou în Cimitirul Eroilor. Numele său este Gherman Dumitru, dat la pagina 485 din ordonanţa din 14.10.2015 ca împuşcat la data de 25.12.1989 şi decedat la data de 24.04.1991.

Am arătat într-o altă secţiune că există câteva cazuri de decedaţi, cu domiciliul în Bucureşti şi născuţi tot aici, cărora nu li se spune clar spusă data sau locul morţii în ordonanţa de clasare din 14.10.2015 în dosarul nr. 11/P/2014 şi care totuşi nu au cavouri în Cimitirul Eroilor. După cum am spus în secţiunea de mai sus, ei puteau fi ucişi în alte zone şi apoi declaraţi „martiri al revoluţiei” după acelaşi mod al vânării apoliticilor la balcoane sau zone neutre politic, aşa cum am văzut la ora 02:52 din documentar că s-a întâmplat cu Constantin Ciobanu sau cu alte cazuri similare de la Sibiu aici . Aceste nume sînt:

Pandele Valentina, dată de ordonanţa din 14.10.2015 la pagina 103 ca împuşcată mortal în seara zilei 21.12.1989, în jurul orei 20.30,

Rădulescu Ion, dat de ordonanţa din 14.10.2015 la pagina 106 ca decedat la data de 24.12.1989,

Gomoescu Lambru Nicolae, dat la pagina 666 ca împuşcat în noaptea de 22/23.12.1989 ca militar în dispozitivul de apărare al Academiei Militare,

Păun Petre (Petru) dat la pagina 667 ca împuşcat în noaptea de 23/24.12.1989, în zona Răzoare, Bucureşti,

Stermin Sorin, dat la pagina 107 ca decedat la data de 22.12.1989,

Geambaşu Vladimir dat la pagina 668 ca împuşcat în seara zilei de 23.12.1989 în zona Academiei Militare (numit „Geambazu” pe crucea de pe rândul 10 din Cimitirul Eroilor, cu numărătoarea dinspre nord),

Dimulescu Vergil, născut la Potelu, dat la pagina 670 ca împuşcat în noaptea de 23/24.12.1989 în zona sediului MApN.

De asemenea, aici intră şi cazul Florea Cristian, împuşcat mortal în noaptea de 21/22.12.1989, dar căruia nu se precizează clar locul morţii, după cum citim la pagina 102. La fel se include şi Stănescu Gheorghe, dat la pagina 629 din ordonanţa din 14.10.2015 ca rănit prin împuşcare în ziua de 22.12.1989 şi decedat la data de 10.05.1990. Însă el ar putea face parte şi din următoarea listă, fiind ucis în timp ce se afla în locuinţa sa.

Cele mai multe cazuri menţionate anterior care nu au primit cavouri în Cimitirul Eroilor sînt astfel de nume de neutri politici, vânaţi la Bucureşti în zone fără legătură cu protestele antiregim , Acestea sînt:

Nistor Elena, dată la pagina 653 din ordonanţa din 14.10.2015 ca împuşcată mortal de mai multe gloanţe pătrunse prin fereastra camerei;

Orfanu Emilia, pagina 549, împuşcată mortal în ziua de 25.12.1989 în propria locuinţă;

Stoicovici Dinu, pagina 447, născut la data de 11.07.1926 în Ilouovia, Iugoslavia şi împuşcat mortal la data de 23.12.1989, în propria locuinţă;

Schweifel Jeanetta, pagina 448, împuşcată mortal la data de 23.12.1989 în locuinţa sa;

Scriba Eugen, pagina 576, născut la data de 23.12.1929 în Târgu Frumos, împuşcat mortal la data de 23.12.1989, în timp ce se afla la domiciliu;

Filip Marin, pagina 623, împuşcat mortal în ziua de 25.12.1989, în timp ce se afla în locuinţa sa;

Glavu Lina, pagina 758; împuşcată mortal la data de 26.12.1989 în apropierea domiciliului său;

La aceeaşi pagină şi decedat în aceleaşi circumstanţe şi aceeaşi dată este este şi Popa Vergil;

Dinescu Maria, pagina 408, împuşcată mortal la data de 23.12.1989, în holul imobilului unde locuia o cunoştinţă pe care o vizita;

Popa Veronica, pagina 555, împuşcată în ziua de 27.12.1989, în timp ce se afla în zona Arcului de Triumf şi decedată în data de 30.12.1989 la Spitalul Fundeni;

Niculae Constantin, pagina 614, împuşcat mortal în ziua de 24.12.1989 în autoturismul proprietate personală, în intersecţia str. Cobălcescu cu str. Ştirbei Vodă;

Cărpinişi Ion, pagina 709 , împuşcat mortal, în noaptea de 22/23.12.1989, în Otopeni;

Gorneanu Daniela, pagina 616, împuşcată mortal în noaptea de 22/23.12.1989, în zona Radio în timp ce se afla într-un autoturism;

Fîntînaru Vasile, pagina 740, împuşcat mortal în ziua de 24.12.1989 în timp ce se deplasa cu un autoturism pe b-dul Dimitrov, în zona Gării de Est;

Gherasim Georgeta Cezarina, pagina 690, a fost împuşcată mortal la data de 23.12.1989, în timp ce se deplasa cu autoturismul;

Vlasin Alexandrina, pagina 747, a fost împuşcată mortal în noaptea de 23/24.12.1989 într-un autoturism, în dreptul porţilor Întreprinderii LAROMET.

La fel ca în secţiunea aferentă, şi în aceasta las la finalul acestei enumerări cazul sfâşietor descris la pagina 693 cu Anghel Marioara şi Anghel Cătălina, mamă şi fiică, mama născută la data de 04.08.1949, fiica născută la data de 25.08.1986, la 3 ani şi patru luni, care au fost împuşcate mortal la data de 23.12.1989, în timp ce se deplasau cu autoturismul personal în apropierea stadionului Ghencea.



Mai departe am să menţionez alte cazuri de foarte probabil apolitici decedaţi, dar vânaţi la Bucureşti în zone fără legătură cu protestele antiregim, dar pentru care ordonanţa din 14.10.2015 nu dă destule amănunte. De aceea nu i-am inclus în secţiunea de mai sus, însă îi menţionez aici pentru că niciunul nu are cavou în Cimitirul Eroilor:

Răileanu Neculai, pagina 446, împuşcat mortal, la data de 24.12.1989 în zona Ştirbei Vodă;

La pagina 683 citim despre împuşcarea mortală a pasagerilor Ionescu Michael Cecil, Sabău Gavril şi Cabalortă Constantin aflaţi într-o maşină pe b-dul Drumul Taberei.

În continuare voi prezenta alte cazuri de decedaţi în zone fără proteste anti-regim, cu domiciliul în Bucureşti dar care nu au cavouri în Cimitirul Eroilor.

Gămbuţeanu Florin, pagina 450, împuşcat mortal la data de 23.12.1989, în scara unui bloc;

Nuţu Adrian, pagina 484, împuşcat mortal la data de 25.12.1989, în zona pasajul Majestic;

Gavadia Laurenţiu, pagina 486, împuşcat mortal în noapte de 23/24.12.1989 într-un loc neprecizat;

Gheorghiu Dragoş, pagina 647, găsit decedat la morga I.M.L. Bucureşti;

Antonescu Constantin, pagina 576, împuşcat mortal în ziua de 23.12.1989, în zona Gării de Nord;

Chiţu Valerică, pagina 618, împuşcat mortal la data de 23.12.1989, în zona Gării de Nord;

Văduva Nicolae, pagina 647, împuşcat mortal în zona Şos. Antiaeriană, în noaptea de 23/24.12.1989;

Bădoiu Gheorghe, pagina 694, a fost împuşcat mortal în noaptea de 22/23.12.1989 în timp ce se deplasa în zona Cimitirului Ghencea;

Butnaru Vasile, pagina 690, a fost împuşcat mortal în noaptea de 22/23.12.1989, în zona Piaţa Moghioroş;

Tot în zona Piaţa Moghioroş a fost împuşcat mortal Murariu Florică în data de 24.12.1989, pagina 697;

În aceeaşi zonă a fost împuşcat mortal în noaptea de 23/24.12.1989 şi Giurcanu Vasile, pagina 699;

Paraschiv Florian, pagina 719, a fost împuşcat mortal în dimineaţa zilei de 23.12.1989, în timp ce se deplasa cu autobuzul către Aeroportul Otopeni.

Lovin Mircea, dat la pagina 739 din ordonanţa din 14.10.2015 ca născut la data de 25.03.1953, a fost împuşcat mortal în ziua de 24.12.1989.

Ciobanu Emanoil este dat la pagina 741 din ordonanţa din 14.10.2015 ca împuşcat mortal pe 23.12.1989.

Cercelaru Constantin, pagina 490, a condus autoturismul personal în stare de ebrietate în ziua de 28.12.1989 şi a fost împuşcat mortal după ce nu a răspuns la somaţii.

Un alt caz este Colibă Florentin, dat la pagina 483 din ordonanţa din 14.10.2015 ca născut la 03.03.1958, şi care ar fi fost împuşcat mortal în ziua de 23.12.1989, în timp ce se afla în zona sediului fostului Comitet Central al P.C.R.;

Un caz aproape identic cu cel de mai sus este Constantin Mihai, dat la pagina 407 din ordonanţa din 14.10.2015 ca născut la 21.10.1954, şi care ar fi fost împuşcat mortal în aceeaşi zi şi în acelaşi loc;

Ispas Dumitru, pagina 416, împuşcat mortal în ziua de 22.12.1989 în aceeaşi zonă;

Mănescu Dan Sorin, pagina 441, împuşcat în noaptea de 23/24.12.1989, în aceeaşi zonă.

Bădulescu Niculae, pagina 394, împuşcat mortal în ziua de 23.12.1989 în aceeaşi zonă;

Rus Ionel, pagina 414, împuşcat mortal la data de 23.12.1989 în zona Piaţa Universităţii.

Toma Dan, pagina 414, împuşcat la data de 22/23.12.1989 şi decedat la 25.12.1989, în timp ce se afla în zona Sălii Palatului;

Stoica Marian, pagina 447, împuşcat mortal la data de 24.12.1989 în zona Sala Palatului;

Spânu Nicolae, pagina 448, împuşcat mortal la data de 22.12.1989 în zona Hotelului Intercontinental;

Lupu Cristian, pagina 529, împuşcat în dimineaţa zilei de 23.12.1989 în zona TVR şi decedat la 24.12.1989;

Lache Ilie, pagina 529, împuşcat mortal în ziua de 22.12.1989 în zona TVR.

Dragomirescu Mihai Liviu, pagina 576, născut la data de 10.10.1964 în comuna Grijeni, judeţul Teleorman, împuşcat mortal la data de 23.12.1989 în zona TVR.

Nu există o listă oficială cu morţii din ingineria de dezinformare cauzatoare de foc fratricid de la aeroportul Otopeni din 23 decembrie 1989. Am găsit o listă neoficială în cartea „Masacrul de la Otopeni” scrisă de Elizabeth Spencer, Editura Viitorul Românesc, 1993, la pagina 32. Mai departe am să enumăr pe cei menţionaţi aici cu domiciliul în Bucureşti, care nu au cavouri în Cimitirul Eroilor:

Cobzac Petru Adrian Iulian;

Oprea Eugen Cosmin;

Roman Alexandru Sorin Florentin;

Tomaşescu Traian Bogdan-George;

Văduva Ille-Sorin;

Pătraş Ion;

Buteică Emanoil-Marius;

Cărpinişi Ion (menţionat deja mai sus la categoria neutrilor politici vânaţi de lunetişti);

Paraschiv Florian.

Mai departe am să enumăr morţii din ingineria de dezinformare cauzatoare de foc fratricid de la MapN cu ABI-urile USLA, care nu au cavouri în Cimitirul Eroilor, deşi nu le-am putut găsi domiciliul, şi e posibil să nu fi locuit în Bucureşti :

Andrei Ștefan;

Ion Costache.

De asemenea, Franga Eugen, unul dintre cei 5 studenţi ai Academiei Tehnice Militare măcelăriţi la MapN în condiţii asemănătoare cu cele ale şi USLA-şilor grupului Trosca, singurul dintre ei cu domiciliul în Bucureşti, nu are cavou în Cimitirul Eroilor.

