Michael Jackson. 9.5. Maternitate si libido

July 30, 20101comentarii

Michael Jackson sau atunci cand lumea s-a golit de idealuri
9.5. Maternitate si libido

Acest articol este o parte dintr-un text mai amplu ce se refera la psihicul lui Michael Jackson. Vezi articolul anterior.

Stim foarte bine ca felatia si alte comportamente excentrice specifice au fost si inca sunt realitati ale comportamentului sexual omenesc chiar daca unii le-au experimentat mai putin. Insa, asemenea repulsiei fata de incest, cultura clasica are repulsie si fata de sexualitatea orala si cea alternativa, exentrica in general. Majoritatea religiilor moderne o condamna mai mult sau mai putin vizibil. Chiar si in rarele momente in care cultura a evocat-o si a prezentat-o enoriasilor sai, acest lucru s-a facut cu o oarecare strangere de inima, cu o anumita perdea sau pur si simplu cu o anumita bravada nihilista fata de legile nescrise ale societatilor. Arta contemporana a aratat o oarecare emancipare fata de acest subiect insa acest tip de bravadare se simte si in cazul ei. Acest lucru s-ar fi putut datora potentialelor imbolnaviri, datorita contactului gurii cu microbii genitali pe fondul igienei precare, fie nevoii clasice de separare dualista intre lumea animalica a instinctului si lumea divina a spiritului omenesc ce se manifesta prin gura, fie ambele acestea la un loc, la care se pot adauga si alti factori. Dar cert este ca tema sexualitatii orale a provocat si provoaca atat disconfort psihic cat si o atractie irezistibila venita din straturile mediane ale mintii omenesti.

La drept vorbind parca aceasta situatie nu se datoreaza numai culturii in sine cat si compromisului pe care natura l-a facut cu viata, dand instinctului sexual si celui matern organe specifice aproape identice. Sarutul simplu si inocent pe care il acordam persoanelor iubite de fapt actualizeaza intr-un mod simbolic si oarecum igienic atat gestul animalelor de lingere al progeniturilor si protejare de diversi paraziti cat si gestul de sugere al sanului specific comportamentului matern al copilului. Pornind de la pupicul simplu, trecand pe la sarutul normal, apoi la sarutul pasional frantuzesc si, in final, ajungand la felatia propriuzisa, avem grade diferite de interferenta al factorului libidinal in cel maternal. Daca in cazul pupicului libidoul este diminuat, e