Mai departe am să enumăr acele nume de decedaţi în urma dezinformărilor cauzatoare de moarte, precum cele din ingineria socială Otopeni, grupul Trosca la MApN sau miliţienii măcelăriţi la Sibiu, cu domiciliul în Bucureşti, unii născuţi în alte zone, dar care nu au cavouri în Cimitirul Eroilor. Un prim caz este Mitroiu Ionel, dat la pagina 642 din ordonanţa din 14.10.2015 ca născut la data de 17.08.1958 în comuna Borca, judeţul Neamţ, şi ucis după acest model al dezinformărilor cauzatoare de moarte. Probabil că cineva a lansat anunţul că militarii ar fi avut nevoie de ajutor, aşa că în ziua de 23.12.1989 el a plecat împreună cu alte persoane spre unităţile militare situate pe şos. Antiaeriană. Ca în cazurile de mai sus, când a ajuns în apropierea acestor unităţi militare, asupra lor s-a tras dinspre de către militari ce probabil fuseseră anterior dezinformaţi că vor fi atacaşi de „terorişti”. În urma împuşcăturilor, Mitroiu Ionel a decedat. În aceleaşi împrejurări au murit mai multe persoane, care în mod paradoxal au cavouri în Cimitirul Eroilor, însă la fel ca în cazuri de morţi în aceleaşi circumstanţe, ele nu sunt grupate în acelaşi loc.

Mladinovici Dragoş, pagina 488, împuşcat mortal în ziua de 23.12.1989 de foc fratricid.

Mateescu Victor, pagina 745, militar, a fost împuşcat la data de 23.12.1989 ca urmare a unui foc fratricid şi a decedat pe 24.12.1989.

Niţu Ştefan, pagina 645, împuşcat mortal în ziua de 24.12.1989, în timp ce se afla în misiune de apărare a sediului U.M. 01315 Bucureşti.

Paraschiv Paul, pagina 649, împuşcat mortal în ziua de 23.12.1989 în parcarea U.M. 01704 Bucureşti;

Geamănu Lucian-Mihai, pagina 696, a fost împuşcat mortal în noaptea de 23/24.12.1989, în zona sediului MApN;

Poenaru Toma, pagina 697, a fost împuşcat mortal în ziua de 24.12.1989 în zona sediului MApN;

Oneţ Mihai, pagina 661, născut la data de 23.01.1970 la Nehoiu, militar în termen la UM 01171 Buzău, a decedat în noaptea de 22/23.12.1989 în contextul focurilor de armă trase din sediul MApN;

Mesler Petru Constantin, pagina 674, a decedat în noaptea de 21/22.12.1989, în timp ce îndeplinea o misiune ordonată în faţa Pavilionului principal din incinta MApN;

Pe lângă aceste persoane, care foarte probabil au fost ucise în alte contexte, sau pur şi simplu sînt fictive, există cazuri de spioni care ar fi putut fi ucişi din întâmplare în decembrie 1989. Unul dintre aceştia ar fi putut fi angajatul Direcţiei a V-a a D.S.S Bucureşti (Securitatea) Nănescu Constantin, născut la data de 16.08.1960, după cum citim la pagina 733 din ordonanţa din 14.10.2015. În ziua de 24.12.1989 acesta a fost împuşcat mortal de militarii din cadrul U.M. 01726 Bucureşti. Nu are cruce în Cimitirul Eroilor şi putem întrevedea că acest lucru se datorează faptului că spionajul civil nu a vrut să lase indicii pentru opinia publică despre implicarea unei părţi din D.S.S în mascarada din 1989, sub tutela CIA, la fel cum face astăzi SRI în viaţa publică. E posibil ca acest caz să fi fost varianta tragică a ofiţerului de securitate Moldovan Ioan Mircea, despre care am scris aici , sau chiar o variantă a membrilor grupului Trosca, ucişi chiar în aceeaşi zi. Dar, în acelaşi fel e posibil ca ordonanţa din 14.10.2015 să mintă în acest caz, după cum orice e public şi vizează spionajul civil e foarte probabil minciună. Nănescu ar fi putut fi unul dintre agenţii racolaţi, surprins în timpul comiterii unui atentat, precum cazul Vinersar Florin, prins trăgând, şi ucis cu un glonţ în cap de un ofiţer de Armată tot la Sibiu, şi el descris într-o secţiune anterioară. Un astfel de caz ar fi putut fi şi Mirea Mioara Luiza, fiica generalului SRI în rezervă Marin Iancu, actual membru în PSD, şi ea deja amintită într-o secţiune anterioară.

Fireşte, întrebarea care ne vine în minte este aceea cum de naiba să nu-i aduci pe aceşti oameni în Cimitirul Eroilor? Am văzut că este înmormântată acolo Cercel Doina Rebeca, moartă în 1998 . Am văzut două cazuri, Bunea Marin şi Ioan Simion Pop, care nu există menţionaţi în niciun fel de document oficial privind victimele din 1989. O a treia persoană, Bădoi Vinerian, se apropie de acest profil. Am văzut 5 cruci fără nume pe ele. Cum se face că atâţia oameni ucişi în timpul mascaradei la Bucureşti, cu domiciliul în Bucureşti şi care au lăsat urme în spaţiul public, sunt excluşi de la un minim privilegiu? O primă explicaţie ar fi putut fi însăşi familia, care s-ar fi putut opune la aşa ceva. Personal, dacă mi-ar muri cineva apropiat într-o astfel de mascaradă aş refuza îngroparea sa într-un cimitir al eroilor. Când copilul tău militar este ucis printr-o inginerie cauzatoare de foc fratricid de genul masacrului de la Otopeni, fără nici un sens în naraţiunea oficială mincinoasă a poporului care s-ar fi ridicat împotriva dictaturii, nu-i poţi lăsa memoria să fie terfelită de statul mafiot. Titlul de erou e prea puţin pentru resemnare. Cei 5000 de Euro oferită acum câţiva ani de CEDO familiilor îndoliate este una dintre cele mai mari jigniri aduse acestui popor. A evalua viaţa unui român la 5000 de Euro este una dintre cele mai mârşave măgării pe care instituţiile europene abilitate le-a făcut vreodată. Practic aşa ne evaluează pe toţi aceşti sadici ce pun în pericol nu doar naţiunea română, ci însăşi specia umană pe termen lung.

Haideţi să analizăm atitudinea doljencei Vera Orăşanu, care şi-a pierdut soţul la intrare în Craiova, despre care am menţionat şi eu la minutul 03:28 din propriul documentar. Iată declaraţia ei faţă de moartea soţului şi toată mascarada din decembrie 1989, din care am redat şi eu cea mai mare parte:

„Nu l-au făcut erou martir cum i-au făcut şi pe ceilalţi. Au zis că a fost o întâmplare: nu am fost la locul potrivit unde a fost revoluţie. Care revoluţie? Vreau şi eu ca să ştiu… Au zis că sînt terorişti. Care terorişti? Care a rămas o familie întreagă nenorocită…”


E de înţeles că o astfel de persoană ar pune sub semnul întrebării ideea de revoluţie într-o ceremonie oficială. Prin urmare, spionajul civil a preferat să le facă vânt celor mai contondenţi precum Vera Orăşanu.

Pe lângă acest gen de „victime” care au fost dosite în morminte ascunse opiniei publice, s-a încercat ascunderea cazurilor principalelor inginerii sociale făcute prin dezinformări cauzatoare de moarte, respectiv Otopeni, Trosca-MApN şi paraşutiştii la Televiziune. Pe lângă aceste cazuri deja clasice, s-au întâmplat inginerii sociale similare în alte zone din Bucureşti, precum Rahova, sau în Drumul Taberei, ceva mai puţin cunoscute, dar cu morţi cel puţin la fel de mulţi. Cei mai mulţi dintre aceşti decedaţi au fost bieţi militari în termen, veniţi din alte localităţi şi probabil luaţi de familie şi înmormântaţi în localităţile natale. Dar sînt destui militari bucureşteni morţi în aceste inginerii sociale care nu au cavouri în Cimitirul Eroilor. Am verificat în Cimitirul Militar Ghencea sau în cel Pro Patria şi nu i-am găsit. Or fi înmormântaţi pe undeva prin zonă, dar e foarte anapoda să nu fie găsiţi şi cinstiţi, chiar şi în mod ipocrit aşa cum acest stat mafiot a făcut în aceste trei decade.

Haideţi să ne întoarcem la cazul Mitroiu Ionel menţionat mai sus! La aceeaşi pagină 642 este dat şi cazul Ristescu Viorel, ucis în aceleaşi împrejurări, în aceeaşi zi şi în aceeaşi zonă. Spre deosebire de Mitroiu Ionel, Ristescu Viorel are cruce în Cimitirul Eroilor, dar este una dintre cele 29 de cruci fără data morţii scrise pe ele. Foarte mulţi civili care au avut naivitatea să creadă în onestitatea anunţurilor de ajutor au fost ucişi în această zonă a capitalei. Despre alţi trei dintre ei citim la pagina 650. Peste două pagini aflăm şi despre împuşcarea mortală a lui Lambert Mihăiţă Daniel în exact aceleaşi evenimente (locul naşterii nu este specificat). Acesta conducea autoturismul în care se aflau mai mulţi membri ai familiei şi care a fost prins în schimburile de focuri. Remarcăm însă cum evenimentul a fost fragmentat pe pagini diferite tocmai în intenţia dezinformatoare ca opinia publică să nu vadă în el un produs deliberat de inginerie socială prin dezinformare cauzatoare de moarte. Şi acest grup au crucile răspândite prin Cimitirul Eroilor în loc să fie plasate în aceeaşi zonă, la fel cum victimele sînt tratate la pagini diverse în ordonanţa din 14.10.2015.

Pe de altă parte, avem cazurile persoanelor probabil fictive, aşa cum le-am descris la Timişoara sau Cluj . Am relatat în documentar la ora 02.47 despre cazul Cristina Lungu, faţă de care nici acum nu ştiu sigur dacă a existat sau nu. La Bucureşti aşa ceva se putea face mai greu deoarece în capitală au fost mai mulţi jurnalişti, atât români cât şi străini, decât în oraşele mai mici din ţară. Însă există semnele unor persoane fictive la acele nume de decedaţi cărora le lipsesc date personale precum data şi locul naşterii/morţii, sau membrii familiei ce s-ar fi constituit în parte civilă. Pe lângă cele 5 cruci fără nume scrise pe ele există alte 22 de cruci cu nume care nu există în documente oficiale sau la CEDO . A nu-i menţiona şi pe aceştia este o acţiune total inversă faţă de trendul de a aduce cât mai mulţi morţi acolo şi a acoperi astfel pe cât posibil minciunile postului de radio „Europa Liberă” despre „sutele de mii de victime” . Aşa ceva este posibil însă dacă rapoartele medico-legale ale acestor oameni ar fi fost plantate ulterior, şi între timp nimeni nu s-a mai obosit să mai construiască şi cavourile, în special după apariţia sintagmei „Sindromul Timişoara”, folosită pentru prima dată de Jean Baudrillard la pagina 61 din cartea sa „The Illusion of the End” editată de Cambridge, Polity Press în 1994, cu care definea exagerarea victimelor mascaradei din 1989 de către cifrele oficiale.

Aşadar, avem 4 ipoteze pentru faptul că aceşti oameni nu au fost înmormântaţi în Cimitirul Eroilor:

- familii dizidente care au refuzat orice fel de compensaţii, inclusiv un cavou, din furie faţă de cei ce au organizat mascarada;
- familii care nu au susţinut ideea de „revoluţie”;
- intenţia de a ascunde ingineriile cauzatoare de foc fratricid;
- nume fictive de decedaţi, cărora nu li s-au mai făcut cavouri.

Pentru toate acestea spionajul civil a venit cu acest haos dezinformaţional pe care l-am văzut pe parcursul acestei serii de secţiuni dedicate Cimitirul Eroilor din Bucureşti. În următoarea secţiune voi detalia această idee .

December 26, 2023

Suspendarea serviciilor medicale pentru unii răniţi la Bucureşti, în scopul creşterii numărului de victime.

Acest articol este o secţiune dintr-un text mai amplu ce detaliază informaţiile din recentul meu documentar „Eroii au murit.1899. CIA”
Această secţiune are legătură cu precedenta


2.1.20. Suspendarea serviciilor medicale pentru unii răniţi la Bucureşti, în scopul creşterii numărului de victime



Haideţi să ne amintim de cazul Dominic Paraschiv de la Timişoara , despre care s-a spus în documente oficiale şi în presă că ar fi fost considerat terorist şi lăsat deliberat să moară fără ajutor medical, după ce a fost rănit prin împuşcare în zona abdominală! Recunoaştem acest model şi la Stănescu Gheorghe, cel menţionat în secţiunea anterioară ca mort de septicemie. E foarte probabil ca nici el să nu fi fost tratat cu antibiotice după ce a fost rănit, murind din cauza infecţiei, ca în Evul Mediu. Şi da, de atunci, în ciuda spitalelor particulare cu aspect de science-fiction care au apărut după 1989, şi la care majoritatea nu poate apela din lipsă de bani, sistemul medical românesc pentru omul simplu s-a degradat la nivel de Evul Mediu.

Stănescu Gheorghe nu este singurul care a murit astfel la Bucureşti. La pagina 108 din ordonanţa de clasare din 14.10.2015 în dosarul nr. 11/P/2014 , citim despre Stan Silviu, născut la data de 25.09.1970, şi mort la 12.02.1990. A fost împuşcat în abdomen de forţele de ordine, în ziua de 21.12.1989. A fost reţinut şi transportat la Penitenciarul Jilava. În noaptea de 21/22.12.1989, în jurul orei 0230, a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava - Secţia Chirurgie, fiind diagnosticat cu „plagă împuşcată transfixiantă cu explozia colonului sigmoid şi a unei anse ileale; Hemoperitoneu; Şoc hemoragic”. La data de 22.12.1989 a fost transferat la Spitalul Sectorului 4 - Clinica de Chirurgie, şi ulterior, la data de 12.02.1990, la Spitalul Fundeni – Clinica de Chirurgie generală. După intervenţia chirurgicală la care a fost supus el a intrat în „insuficienţă cardiacă ireversibilă”, în urma căreia a survenit decesul său (raport de autopsie nr. A3/304/09.05.1990) . Aşa arată un caz de suspendare a serviciilor medicale în era stalinismului capitalist început din acele zile negre ale lui decembrie 1989. Recunoaştem aici politica de eugenie post-natală din filmul „Moartea Domnului Lăzărescu” de mai târziu.

La pagina 100 din ordonanţa din 14.10.2015 citim despre Achim Ştefan, născut la 20.06.1946 în Făurei. El a murit în urma unui „şoc toxico-septic ireversibil”, după ce ar fi fost împuşcat cu un „glonţ exploziv-toxic”. Acest lucru e confirmat şi în fragmentul din dosarul nr. 97/P/1990 . Un astfel de glonţ e mai neobişnuit; am auzit de gloanţe cu fragmentaţie care explodează când ajunge în ţintă, dar mărturisesc că n-am auzit de glonţ exploziv-toxic. Deduc din această denumire că ar conţine şi otravă. În mod normal, atunci când dau de astfel de situaţii încep şi mă documentez pe această temă. De data asta nu m-am obosit să mai caut, deoarece folosirea unor asemenea gloanţe în 1989 fie e improbabilă, fie e imposibilă. În primul caz întăreşte bănuiala că forţe străine au acţionat pe teritoriul României în crearea acelui haos. În celălalt caz povestea cu glonţul exploziv-toxic e o minciună. Nu văd sensul folosirii unei astfel de muniţii SF, când totul se putea face cu muniţie clasică, aşa cum s-a şi făcut. Din start nu cred povestea unei otrăvi nemaivăzute de medicii români şi ascunse în aceste gloanţe, care l-au dus pe Achim Ştefan la şoc toxico-septic ireversibil. Având exemplele de mai sus, mai curând pariez pe varianta suspendării serviciilor medicale şi în cazul său. Pe lângă aceste cazuri, mai citim despre situaţii identice în Bucureşti în cazul decedaţilor:

Răducanu Mihail, pagina 445,
Mareşi Eugen, pagina 743.

Un caz similar găsim şi la pagina 631 din ordonanţa din 14.10.2015. Bobeş Stroe era plutonier ajutant la Şcoala de miliţie din Şos. Olteniţei. El a primit ordin să se deplaseze în zona Ghencea cu un grup de elevi-subofiţeri, cu misiunea de a captura eventualii terorişti. După ce au ajuns în dreptul Cimitirului Ghencea, asupra lor s-a deschis focul din direcţia Ministerului Apărării Naţionale, exact după modelul marilor inginerii sociale de instigare la foc fratricid de gen Otopeni, Sibiu sau grupul Trosca, tot la MApN. Bobeş Stroe a fost rănit conform foii de observaţie clinică generală nr. 4819/1989 şi internat pe 23.12.1989 în Spitalului Clinic Panduri, cu diagnosticul „plagă împuşcată abdominală”. În data de 02.01.1990 a decedat urmare şocului toxico-septic şi peritonitei secundare, ceea ce de asemenea menţine bănuiala că nu a primit îngrijiri medicale corespunzătoare. Putem întrevedea aici intenţia spionajului civil de a încerca astfel să şteargă urmele unor posibile mărturii ulterioare despre instigarea la foc fratricid prin netratarea deliberată a acestui om. O astfel de inginerie socială avea rol de ameninţare la adresa celorlalţi să-şi ţină gura despre modul în care au fost împuşcaţi, altfel vor avea soarta acestui plutonier.

O astfel de tentativă de a ascunde urmele se poate întrevedea şi la cazul Marian Emilia, de asemenea menţionată în secţiunea anterioară ca şi cazul Stănescu Gheorghe. Ea a fost rănită în data de 23.12.1989 în timp ce se afla în propria locuinţă, şi a decedat la data de 28.12.1989 în timp ce era internată în spital. Şi ea şi Stănescu Gheorghe ar fi putut fi intenţionat lăsaţi să moară tocmai pentru a nu vorbi despre cum au fost vânate majoritatea victimelor din decembrie 1989 pentru a da aspect de revoluţie mascaradei.



Şi despre Bacalu Robert am relatat în secţiunile anterioare, în special victimelor cea privind nepotrivirea autorităţilor în minciuni faţă de data decesului , în care l-am menţionat că nu i se potriveşte data morţii de pe crucea din Cimitirul Eroilor (25.12.1989) cu cea de la pagina 101 din ordonanţa din 14.10.2015 (24.12.1989). L-am menţionat acolo că nu i se potriveşte data morţii de pe crucea din Cimitirul Eroilor (25.12.1989) cu cea de la pagina 101 din ordonanţa din 14.10.2015 (24.12.1989). El ar fi fost împuşcat în regiunea abdominală în ziua de 21.12.1989, dar glonţul nu i-a atins vreun organ vital, în aşa fel încât a trăit până în 24 decembrie, conform ordonanţei din 14.10.2015, sau 25, conform crucii. Şi acest caz ar putea fi unul de suspendare a serviciilor medicale. În aceeaşi secţiune l-am menţionat şi pe Petrescu Tudorel. Pe crucea sa din Cimitirul Eroilor, rândul 9 cu numărătoarea dinspre sud, scrie că ar fi murit în 21.12.1989. Dar ordonanţa din 14.10.2015 îl dă la pagina 556 ca împuşcat în ziua de 23.12.1989, în timp ce se afla în zona TVR, şi decedat în data de 25.12.1989. Conform raportului medico-legal nr. A3/351/1989 din data de 15.02.1990 citat în acest document, el a prezentat plagă împuşcată abdominală cu hemoragie mixtă, o rană ce pare vindecabilă în cazul unei îngrijiri corespunzătoare. Aceeaşi situaţie există şi în cazul lui Bendorfean Emilian, dat ca împuşcat în 21 şi mort în 24, şi el menţionat în secţiunile anterioare.

De asemenea, l-am menţionat în această secţiune pe Moşneagu Ion , născut la 29.08.1963 în Târgu-Neamţ, fără date clare privind ziua rănirii şi cea a morţii. Nu cred că rana lui de fractură a mandibulei ar fi fost una mortală (pagina 105), aşa că şi el poate fi inclus în această listă. Ne aducem aminte de rubrica menţionării data rănirii dar nu şi a morţii în secţiunea tocmai linkată. Cei din această listă ar fi putut avea răni uşoare, tratabile, dar ar fi putut muri mai târziu tocmai datorită suspendării serviciilor medicale. Un astfel de caz e foarte probabil să fie Julea Ion (pagina 453), născut la 01.10.1955, rănit la data de 23.12.1989 în timp ce se afla în sediul CC. Conform raportului medico legal nr. A3/290/1989 din data de 15.02.1990 rana lui a constat în „plagă împuşcată fesieră stângă”, adică tot o rană abdominal-lombară tratabilă. Ordonanţa din 14.10.2015 nu menţionează, însă putem bănui că şi el a murit tot în urma septicemiei.

Această rană ne aminteşte de cazul Gândilă Dan de la Sibiu, împuşcat tot în fese, care ar fi fost lăsat să moară fără îngrijire medicală adecvată, în urma septicemiei. Un alt decedat după ce a fost împuşcat în aceeaşi zonă, dar pe partea opusă, a fost şi Mândru Dumitrel, pagina 103, şi el menţionat în această secţiune , cu diagnosticul „plagă împuşcată regiunea inghinală dreaptă” . A murit după două zile de la rană, semn că glonţul nu i-a atins vreo arteră, ceea ce l-ar fi făcut să moară la scurt timp. Deşi nu pare pentru mulţi dintre noi, totuşi zona inghinală nu are vreun organ chiar aşa de vital încât să aducă moartea dacă e adus în stare de nefuncţionare…

Un caz similar este şi Kopicuc Constantin, născut la data de 07.08.1946 în Bucureşti. Citim la pagina 526 că ar fi fost împuşcat în noaptea de 22/23.12.1989 în zona Televiziunii Române, provocându-i-se leziuni toraco-abdominale. A fost internat în Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a decedat la data de 22.01.1990, în urma unui stop cardio-respirator (raport medico-legal nr. A3/418/1990 din 15.02.1990).

La pagina 445 este menţionat Răducanu Mihail, născut la data de 13.03.1949, împuşcat la data de 23.12.1989 în timp ce se afla în zona Comitetului Central. Conform raportului medico-legal de autopsie nr. A3/351/17.03.1990, Răducanu Mihail a fost internat la data de 23.12.1989 cu diagnosticul „plagă împuşcată fronto-temporală stângă, bronşectazie cu insuficienţă respiratorie”. Şi el a murit de septicemie ulterioară, cu caşexie secundară, la data de 17.02.1990, după o fază de ameliorare a tabloului clinic.

La pagina 485 din ordonanţa din 14.10.2015 citim despre Gherman Dumitru, împuşcat la 25.12.1989 în zona pasajul Majestic. În urma gloanţelor a suferit leziuni (plagă antebraţ stâng bipolară cu aplazie de ulnă în 1/3 distală şi lipsă de substanţă osoasă, secţiune tendoane muşchi flexori ai corpului şi degetelor şi secţiune de pachet vasculo-nervos ulnar) care au dus la deces. Cu alte cuvinte, omul a fost împuşcat în mână şi a murit. A decedat în data de 24.04.1991 din cauza acestor răni. Vi se pare normal să moară cineva asistat medical datorită unei răni la mână? Ne aducem aminte de cazul Teodorescu Ion, din secţiunea anterioară, faţă de care mi-am exprimat dubiul că ar fi murit la data de 02.07.1990, după ce a fost împuşcat în antebraţul stâng în ziua de 24.12.1989 (pagina 423). Dacă acest om a existat şi chiar murit în urma acelei răni, şi aici există suspiciunea că a fost lăsat fără îngrijire medicală corespunzătoare. Un alt caz de deces după împuşcare în mână se poate citi şi la pagina 681 la cazul Marinescu Octavian. Are cruce pe rândul 13, dinspre nord, în Cimitirul Eroilor.

La pagina 556 din ordonanţa din 14.10.2015 citim despre Pantazescu Gheorghe, împuşcat mortal în ziua de 22.12.1989 în membrul inferior stâng. Cu alte cuvinte el a fost împuşcat în arteră şi nimeni nu i-a oprit sângerarea. Un alt caz similar, şi care a murit suspect de târziu este Stârcea Ştefan, cu cruce dintre cele 29, fără date de naştere sau deces, despre care am amintit în secţiunile anterioare. La pagina 612 din ordonanţa din 14.10.2015 citim că a fost împuşcat în piciorul stâng, la data de 24.12.1989, în timp ce se afla în holul blocului în care locuia. A decedat la data de 05.01.1990 în Spitalul Militar Central. Reţinem mai întâi faptul că a fost vânat în propria locuinţă aşa cum s-a întâmplat la Timişoara, Sibiu şi, mai ales, Bucureşti, după cum am arătat în secţiunea precedentă. Apoi, observăm faptul că a făcut cangrenă din cauza împuşcăturii şi a murit, fapt ce este un important indiciu că nu a beneficiat de servicii medicale adecvate.



Un alt caz, de asemenea menţionat anterior în această carte, este Catrinescu Mihail, dat ca împuşcat pe 23 12 1989 şi mort pe 03.01.1990. Şi Constantin Gheorghe Ioan a murit cam prea târziu, la data de 01.01.1990. Şi el ar putea fi inclus aici, deşi documentele oficiale îl dau împuşcat în cap, un organ vital. Marinescu Mircea, născut la 08.02.1955, a fost rănit prin împuşcare, în data de 24.12.1989, în apropierea sediului TVR. A fost transportat la Spitalul de Urgenţă, unde a decedat în data de 30.12.1989. Şi asupra acestor 3 cazuri planează suspiciunea că au fost lăsaţi să moară fără tratament corespunzător.

Şi despre Marin Constantin am scris anterior, în secţiunea dedicată celor cu cruci în Cimitirul Eroilor, dar care nu sînt menţionaţi în documente oficiale . Pe crucea sa de pe rândul 3 dinspre nord vedem că data morţii sale e cam suspect de târzie, 24-01-1990. Aşa că şi în acest caz planează suspiciunea de deces în urma lipsei de servicii medicale adecvate, în aceleaşi condiţii, dacă acest om chiar a existat.



Un alt caz menţionat anterior de suspiciune de deces în urma lipsei de servicii medicale adecvate este Irod Gabriel, născut la 02.11.1948. La pagina 358 din ordonanţa din 14.10.2015 citim că a fost agresat de forţele de ordine în ziua de 21.12.1989, şi a decedat la data de 08.03.1990. După cum am menţionat deja , nu se precizează în acel document în ce anume a constat agresiunea forţelor de ordine şi dacă există legătură între acestea şi moartea sa, deşi acest lucru este puţin probabil, având în vedere concluzia că „moartea acestuia a fost neviolentă”. Dar, dacă totuşi există o astfel de legătură, atunci acest caz denotă un indiciu puternic că a fost lăsat să moară fără tratament corespunzător.

Numărul mare de răniţi în zilele de 22-25 decembrie a dus la oboseala medicilor, care e posibil să fi comis mal-praxis din lipsă de odihnă. Dincolo de asta, anumiţi răniţi nu trebuiau să se mai facă bine niciodată, după cum am văzut în special la Sibiu . Între timp autorităţile statului nu au cerut ajutor de medici din afară, exact după modelul repetat peste aproape 30 de ani, la incendiul de la Colectiv. Ne aducem aminte cum medici străini mişcaţi de dramele victimelor s-au deplasat pe propria cheltuială în România spre a ajuta, dar au fost ţinuţi pe la porţile spitalelor. Ulterior răniţii mureau din cauza infectării cu nozocomiale luate din proasta stare a spitalelor. Această dramă nu a început atunci, ci chiar în decembrie 1989, după cum deja am amintit în cazul Timişoara şi Sibiu. De atunci în România se practică constant această eugenie postnatală prin suspendarea serviciilor medicale. Înainte de 1989 sistemul medical avea tehnici şi tehnologie învechită, dar oricine avea acces la el. În majoritatea ţărilor capitaliste sistemul medical are tehnologie de ultimă generaţie, însă au acces la el doar bogaţii. Deşi stalinismul capitalist ne-a ademenit în anii 1990 cu promisiunea unor spitale SF, în realitate omul simplu nu are acces nici măcar la acel sistem medical rudimentar de dinainte de 1989, spitalele de stat arătând realmente ca nişte grajduri în perioada de după.

O astfel de practică se regăseşte într-un procent ceva mai discret în sistemul asigurărilor medicale din „lumea civilizată” capitalistă, exceptând ţările Europei de nord, recunoscute pentru regimul asistenţial înalt. Timp de decade, în Statele Unite a existat şi încă există probleme angajatului fără asigurare medicală sau cu asigurare medicală parţială. Această retorică înşelătoare a unui sistem medical performant dar pe care omul simplu nu şi-l poate permite este chintesenţa capitalismului: sub minciuna „mai binelui”, cei mai mulţi sînt de fapt trataţi mai rău spre deloc, mult sub nivelul de dinainte de 1989. Scăderea constantă a numărului populaţiei, contracarată prin importul de emigranţi pentru a păstra balanţa, are o cauză şi în suspendarea serviciilor medicale. Sistemul asigurărilor medicale este în aşa fel construit încât accesul la sistemul medical se suspendă exact atunci când un angajat îşi pierde locul de muncă şi e cel mai predispus să se îmbolnăvească. Aşa ceva este una dintre cele mai inumane practici întâlnite în istoria umanităţii.

Însă am putut vedea eugenia practicată în aceşti recenţi ani 2020-2022 ai mascaradei COVID-19, când naivii care au avut încredere în ATI au fost hiper-oxigenaţi ( otrăviţi cu oxigen – deşi aşa ceva pare o absurditate, ea totuşi există) peste limitele suportabilităţii umane şi ucişi intenţionat pentru a spori artificial numărul de victime şi a întreţine panica generală , cea aducătoare de profit pentru marii gangsteri ai capitalismului. În decembrie 1989 această practică a fost folosită pentru a da aspect mai realist iluziei cum că poporul s-ar fi revoltat în masă împotriva regimului.

În următoarea secţiune voi enumera nume de decedaţi în decembrie 1989, menţionaţi de ordonanţa de clasare din 14.10.2015 în dosarul. nr. 11/P/2014 şi dosarul nr. 97/P/1990 cu domiciliul în Bucureşti, care totuşi nu au cavouri în Cimitirul Eroilor .

December 24, 2023

Neutri politici vânaţi la Bucureşti în zone fără legătură cu protestele antiregim

Acest articol este o secţiune dintr-un text mai amplu ce detaliază informaţiile din recentul meu documentar „Eroii au murit.1899. CIA”
Această secţiune are legătură cu precedenta


2.1.19. Neutri politici vânaţi la Bucureşti în zone fără legătură cu protestele antiregim



Ne aducem aminte despre cum neutrii politici vânaţi în zone fără legătură cu protestele la Timişoara , la Cluj şi la Sibiu , pentru a îngroşa artificial numele morţilor şi a da amploare populară invaziei CIA care avea loc în decembrie 1989.

După cum era de aşteptat, şi la Bucureşti neutrii politici au fost vânaţi în casele lor sau în zone fără legătură cu protestele împotriva regimului. Locurile fierbinţi în care au fost împuşcaţi oameni reprezintă un foarte important subiect de analiză al invaziei CIA în 1989. Am văzut în secţiunea anterioară cum cei ucişi după 22.12.1989 au fost mutaţi „din pix” în ziua de 21 sau noaptea următoare, în zona Intercontinental. Ca printr-o minune (sic!), în zilele următoare foarte puţine victime au fost date ca împuşcate în această zonă şi pe întreg Bulevardul Magheru de către ordonanţa de clasare din 14.10.2015 în dosarul nr. 11/P/2014 . Deşi, la modul în care sînt formulate în acest document, putem bănui că uciderile au fost realizate de lunetişti în alte zone şi apoi plantaţi în zona Intercontinental, după modelul descris în detaliu aici .

Dar chiar dacă ei ar fi fost împuşcaţi în zona Intercontinental, totuşi numărul lor este foarte mic în raport cu manifestaţiile de stradă din zonă, care au ajuns la peste 50 000 de oameni. Dacă în ziua de 21 şi noaptea următoare decesele prin împuşcare sunt oficial dat ca localizate în zona Intercontinental, dimpotrivă, după acea dată decesele nu doar că nu s-au mai întâmplat în zonă, dar s-au întâmplat preponderent în zone neutre. Documentele oficiale susţin la unison că „teroriştii” tocmai în această perioadă ar fi început contraofensiva de recuperare a dictatorului din mâinile poporului. E un lucru cert că cele mai multe victime ale tragediei din decembrie 1989 s-au întâmplat exact în această perioadă de după 22 decembrie. Ai naibii ei „terorişti”, n-au avut intenţie de a trage în manifestanţii de pe Magheru şi Piaţa Palatului. Ne aducem aminte că ceva de genul acesta s-a întâmplat recent cu virusul SARS-COV2 care avea aspect de vampir şi începea să atace după ora 6 PM, când se închidea totul în timpul mascaradei 2020-2022 … În acelaşi fel, după cum vom vedea pe parcursul acestei secţiuni, „teroriştilor” li s-a căşunat pe neutrii politici din propriile locuinţe şi din zone lăturalnice, fără legătură cu protestele.

Două locuri fierbinţi fac excepţie de la această regulă: Televiziunea Română şi sediul CC al PCR. O grămadă de viteji anticomunişti au apărut în aceste zone după 22 decembrie, atunci când regimul s-a dovedit a fi căzut, dornici de a apărea şi ei la TV sau în nucleul de conducere al FSN, cu proclamaţii şi planuri de organizare politică de tot felul. Unii dintre ei erau foarte determinaţi, hotărâţi să intre în direct peste crainici, după modelul Dinescu şi Caramitru din 22 decembrie. La fel s-a întâmplat şi la sediul fostului CC, unde mulţi veniseră cu planuri de partide. Sînt convins că mulţi aveau putere de convingere şi aveau şanse să ajungă persoane publice după astfel de intervenţii. Destui dintre ei puteau duce România pe o direcţie bună atunci. Însă spionajul civil, care controla totul din culise, avea alte planuri cu noii demagogi şi cu însăşi România. După 22 decembrie sloganurile se schimbaseră dinspre „Azi în Timişoara, mâine în toată ţara!” înspre „Lăsaţi-ne să ne organizăm!”. Pentru a-i potoli şi a-i trimite acasă, sau măcar a-i mâna asemenea turmelor spre manifestaţiile de pe Bulevardul Magheru, lunetiştii au început să-i vâneze unul câte unul şi să-i sperie. Treptat zonele Televiziunii Române şi a sediului CC au ajuns cunoscute ca periculoase, şi „revoluţionarii” s-au regrupat în Piaţa Universităţii. Peste o jumătate de an ei vor fi reprimaţi atât de forţele de ordine cât şi de minerii, ademeniţi în Bucureşti spre a-şi demonstra şi ei eroismul. De atunci poporul român e strategic dezbinat în grupuri care se urăsc de moarte, după modelul instigării războiului civil între Miliţie, Securitate şi Armată la Sibiu .

La fel ca şi la Timişoara, cel mai sigur loc din Bucureşti a fost între protestatari, cu excepţia zonei TVR, explicată mai sus. Cele mai multe decese au avut loc în zone fără legătură cu protestele, prin vânarea efectivă a neutrilor apolitici. Mai întâi am să-i menţionez pe acei neutri vânaţi pe stradă din postura de pietoni sau angajaţi aflaţi la/în drum spre locul de muncă, după pagină, data şi locul în care au fost împuşcaţi, conform ordonanţei din 14.10.2015 şi locul naşterii dacă e altul decât Bucureşti. Pentru toate cazurile prezentate la toate rubricile voi menţiona şi locul în Cimitirul Eroilor dacă există, cu numărătoarea dinspre nord sau sud, după caz.

Cărpinişi Ion, pagina 709, în noaptea de 22/23.12.1989, în Otopeni;

Tudor Marin, pagina 753 , decedat, la data de 23.12.1989, în zona Uzinele Republica. Născut la Radu Vodă. Are cruce pe rândul 2 dinspre nord;



Filip Doru, pagina 525, în ziua de 25.12.1989, în jurul orei 0630, în timp ce se deplasa spre serviciu (Întreprinderea Ascensorul). Are cruce pe rândul 18 dinspre sud;

Popa Veronica, pagina 555, a fost împuşcată în ziua de 27.12.1989, în timp ce se afla în zona Arcului de Triumf. Născută la Coţofăneşti;

Tătaru Vasile, pagina 568, împuşcat mortal în ziua de 23.12.1989, în zona Calea Dorobanţi. Născut la Glodeanu Sărat ;

Drăgan Banu, pagina 644, împuşcat mortal în ziua de 23.12.1989, în timp ce se afla pe str. Fraţii Buzeşti. Are cruce pe rândul 8 dinspre sud;

Niţu Mincu, pagina 655, împuşcat mortal la data de 23.12.1989, în timp ce se deplasa de la domiciliu către str. Mărgeanului; Are cruce pe rândul 18 dinspre sud;

Calistru Virgil, pagina 625, împuşcat mortal în ziua de 23.12.1989, în apropierea locuinţei sale. Are cruce pe rândul 1 dinspre nord;

Glavu Lina, pagina 758, împuşcată mortal la data de 26.12.1989 în apropierea domiciliului său. Născută în Dridu, Ialomiţa ;

La aceeaşi pagină şi decedat în aceleaşi circumstanţe şi aceeaşi dată este este şi Popa Vergil;

Vasiliu Florentin, pagina 481, împuşcat mortal la fereastra unui birou de la etajul 8 al clădirii ROMPROIECT, situată pe str. Matei Millo nr. 13, cu vedere către Palatul Telefoanelor. Are cruce pe rândul 19 dinspre sud.

Aşadar 6 din decedaţii din această listă au cavouri Cimitirul Eroilor, iar 5 nu.

Mai departe am să-i menţionez pe acei neutrii vânaţi pe stradă din postura de conducători auto la fel, după pagină, data şi locul în care au fost împuşcaţi, conform ordonanţei din 14.10.2015.

Motorga Maria, pagina 738, împuşcată la data de 24.12.1989, în zona Piaţa Rosetti. Are cruce pe rândul 1 dinspre nord;

Niculae Constantin, pagina 614, împuşcat mortal în ziua de 24.12.1989, în intersecţia str. Cobălcescu cu str. Ştirbei Vodă;

Gorneanu Daniela, pagina 616, a fost împuşcată mortal în noaptea de 22/23.12.1989, în zona Radio;

Portasă Vasile, pagina 683, a fost împuşcat în noaptea de 23/24.12.1989, în jurul orei 22.30, în timp ce se afla în zona Panduri-Răzoare. Are cruce pe rândul 1 dinspre nord;

Fîntînaru Vasile, pagina 740, a fost împuşcat mortal în ziua de 24.12.1989, pe b-dul Dimitrov, în zona Gării de Est.

Bătrînu Dumitru, pagina 716, a fost împuşcat mortal în dimineaţa zilei de 25.12.1989 de către militarii din cadrul U.M. 01668 Otopeni, probabil dezinformaţi. Are cruce pe rândul 3 dinspre nord. Născut în Brăila;

Gherasim Georgeta Cezarina a fost împuşcată mortal la data de 23.12.1989 în timp ce se deplasa cu autoturismul condus de soţul acesteia, în dreptul Oficiului Poştal 66 din Drumul Taberei;

Vlasin Alexandrina, pagina 747, a fost împuşcată mortal în noaptea de 23/24.12.1989 într-un autoturism condus de tatăl său, în dreptul porţilor Întreprinderii LAROMET.

Pripici Nicolaie, pagina 670, a fost împuşcat mortal în dimineaţa zilei de 23.12.1989, în jurul orelor 0430, în timp ce se deplasa în zona Cimitirului Ghencea, către locul de muncă. Are cruce pe rândul 1 dinspre nord.

Închei această listă cu tristul caz Anghel Marioara şi Anghel Cătălina, mamă şi fiică, pagina 693. Mama născută la data de 04.08.1949, fiica născută la data de 25.08.1986, la 3 ani şi patru luni, au fost împuşcate mortal la data de 23.12.1989, în apropierea stadionului Ghencea.

În această a doua listă 4 dintre decedaţi au cavouri Cimitirul Eroilor, iar 6 nu.

Mai departe am să-i menţionez pe acei neutrii vânaţi în propriile locuinţe la fel, după pagină, data şi locul în care au fost împuşcaţi, conform ordonanţei din 14.10.2015.

Ţuligă Dumitru, pagina 485, a fost împuşcat în cap în data de 23.12.1989, la geamul sufrageriei. Are cruce pe rândul 12 dinspre nord;

Steţenco Iacob, pagina 485, împuşcat în cap, prin geam în data de 23.12.1989. Născut în Climauti-Soroca. Are cruce pe rândul 13 dinspre nord;

Mustea Constantin, pagina 475, a fost împuşcat mortal, în data de 23.12.1989. Născut în Ciocăneşti. Are cruce pe rândul 12 dinspre nord;

Cernea Maria (Cernea Marie pe cruce şi în tabelul nominal pentru decretul 1.379), pagina 607, împuşcată mortal în ziua de 23.12.1989, în balcon, Născută în Surduc. Are cruce pe rândul 16 dinspre sud;

Păpurică Petre, pagina 466, rănit la data de 23.12.1989 în timp ce se afla în locuinţa personală, suferind leziuni care au avut ca urmare decesul. Are cruce pe rândul 1 dinspre nord;

Postolache Polixenia, pagina 178, împuşcată mortal la data de 23.12.1989. Are cruce pe rândul 1 dinspre nord;

Stoicovici Dinu, pagina 447, împuşcat mortal la data de 23.12.1989;

Schweifel Jeanetta, pagina 448, împuşcată mortal la data de 23.12.1989;

Grigorescu Ilinca Ruxandra, pagina 479, împuşcată mortal la data de 23.12.1989. Născută în Câmpina, Prahova, unde are şi mormântul;

Emil Măgureanu, pagina 533, împuşcat în data de 23.12.1989. Are cruce pe rândul 10 dinspre sud;

Iagăru Constantin, pagina 541, împuşcat în data de 23.12.1989 în timp ce verifica terasa blocului de domiciliu. Are cruce pe rândul 11 dinspre nord;

Orfanu Emilia, pagina 549, împuşcată mortal în ziua de 25.12.1989;

Carp Ariadna, pagina 589, împuşcată mortal, în noaptea de 22/23.12.1989. Are cruce pe rândul 15 dinspre sud;

Andronic Vladimir Cătălin, pagina 610, împuşcat mortal în ziua de 23.12.1989. Are cruce pe rândul 15 dinspre sud;

Scriba Eugen, pagina 611, împuşcat mortal, la data de 23.12.1989;

Stârcea Ştefan, pagina 612, împuşcat în piciorul stâng, la data de 24.12.1989, în timp ce se afla în holul blocului în care locuia. A decedat la data de 05.01.1990. Are cruce pe rândul 6 dinspre nord;

Filip Marin, pagina 623, împuşcat mortal în ziua de 25.12.1989;

Şerban Constantin, aceeaşi pagină, împuşcat mortal în ziua de 23.12.1989. Are cruce pe rândul 17 dinspre sud;

Nistor Elena, pagina 653, împuşcată mortal la data de 24.12.1989;

Marian Emilia, pagina 667, a fost rănită în data de 23.12.1989 şi a decedat la data de 28.12.1989, era internată în spital. S-a născut la Tartaria. Are cruce pe rândul 2 dinspre nord;

Ioniţă Nicolae, pagina 706, împuşcat mortal în ziua de 23.12.1989 în curtea casei sale din Otopeni;

Observăm că 15 nume de decedaţi în decembrie au cruce în Cimitirul Eroilor (+ 1 la Câmpina), în timp ce 13 nu au. La aceştia se adaugă încă două cazuri de victime ucise în propriile locuinţe fără cavou în Cimitirul Eroilor, pe care le-am lăsat la final. Vă mai aduceţi aminte de crucea cu text neclar, din care cu mare greutate am putut intui Matei Alexandru, din această secţiune ?



Ei bine, în acest moment putem întrevedea o explicaţie pentru o astfel de ciudăţenie prin intenţia spionajul civil de a reduce amploarea vânătorii de oameni neutri politic şi trecerea lor „din pix” în lista revoltaţilor împotriva regimului. Citim la pagina 627 din ordonanţa 14.10.2015 că şi el a fost împuşcat mortal la data de 24.12.1989, în timp ce se afla în curtea locuinţei mamei sale. Neclaritatea literelor sculptate pe crucea sa ar putea fi interpretate ca baraj al spionajului civil de a lăsa canale de aflare a modului în care acest om a murit, fără legătură cu minciunile de zecile şi chiar „sutele de mii de victime” lansate de postul de radio finanţat de CIA „Europa Liberă” , ca luptători pentru libertate ucişi de sistemul represiv. În 1990, când s-a construit Cimitirul Eroilor, foarte puţini ştiau despre neutrii politici vânaţi în zone fără legătură cu manifestaţiile. Apariţia acestor cazuri risca să demistifice minciuna despre revolta populară şi răspunsul de represiune al dictaturii, precum însăşi ideea de Revoluţie înfăptuită de popor împotriva regimului. O astfel de decizie de ascundere a unor astfel de date face parte dintr-o operaţiune mai amplă, specifică misiunilor CIA de curăţare a urmelor, despre care o să detaliez în următorul capitol.

Foarte mulţi dintre cei fără detalii privind pe crucile din Cimitirul Eroilor au astfel de „secrete” ce trebuiau ascunse. Scoaterea detaliilor morţii sau ambiguizarea numelui a avut rol de punere a unui baraj pentru omul simplu în cunoaşterea detaliilor de spre aceste nume.

Ne putem imagina că familiile celor astfel ucişi nu au acceptat naraţiunea oficială cu "martirii care s-au sacrificat in numele libertăţii". Cel de-al doilea caz de victimă vânată în propria locuinţă fără cavou în Cimitirul Eroilor, pe care l-am lăsat spre final, este edificator în acest sens. Numele său este Stănescu Gheorghe, dat la pagina 623 din ordonanţa din 14.10.2015 ca născut la data de 05.10.1926 şi rănit prin împuşcare în ziua de 22.12.1989, în timp ce se afla în locuinţa sa. A fost transportat la Spitalul Militar Central şi operat, însă, la data de 10.05.1990, a decedat, din cauza complicaţiilor septice survenite urmare a împuşcării (raport medico-legal de autopsie nr. A3/1001/1990 al INML Bucureşti). La fel ca şi cazul Gândilă Dan dela Sibiu , şi acest caz pare a fi unul de suspendare a serviciilor medicale, omul murind din cauză că nu sa primit antibiotice, de septicemie. Recunoaştem aici revoltătoarea practică eugenic-postnatală de a închide spitalele şi a lăsa bolnavii fără tratament medical în timpul mascaradei COVID-19. În 2020-2022 s-a contrafăcut dimensiunea periculozităţii virusului SARS-COV2. În decembrie 1989 s-a contrafăcut gradul de eroism al poporului român şi cel de represiune al regimului Ceauşescu. În secţiunea următoare voi descrie şi alte cazuri similare cu cel al lui Stănescu Gheorghe.



December 22, 2023

Mutarea „din pix” a unor decese în data 21 decembrie la Bucureşti în documentele oficiale


Acest articol este o secţiune dintr-un text mai amplu ce detaliază informaţiile din recentul meu documentar „Eroii au murit.1899. CIA”
Această secţiune are legătură cu precedenta


2.1.18. Mutarea „din pix” a unor decese în data 21 decembrie la Bucureşti în documentele oficiale



La fel ca şi la Sibiu , şi la Bucureşti marea majoritate a rapoartelor medico-legale constatatoare nu au fost făcute în decembrie 1989, ci în 1990. Luna februarie este data la care cele mai multe au fost întocmite. Şi, la fel ca şi la Sibiu, există unele întocmite şi la peste jumătate de an de la deces. De exemplu Petre Eugen are raport medico-legal nr. A.3/301/03.07.1990, după cm putem vedea la pagina 103 din ordonanţa de clasare din 14.10.2015 în dosarul nr. 11/P/2014 . Dar există cazuri unde perioada de întârziere depăşeşte un an. Raportul medico-legal al lui Marin Liviu Iulian are numărul A3/324/1989 şi este datat în 31.01.1991. Mirea Mariana are raport medico-legal nr. A3/144/1989 datat în 15.04.1991. În mod normal aceste documente se fac în zilele imediat următoare decesului.

Am găsit foarte puţine cazuri de rapoarte medico-legale întocmit în zilele postmergătoare decesului în cazul decedaţilor de la Bucureşti. Unul dintre ele este cel al actorului Horia Ion Căciulescu. Altul este cel al decedatului Sima Octavian, despre care am amintit în secţiunea anterioară. Sima Octavian ar putea fi un caz foarte edificator în acest sens. Am văzut în secţiunea anterioară că el este unul dintr-un număr mai mare de nume pentru care datele naşterii/morţii din documente, în special în cel de faţă, nu coincid cu cele de pe cruce. El este dat de ordonanţa din 14.10.2015 ca împuşcat mortal în ziua de 25.12.1989 în timp ce se afla în zona Pieţii Palatului, după cum citim la pagina 438, dar pe crucea sa de pe rândul 6 , cu numărătoare dinspre nord, data morţii sale este pe 23.12.1989.



Haideţi să observăm raportul său medico-legal cu numărul A/3/237/1989 din … 15.11.1989. Cum se face că data întocmirii acestuia să fie 15 noiembrie 1989, înainte de începerea mascaradei din decembrie? E posibil ca acest raport să fie o simplă greşeală, printre atâtea erori în documentele oficiale. Dar e posibil ca acest raport medico-legal să fie totuşi corect, şi multe alte asemenea să fie falsificate ca dată şi număr, după cum am menţionat în secţiunea anterioară în cazurile Motorga Maria şi Tian Florian. E posibil ca acesta să fi rămas nemodificat din cauza unor amante grăbite şi neatente, angajate pe post de secretare în aceste instituţii, iar această dată să fi scăpat neascunsă. În acest caz, Sima Octavian a murit chiar atunci în noiembrie şi teleportat „din pix” în decembrie ca „victimă a revoluţiei”. Ne aducem aminte că exact aşa s-a făcut cu unii morţi la Timişoara extraşi din alte cimitire , faţă de care autorităţile minţeau că ar fi fost stropite cu acid de arată atât de învechite. La ora 02:46 în propriul documentar am inserat cazul cu presupusa mamă moartă împreună cu bebeluşul pe burta spintecată, care de fapt nu aveau legătură genetică, murind cu mult timp înainte de evenimentele de la Timişoara.



În prima secţiune dedicată victimelor din Bucureşti a invaziei CIA , am prezentat deja câteva cazuri de mutare „din pix” a unor decese ulterioare în lista celor din decembrie 1989. La pagina 640 din ordonanţa din 14.10.2015 citim că Gavrilă Constantin, născut la data de 15.02.1931, ar fi fost găsit decedat de către militari din U.M. 01908 Bucureşti, în ziua de 13.01.1990, în cimitirul Tudor Vladimirescu. Tataie nu era tocmai de moarte; 59 de ani neîmpliniţi nu sînt chiar mulţi. Însă citim mai departe că există un raport medico-legal, cu numărul A3/94/1990 din 15.02.1990, care spune că a murit în urma unei arme de foc. Faptul că s-ar mai fi tras la jumătatea lui ianuarie e cam ciudat. Faptul că nu există în Cimitirul Eroilor din Bucureşti, deşi avea domiciliul în capitală, e şi mai ciudat. Faptul că nu mai există în alte documente, nici măcar în dosarul nr. 97/P/1990 e şi mai şi mai ciudat. Şi totuşi ciudăţenia maximă e faptul că a fost găsit mort direct la cimitir, de parcă ar fi fost un ateu convins şi, ca să se răzbune pe breasla preoţească, a sărit peste formalităţi şi s-a dus direct în cimitir să moară. Dacă se ducea direct schelet făcea treaba complet… Nu cumva era Chuck Norris şi i-au greşit neo-securiştii numele? Mă gândesc că o fi terminat cu facerea de minuni, şi a zis să facă un episod şi cu „revoluţia română”… Şi, după cum el niciodată nu doarme ci aşteaptă, la fel şi în cazul de faţă putea doar să se prefacă într-un mod foarte realist că a murit, ţinându-şi câteva zile respiraţia, până când l-au găsit militarii. Doar aşa se explică faptul că acest nume nu există în lista decedaţilor decât în ordonanţa din 14.10.2015, şi nici în dosarul nr. 97/P/1990.

Mai există un nume de martir bucureştean foarte neverosimil la pagina 408 din ordonanţa din 14.10.2015, pe nume Dîmboiu Emil Virgil, născut la data de 30.01.1909, deci în vârstă de 80 de ani. Legenda spune că el ar fost împuşcat mortal în noaptea de 24/25.12.1989 în timp ce se afla în zona Sălii Palatului. Îmi imaginez că, încercând să ajungă la discotecă, tataie a zis să zică vreo două şi împotriva regimului să se răcorească un pic, că avea 14 de ani când au venit ruşii, şi el ţinea cu americanii … Un caz ceva mai credibil este Teodorescu Ion, dat de ordonanţa din 14.10.2015 la pagina 423 ca născut la data de 02.07.1906, deci de 83 de ani în 1989. El ar fi prezentat „plagă împuşcată transfixiantă 1/3 inferioară cu fractură cominutivă humerus stâng, deschisă, tip III, iar ulterior, la data de 02.07.1990, a decedat”. Adică la peste o jumătate de an de la rănire. Mi se pare o perioadă cam mare pentru o fractură. Ordonanţa din 14.10.2015 păcătuieşte că nu menţionează dacă decesul are legătură cu rana, şi ne forţează nouă, cititorilor, legătura între cele două evenimente. Însă el este trecut la rubrica „persoane vătămate”, nu la „decedaţi”, deci putem interpreta şi faptul că ar fi murit şi din altă cauză. Dar, spre deosebire de primul caz, Teodorescu Ion a fost împuşcat în propria locuinţă, aşa cum am văzut că s-a întâmplat la Timişoara, şi mai ales la Sibiu, ceea ce îi dă un grad mai mare de probabilitate. La Bucureşti există un număr record de vânaţi în propriile locuinţe, după cum voi arăta în următoarea secţiune.

Niciunul dintre cei doi nu are cruce în Cimitirul Eroilor din Bucureşti, şi asta ridică semne de întrebare pe de o parte despre faptul că acest gen de oameni ar fi putut fi persoane fictive sau moarte de alte cauze. Un astfel de caz la limită este şi Stănescu Gheorghe, menţionat la pagina 754 ca mort în urma unui infarct miocardic. Nici el nu are cruce in Cimitirul Eroilor. Soţia sa a declarat o poveste cam fantezistă despre acest eveniment, cu „un grup de patru terorişti” care jucau şotronul prin Cimitirul Belu şi Cimitirul Eroilor ce trăgeau aiurea, de parcă ar fi fost beţi, fapt ce i-ar fi provocat soţului infarctul. Dacă s-ar fi întâmplat în zilele negre dintre 22-25, parcă povestea ar fi fost ceva mai credibilă. Dar când citim că scena s-a petrecut la 2 săptămâni de atunci, pe 06.01.1990, când în Piaţa Universităţii începuse să se scandeze „Unde-s teroriştii?”, mă cam ia cu fior de scepticism povestea asta... Autorităţile n-au pus sub semnul întrebării această poveste fantezistă pentru că au avut interes să crească cât mai mult lista martirilor, pentru ca minciunile cu sutele de mii de victime ale postului de radio „Europa Liberă” să nu mai pară atât de gogonate.

Dacă n-a fost Chuck Norris, aşa cum am glumit eu mai sus, şi dacă chiar a existat ca persoană reală, atunci acel Gavrilă Constantin e posibil să fi murit şi el de altă cauză şi apoi adus „din pix” pe lista martirilor. Ne aducem aminte că astfel s-a întâmplat cu sinuciderile sau accidentele de circulaţie la Timişoara, Cluj sau cu cazul Dumitrache Valeria despre care am spus deja în această secţiune că a murit într-un accident rutier fără legătură cu evenimentele, şi apoi îngropată în Cimitirul Eroilor. Aceste trei cazuri ar fi putut fi împuşcate post-mortem. Pe de altă parte, vom vedea că există mai multe nume de oameni împuşcaţi în Bucureşti în timpul tragediei din decembrie 1989, cu domiciliul în acest oraş dar care în mod absolut bizar nu au cavou în Cimitirul Eroilor.

Există un caz în care nu se menţionează moartea prin împuşcare a unui decedat în Bucureşti în decembrie 1989. Numele lui este Stoica Ilie născut la data de 22.05.1949. La pagina 641 din ordonanţa din 14.10.2015 citim că „în ziua de 24.12.1989, a fost găsit decedat” într-un imobil, altul decât domiciliul său. Nu se precizează vreun certificat constatator al decesului, fapt rar în acest document, ceea ce creează suspiciunea că ar fi putut muri de altceva decât de violenţă prin împuşcare sau lovire. Totuşi mai departe citim că fratele său, Valentin, s-ar fi constituit parte civilă în cauză. Din acest fapt deducem că acesta ar fi putut crede că moartea fratelui său s-ar fi datorat evenimentelor politice din acea perioadă.

Un caz similar, de asemenea menţionat în secţiunea menţionată mai sus, este Irod Gabriel. Spuneam acolo că el ar fi fost agresat de forţele de ordine în ziua de 21.12.1989 şi a decedat tocmai la data de 08.03.1990, prin „moarte neviolentă”, conform raportului medico-legal nr. A1/9682/1991. Nici el nu era de moarte, fiind născut în 1948. Concluzionam pe marginea acestui raport că el ar fi putut muri de altă boală şi înmormântat în Cimitirul Eroilor, cu cruce în pe rândul 2, cu numărătoarea dinspre nord.

Haideţi să ne întoarcem la a doua ipoteză pe care am lansat-o în această secţiune despre morţii în data de 21 decembrie de la Cluj! Conform acestei ipoteze, morţii ucişi după 22 decembrie au fost teleportaţi „din pix” în data de 21 decembrie, împreună cu celebra scenă cu anturajul actorului Călin Nemeş din Piaţa Libertăţii din Cluj, fotografiată de Răzvan Rotta! Ei bine, iată că există indicii că aceeaşi practică s-a folosit şi la Bucureşti.

Există semnele unei astfel de campanii de dezinformare publică în ordonanţa din 14.10.2015. Cazul Marin Liviu Iulian descris la pagina 104 este o mostră de manipulare în documentele oficiale, determinând cititorul să creadă că el ar fi fost ucis în ziua de 21 sau în noaptea de după. Dar, pe crucea lui din Cimitirul Eroilor, aflată pe rândul 4 cu numărătoarea dinspre nord (dinspre biserică), citim că data morţii sale este în 24 decembrie, asemenea cazurilor menţionate în secţiunea anterioară.



Iată ce citim la pagina 104 din acest document:

„a participat la manifestaţiile care au avut loc în centrul Capitalei. În contextul acţiunii forţelor de ordine, în jurul orei 22.00, a fost împuşcat în cap, în timp ce se îndrepta în zona în care se afla baricada de la Intercontinental”


Remarcăm în primul rând faptul că propoziţia „a participat la manifestaţiile care au avut loc în centrul Capitalei” nu menţionează clar data. Ea poate însemna şi prezenţa la mitingul lui Ceauşescu din 21 decembrie, dar şi la cel din 1968 pentru condamnarea invaziei URSS în Cehoslovacia. Remarcăm întâi faptul că momentul în care se îndrepta poate fi şi în anii 1960 şi în 30 decembrie 1989. În mod normal limbajul juridic foloseşte expresii clare şi simple. Dacă Marin Liviu Iulian ar fi fost împuşcat în timpul manifestaţiilor anti-regim din 21 decembrie atunci în acest document am fi găsit formula „a fot împuşcat în 21.12.1989, în timp ce manifesta împotriva regimului în zona Intercontinental”. Simplu şi concis. Orice fel de complicare a expresiilor în documentele oficiale trebuie înţelese ca intenţie de creare a haosului informaţional şi, implicit, de dezinformare.

În această propoziţie observăm că lipseşte menţionată ziua în care Liviu Iulian a fost împuşcat, însă este menţionată în mod paradoxal ora. O astfel de menţiune are rol de dezinformare; ea induce manipulator ideea că evenimentul s-ar fi produs în 21 decembrie, pentru că se precizează „baricada de la Intercontinental” care a fost dezmembrată în noaptea următoare. Dar nu se foloseşte formula „s-a dus la baricadă”, ci „se îndrepta în zona în care se afla baricada”. Zona în care se afla baricada poate să fie şi centrul Bucureştiului, către care se îndrepta la un moment dat. Formula „se îndrepta în zona în care se afla baricada de la Intercontinental”, include în această sferă pe oricine se afla în călătorie spre Bucureşti, deoarece acea persoană se îndrepta invariabil şi spre zona baricadei. Marin Liviu Iulian putea să se îndrepte spre zona baricadei, dar nu neapărat pentru a ajunge acolo, ci pentru a merge la magazin, de exemplu. Acesta ar fi putut fi mai aproape de locuinţa sa decât de hotelul Intercontinental. Dar direcţia de mers ar fi putut fi totuşi spre baricadă, fără ca el să fi avut şi intenţia de a ajunge şi acolo. Pe drum a fost vânat de un lunetist şi apoi mutat din pix pe 21 decembrie, pentru a se manufactura astfel ideea că în Bucureşti ar fi avut loc o mare răzmeriţă populară împotriva regimului care, astfel, ar fi fost înfrânt de un popor neînarmat.

O formulare clară precum cea oferită mai sus chiar poate fi găsită la pagina 104 din acest document, prin care se descrie decesul lui Mateescu Nicolae:

„În noaptea de 21/22.12.1989, a fost împuşcat mortal, în contextul acţiunii forţelor de ordine, în timp ce se afla în zona Piaţa Universităţii”


Observăm că în acest caz în acest document se precizează clar locul şi data morţii, aşa cum există în cazul marii majorităţi a victimelor împuşcate după 22 decembrie, şi rar în cazul celor din ziua precedentă. Aşa că, dacă cele afirmate în acest document sînt adevărate, atunci Mateescu Nicolae a fost ucis chiar atunci, fiind un curios rămas peste noapte sau chiar un dizident autentic. Am văzut în perioada post-decembristă, în special la 10 august 2018, cum stalinismul capitalist a persecutat dizidenţii anti-comunişti, demonstrându-şi astfel frăţia cu dictatura comunistă. Pe lângă Mateescu Nicolae, cei cărora li se precizează clar în acest document clar data 21.12.1989 şi locul Intercontinental/sala Dalles sînt următorii:

Radu Andrei Eugen, pagina 106 (dar în varianta sa Andrei Eugen de la pagina 461, despre care am descris în secţiunea anterioară, data morţii e mutată din pix în ziua de 22.12.1989, ceea ce lasă să se întrevadă că sînt foarte multe minciuni şi în acest document),

Stermin Sorin, pagina 106,

Stan Silviu, pagina 108.

Însă marea majoritate a celor care au fost daţi ca ucişi în ziua/noaptea de 21/22.12.1989 se asociază cu formulări alambicate şi imprecise precum cea din cazul Marin Liviu Iulian, care însumate creează minciuna unei lupte de gherilă între populaţie şi forţele de represiune. Asta este o minciună de adormit copiii pe care, spre ruşinea noastră am crezut-o timp de decenii. Nu. Doar undeva la 1500 -2000 de infiltraţi şi câţiva dizidenţi autentici erau foarte vocali atât în 21 cât şi în 22 decembrie. Restul de până la 5 000-6 000 de oameni cât se strânseseră spre seara lui 21 erau simpli curioşi nedumeriţi care veniseră să observe ce se întâmplă. Uitaţi-vă la cei din plan secund din videol intitulat „București, 22 Decembrie 1989 după ora 14 (Sf Gheorghe, P-ța Universității)”, făcând abstracţie de cei pe care camera se focalizează! Ei arată a nişte oameni confuzi ieşiţi să vadă spectacolul, nu nişte protestatari. Observaţi numărul maşinilor care claxonează!

Ei bine, aceşti 3 000 – 4 000 de curioşi trebuie că vor fi plecat spre seară la casele lor, rămânând în timpul nopţii tot acei 1500 -2000 de agenţi infiltraţi , sau mai bine spus majoritari în manifestaţia antiregim. Ne aducem aminte de filmarea regăsită în mediul online sub titlul „21 decembrie 1989. Baricada de la Inter. Impuscaturi+trasoare in Piata Universitatii.Revolutie 1989” cu celebra „Baricadă de la Inter” în flăcări despre care am scris succint într-o secţiune anterioară şi faţă de care voi reveni cu detalii într-una viitoare . Spuneam acolo că, dacă chiar este autentică şi nu cumva montată din secvenţe filmate altundeva, nu dă deloc impresia unei mulţimi măcelărite, pusă pe fugă de armele de foc. Dimpotrivă, vocea care se aude pe fundal „S-a tras în oameni”, pare una calmă, nespecifică unei astfel de stări.

Dar lunetiştii nu trebuiau să-şi ucidă proprii colegi din stradă. În acelaşi timp trebuiau produse niscaiva victime, pentru ca minciunile postului de radio „Europa Liberă” despre 4000 de victime să aibă o oarecare credibilitate. CIA ne-a strecurat discret în gură zăhărelul cum că am fi singurul popor neînarmat care a reuşit să dea jos un regim dictatorial. Dar dacă s-ar fi tras atunci ziua şi s-ar fi produs victime, n-ar mai fi rămas nimeni la „revoluţie”, după cum s-a întâmplat la Sibiu şi Cluj şi lumea ar fi tăiat-o, care încotro. „Teroriştii” trăgeau preponderent sera, după lăsarea întunericului, la fel ca şi virusul ucigaş SARS-COV-2 peste 30 de ani … Pentru a nu speria „revoluţionarii” spionajul civil a venit cu soluţia de simulare a acelui accident rutier, cu camionul care ar fi intrat în mulţime şi ar fi ucis 7 sau 8 persoane. În felul acesta s-a putut avea şi mulţime revoltată dar şi represiune mimată în formă de accident rutier, fără ca „revoluţionarii” să aibă sentimentul că sunt reprimaţi, şi astfel să fie folosiţi ca masă de manevră pentru manufacturarea minciunii.

Dar astfel de accidente care să nu sperie mulţimea nu puteau fi continuate. Aşa că spionajul civil a venit cu o a doua mistificare, respectiv mutarea „din pix” în noaptea de 21 decembrie a unor morţi vânaţi ulterior în propriile locuinţe sau zone neutre, aşa cum s-a întâmplat la Timişoara, Cluj şi Sibiu. În următoarea secţiune voi descrie şi cazuri de astfel de victime şi la Bucureşti. Sub acoperirea întunericului şi a „spălării bulevardului”, nimeni nu ştia ce se întâmplase cu adevărat. Apoi, prin formulări ambigue precum cea descrisă mai sus, s-a putut astfel crea mistificarea zecilor de victime descrise în secţiunea menţionată mai sus.

Acest lucru s-ar putea explica prin scăpări ale juriştilor care au redactat acest document. Însă nu am găsit decât foarte puţine astfel de cazuri de exprimări confuze la persoanele ucise după 22 decembrie. E remarcabil faptul că astfel de formulări eliptice există la majoritatea cazurilor de decedaţi prin împuşcare, daţi în data de 21 decembrie sau noaptea următoare în ordonanţa din 14.10.2015. Majoritatea morţilor din 21 decembrie nu au date clare privind ziua în care au fost împuşcaţi sau răniţi şi/sau pe cea a morţii. Un al doilea astfel de caz este elevul Constantin Gheorghe Ioan, împuşcat în cap şi decedat la Spitalul Dr. Gheorghe Marinescu la data de 01.01.1990. Atât ordonanţa din 14.10.2015 cât şi fragmentul din dosarul nr. 97/P/1990 îl descriu ca participant la manifestaţia care a avut loc la data de 21.12.1989 în zona centrală a Capitalei, dar nu precizează clar dacă a fost împuşcat atunci sau mai târziu, într-o altă zonă. Remarcăm aici din nou tentativa de manipulare a cititorului neatent să tragă el concluzia că ar fi fost ucis pe 21. Dar acest om ar fi putut fi ucis mai târziu şi apoi mutat pe 21 prin astfel de artificii de manipulare precum în a doua ipoteză a masacrului din Piaţa Libertăţii de la Cluj.

Există un caz unde nu numai că nu se precizează data morţii în mod clar, dar nu se spune dacă persoana ar fi murit împuşcată sau altfel. La pagina 745 din ordonanţa din 14.10.2015 citim despre o anume Ion Floarea, „născută la data de 24.08.1928” şi care ar fi fost … „trecut în registrul stării civile la nr. 5296/25.12.1989.” Ce înţelegeţi de aici? Eu unul înţeleg că era hermafrodit (sau hermafrodită) şi că s-a căsătorit cu ea/el însăşi/însuşi. Şi, după cum spun glumele pe tema asta, ea/el a şi murit exact când s-a şi căsătorit, devenind astfel martir în revoluţie din ghinion în dragoste...

Un alt caz foarte neclar mi se pare a fi Ion Gheorghe Constantin de la pagina 665, despre care ordonanţa 14.10.2015 nu spune decât că ar fi decedat, fără absolut nimic altceva legat de data, locul sau împrejurările decesului. Am găsit un Ion Constantin cu crucea sa de pe rândul 22, cu numărătoarea dinspre sud.



Acest nume este singurul care aparţine unei persoane date ca decedate. Există un prim Ion Constantin la pagina 402 care a fost rănit prin împuşcare în ziua de 23.12.1989 în zona Bibliotecii Centrale Universitare. Un al doilea Ion Constantin se poate vedea la pagina 591, care ar fi fost rănit la 27.12.1989 încât a necesitat 12-15 zile de îngrijiri medicale.

Un alt caz dubios se poate vedea la pagina 430 când se menţionează doar data rănirii lui Voica Constantin (23.12.1989), nu şi a morţii, aşa cum o vedem pe cruce (29.12.1989) . Un alt caz poate fi văzut mai jos, la pagina 433; Tian Florian a fost rănit la data de 23.12.1989 şi a murit ulterior la o dată nemenţionată. Am să revin la aceste cazuri într-o secţiune următoare pentru că ordonanţa de clasare din 14.10.2015 în dosarul nr. 11/P/2014 nici nu le dă vreun certificat/raport de constatare medico-legală sau foaie de observaţie la intrarea în spital, special pentru a obtura informaţiile referitoare la ei.

O astfel de situaţie întăreşte suspiciunea erorilor intenţionate în documente cu scopul de a produce dezinformare opiniei publice, aşa cum am mai văzut-o în prima secţiune dedicată victimelor din Bucureşti . Un caz special de dezinformare prin formulare alambicată şi aranjament dubios al textului în pagină se poate vedea la pagina 333. Se prezintă aici lista cu cele 7/8 persoane ucise în urma celebrei diversiuni din 21 decembrie cu şoferul care ar fi fost lovit de o piatră, şi astfel a scăpat autocamionul de sub control şi a intrat violent în mulţime. Pe lângă mai mulţi răniţi, în urma acestui aşazis accident au rezultat 6 cazuri de morţi cu rapoarte medico-legale ce atestă zdrobirea oaselor şi organelor interne ca urmare a şocului mecanic provocat de acest autovehicul. 6, mai puţin unul, respectiv Ionescu Alexandru-Radu, plasat strategic în coada listei, şi lăsând înşelător cititorul naiv să creadă că şi el ar fi murit în urma acestui eveniment. Pe lângă faptul că lui nu i se dă un raport medico-legal, citim la pagina 334 că Spitalul Clinic de Urgenţă l-ar fi diagnosticat cu „plăgi împuşcate, traumatism cranio-toraco-abdominal”. Cu alte cuvinte Ionescu Alexandru-Radu ar fi fost împuşcat, nu zdrobit de impactul autocamionului. Iată un mod de a muta „din pix” un deces într-un alt context. Vom vedea în capitolul 4 că acest caz face obiectul unei alte manipulări , la aproape 10 ani de când a murit.

De-a lungul acestui document prezentarea unor astfel de liste de decedaţi sau răniţi se face atunci când un eveniment precum cel de mai sus duce la mai mulţi morţi. Pentru a nu repeta la fiecare decedat/rănit acelaşi eveniment s-a făcut o astfel de listă, şi apoi s-a descris evenimentul. Vom vedea că această obişnuinţă este trădată mai întâi prin evitarea descrierii celor 3 mari inginerii sociale cauzatoare de foc fratricid, respectiv Otopeni, grupul Trosca la MApN şi paraşutiştii la Televiziune. Apoi ea este trădată de subita lipsă de grupare într-o listă similară a victimelor ingineriilor sociale de mai mică amploare precum cele ucise de unităţile militare situate în Drumul Taberi sau de-a lungul Şoselei Antiaeriană, despre care voi detalia într-o secţiune ulterioară .

Un caz cu totul edificator în acest sens este extragerea subtilă a lui Emil Oprea, unul dintre USLA-şii grupului Trosca măcelăriţi la MApN, din acest grup, prin intermediul unei posibile declaraţii a tatălui său, Oprea Gheorghe. Citim la pagina 669 despre el că:

„A precizat că fiul său a fost împuşcat în timp ce se afla în faţa sediului MApN, în aceleaşi împrejurări fiind împuşcat şi Lazăr Ioan”


Observăm pentru început o mistificare a rolului de martor pe care acest părinte îndurerat l-ar avea, cutumă dezinformaţională la care voi reveni într-o secţiune viitoare. În mod normal rudele de gradul 1 sînt principalele surse despre cei dispăruţi şi opinia publică are încredere în aceste mărturii. Însă în acest caz şi multe altele, rudele nu au fost la faţa locului pentru a depune mărturie. Apropiaţii au fost iniţial dezinformaţi şi minciuna a fost ulterior pusă în gura lor pentru a-i da aspect de credibilitate. În cazul de faţă supravieţuitorii acelei groaznice inginerii sînt cea mai bună sursă. Mărturiile lor există în interviuri şi emisiuni la care au participat. Apoi, observăm că această înşelătoare mărturie îl extrage pe Emil Oprea din grupul Trosca înmormântaţi pe rândul al doilea dinspre nord în Cimitirul Eroilor şi îl duce lângă mai puţin cunoscutul Lazăr Ioan. Acesta o fi murit şi el tot la MApN, şi tot în aceleaşi circumstanţe, dar pe 23, fără legătură cu tragedia grupului Trosca de pe 24. Apoi, despre Lazăr Ioan oricum nu se spune nimic, iar asocierea cu acesta nu are nici un sens sub aspectul informaţional, ci doar sub cel dezinformaţional, spre a ciupi atât cât se poate din amploarea diversiunii asupra grupului Trosca la MApN. Şi câte sînt de spus despre aceste noi arme secrete ale dezinformărilor cauzatoare de foc fratricid din războiul digital practicate de spionajul civil în decembrie 1989 pe grupul Trosca la MApN, pe miliţieni la Sibiu, pe paraşutişti la Televiziune şi în masacrul militarilor de la UM 0865 Câmpina la Aeroportul Otopeni! Voi reveni într-o secţiune ulterioară la această dezinformare pentru a o lămuri pe deplin.

Interesul spionajului civil a fost acela de a ţine opinia publică departe de aceste evenimente pentru a nu a afla adevărul despre mascarada din 1989, cu victime ucise nu de sistemul represiv, şi nu pentru că s-ar fi revoltat împotriva sa, ci din dezinformare cauzatoare de foc fratricid. Ei bine, în cazul de faţă se face exact acelaşi lucru cu Ionescu Alexandru-Radu, dar în sens opus, respectiv el este forţat să intre în grupul celor călcaţi de acel autocamion, deşi se spune că moartea lui s-a datorat împuşcării. Este ceea ce cred că s-a întâmplat cu majoritatea celor daţi ca ucişi în ziua de 21 decembrie în zona Intercontinental şi în noaptea următoare.

În continuare am să prezint acele cazuri în care cititorul e manipulat să creadă că uciderea s-ar fi realizat într-o anumită zi, în special în 21 decembrie şi noaptea următoare, dar care nu au date certe pentru aşa ceva. Am să încep cu acele nume date de ordonanţa din 14.10.2015 ca aparţinând unor persoane decedate pentru care nu există date clare nici privind ziua în care au fost împuşcaţi şi nici pe cea a morţii.

Moraru Valentin, sugerat ca ucis în 21 decembrie, pagina 100,

Alexandru Călin, idem,

Baldovin Cornel, sugerat ca ucis în 21 decembrie, pagina 101,

Duhnea Emil, sugerat ca ucis în 21 decembrie, pagina 102,

Donea Diana-Alexandra, idem,

Gîtlan Mihai-Laurenţiu, sugerat ca ucis în 21 decembrie, pagina 103,

Petre Eugen , idem,

Munteanu Maria, sugerat ca ucisă în 21 decembrie, pagina 104,

Mirea Mariana, sugerat ca ucisă în 21 decembrie, pagina 105,

Marin Liviu Iulian, idem,

Manea Ruslan-Florinel, idem,

Moşneagu Ion, idem ,

Săvescu Gheorghe. sugerat ca ucis în 21 decembrie, pagina 107,

Sandu Roberto, sugerat ca ucis în 21 decembrie, pagina 107,

Vlad Ilie, sugerat ca ucis în 21 decembrie, pagina 108,

Zamfirescu Răzvan, idem,

Niculae Nicolae, sugerat ca ucis în 21 decembrie, pagina 105,

Poptean Petru, idem,

Rusu Gheorghiţă, sugerat ca ucis în 21 decembrie, pagina 106,

Ionescu Alexandru-Radu, sugerat ca ucis în 21 decembrie, pagina 334,

Dumitraşcu Sorin Cristinel, neprecizată data rănirii şi a morţii, pagina 612,

Boanţu Florea, neprecizată data rănirii şi a morţii, pagina 644,

Oltean Daniel, pagina 668 mama sa a declarat că l-a găsit la sediul IML Bucureşti în data de 29.12.1989; pe crucea de pe rândul 10, cu numărătoarea dinspre nord, data morţii este 21 decembrie,

Bucur Marius, cu data rănirii şi a morţii între 23 şi 26.12.1989, pagina 504; pe crucea de pe rândul 10, cu numărătoarea dinspre nord, data morţii este 26 decembrie,

Strugaru Ioan, neprecizată data rănirii şi a morţii, pagina 656.

Pe lângă aceste cazuri există altele în care se precizează data morţii ca fiind ziua de 21.12.1989 sau noaptea următoare, dar nu se precizează locul morţii. Ne aducem aminte cazul Pandele Valentina, fiica unui medic de la Spitalul Colţea vânată la fereastra aceluiaşi spital, pe care am menţionat-o în secţiunea dedicată minciunilor instituţiilor care au contabilizat morţii 21 decembrie https://baldovin.blogspot.com/2023/12/nepotriviri-in-minciuni-ale.html . Ea a fost mutată „din pix” de la spital mai hacana, câteva zeci de metri „în zona Universitate”, pentru a da impresia că ar fi protestatară anti-regim, deşi, dacă ar fi fost protestatară, n-ar fi rămas spectatoare în spital. Putem vedea un exemplu similar în cazul Achim Ştefan, despre care ordonanţa din 14.10.2015 spune la pagina 100:

„a participat la manifestaţia care a avut loc în ziua de 21.12.1989 în centrul Capitalei. În noaptea de 21/22.12.1989, a fost împuşcat de forţele de ordine, fiind transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti…”


Remarcăm aceeaşi cutumă a neprecizării în care manifestaţie din ziua de 21.12.1989 a fost prezent, respectiv mitingul lui Ceauşescu sau cea de după, sau altor manifestaţii din această zonă din alţi ani. De asemenea, nu se spune în mod înşelător locul în care a fost împuşcat, în revers cu cazurile anterioare când se preciza „zona baricadei de la Intercontinental”, dar nu se preciza data. El putea fi ucis în orice altă zonă a capitalei, şi apoi mutat „din pix” în zona fierbinte a protestelor anti-regim, oricum şi ele ticsite de agenţi dubli DSS - CIA sau tripli DSS - KGB - CIA. O să revin la acest caz într-o secţiune viitoare, după cum o să dedic o astfel secţiune special celor vânaţi în propriile locuinţe sau în zone fără legătură cu protestele, după cum am arătat în cazul Timişoara sau Sibiu în secţiunile linkate mai sus.

În continuare am să prezint lista celor care se află în aceeaşi situaţie dezinformaţională precum Achim Ştefan:

Bendorfean Emilian, pagina 101,

Constantin Gheorghe Ioan, idem,

Florea Cristian, pagina 102,

Gîtlan Mihai-Laurenţiu, pagina 103,

Niculae Nicolae, pagina 105,

Rusu Gheorghiţă, pagina 106,

Richard George Cristian, idem,

Rădulescu Ion, idem,

Sandu Călin, pagina 107,

Voiculescu Radu, pagina 108.

Mai departe am să enumăr acele nume pentru care există date clare privind ziua în care au fost împuşcaţi dar nu şi privind pe cea a morţii.

Mateescu Torino Nicolae, împuşcat în 21 decembrie, pagina 103,

Tian Florian, rănit la data de 23.12.1989, pagina 433,

Macsenţian Vasile, rănit în seara zilei de 22.12.1989, pagina 437,

Julea Ion, pagina 453, a fost rănit la data de 23.12.1989. Pe crucea de pe rândul 9 dinspre sud data morţii e 25.12.1989,

Păpurică Petre, rănit la data de 23.12.1989, pagina 466. Pe crucea pe rândul 1 dinspre nord data morţii e 24.12.1989,

Bălan Florin ( Florian pe crucea din Cimitirul Eroilor), în ziua de 23.12.1989, pagina 507,

Neagu Marian, (Marin pe crucea din Cimitirul Eroilor), împuşcat în ziua de 23.12.1989, pagina 639



Gomoescu Lambru Nicolae a fost împuşcat în noaptea de 22/23.12.1989 ca militar în dispozitivul de apărare al Academiei Militare, pagina 666. Nu se precizează data morţii şi nu are cavou în Cimitirul Eroilor,

Păun Petre (numit şi Petru, în acelaşi document) a fost împuşcat în noaptea de 23/24.12.1989, în zona Răzoare, Bucureşti, pagina 667. Nu se precizează data morţii şi nu are cavou în Cimitirul Eroilor,

Geambaşu Vladimir a fost împuşcat în seara zilei de 23.12.1989 în zona Academiei Militare, după cum scrie la pagina 668. Nu se precizează data morţii şi nu are cavou în Cimitirul Eroilor,

Gheorghe Mircea, tot pagina 668, împuşcat în noaptea de 22/23.12.1989 la sediul MApN fără să se precizeze clar data morţii. Pe crucea de pe rândul 9, cu numărătoarea dinspre sud, din Cimitirul Eroilor îl vedem dat ca decedat în 26.12.1989,



Aproximativ aceeaşi situaţie o pagină mai departe cu Creţu Florin. Pe crucea pe rândul 18 dinspre sud data morţii e 23.12.1989.



Aceeaşi situaţie citim la pagina 541 despre Ilie Costel, împuşcat în noaptea de 22/23.12.1989, în timp ce se afla în zona TVR. Pe crucea pe rândul 4 cu numărătoare dinspre nord data morţii este 24.12.1989.



Aceeaşi situaţie şi în cazul Şerban Angelo Florian, dat la pagina 682 ca împuşcat în data de 23.12.1989 în zona Răzoare. Pe crucea pe rândul 5 cu numărătoare dinspre nord data morţii este 24.12.1989.



Nici faţă de Oprea Emil nu se precizează data morţii însă, ca parte din grupul Trosca, cazul este mai cunoscut, cu cruce rândul 1 dinspre nord, ce menţionează data corectă 24.12.1989,



Dimulescu Vergil a fost împuşcat în noaptea de 23/24.12.1989 în zona sediului MApN, după cum vedem la pagina 670. Nu se precizează data morţii şi nu are cavou în Cimitirul Eroilor,

Stoicescu Gheorghe, dat la pagina 744 ca împuşcat în ziua de 22.12.1989, pe crucea de pe rândul 3, cu numărătoarea dinspre nord, data morţii este 24 decembrie.



Mai departe am să enumăr acele nume pentru care există date clare privind ziua morţii dar nu şi privind pe cea în care au fost împuşcaţi/răniţi.

Bacalu Robert, decedat în ziua de 24.12.1989, pagina 101,

Bendorfean Emilian decedat la data de 24.12.1989, , pagina 101,

Constantin Gheorghe Ioan, decedat la data de 01.01.1990, pagina 101,

Sandu Călin, decedat la data de 22.12.1989, pagina 107,

Constantin Aurel 23.12.1989, pagina 755.

În acest moment se deschide o posibilitate de interpretare a neconcordanţelor de datare a morţii unor victime înmormântate în Cimitirul Eroilor, despre care am descris în secţiunea anterioară, prin interesul de a jungla cu datele sub justificarea corectării unor astfel de erori intenţionate. La pagina 274 din cartea „Diplomaţia lupilor. Erată la literatura aplicaţiei tactice din decembrie 1989”, publicată în 1997 la editura Nemira, Călin Cernăianu citează o foarte probabilă telegramă trimisă de procuratură către IML:

„Toate actele privind cadavrele sosite la IML, în perioada 22.XII.1989 şi în zilele imediat următoare, se eliberează fără autopsie, cauza morţii urmând a se stabili pe baza examenului medico-legal extern.”

Avem doar câţiva anişori de la experienţa impunerii simptomelor ipohondriei ca politică de stat odată cu pandemia de SARS-COV-2 . Aşa că probabilitatea ca acest lucru să se fi întâmplat şi în decembrie 1989 este foarte mare. Ne aducem aminte cum medicilor li s-a interzis să facă autopsii în primele luni ale mascaradei, tocmai pentru că acestea ar fi arătat că decesele s-ar fi datorat unei pneumonii ulterioare instalării virusului, pentru care exista tratament. Dar, din dorinţa spionajului civil de a avea cât mai multe decese, de a răspândi panica şi de a pune în practică eugenia, medicamentele au fost scoase din farmacii. Medicilor li s-a interzis şi efectuarea autopsiilor dar şi experimentarea unor tratamente netestate încă, unul dintre principiile de bază ale medicinii. În decembrie 1989 majoritatea documentelor medico-legale au fost făcute în primele luni ale anului 1990, atunci când data morţii nu mai putea fi stabilită cu exactitate. Astfel că, sub acoperirea perioadei lungi de când decesul a survenit, datele au putut fi astfel tacticos mutate „din pix” în 21 decembrie, la fel ca şi în cazul mutării diagnosticelor secundare de COVID-19 în diagnostice primare, făcându-se astfel rocada cu bolile terminale precum cancerul, bolile cardio-vasculare, obezitatea, etc., principala cauză a deceselor.

La fel ca şi la Timişoara, şi la Bucureşti e probabil ca unii morţi din cimitire să fi fost deshumaţi de agenţii CIA, împuşcaţi şi apoi puşi în lista martirilor. La minutul 02:46 din documentar am arătat exemplul cu mama şi copilul, morţi cu o lună înainte de evenimentele de la Timişoara, fără legătură de rudenie între ei, sustraşi din alte cimitire şi aduşi apoi în atenţia publică spre a o oribila cu această imagine ce părea terifiantă atunci. În acelaşi fel s-a creat şi mitul „baricadei de la Intercontinental”, prin care s-a încercat falsificarea istoriei cum că între populaţie şi instituţiile represive, sau chiar între acestea, ar fi avut loc un război civil , iar aceasta ar fi fost una dintre tranşeele sale. Da, a fost un război civil instigat, luptat din neştiinţă de părţile combatante care, exceptând cazul Miliţiei, Securităţii şi Armatei la Sibiu , sau între diferite unităţi militare în alte localităţi, care credeau că luptă de aceeaşi parte împotriva unui fals inamic, teroriştii, creat din dezinformare prin televiziunea publică, singura ce avea acoperire în toată ţara.

În următoarea secţiune voi descrie cum s-au vânat neutrii politici la Bucureşti, în zone fără legătură cu protestele anti-regim , pentru ca apoi să fie transformaţi „din pix” în „martiri ai revoluţiei” aşa cum s-a întâmplat cu cea mai mare parte dintre morţii declaraţi ucişi în 21 decembrie.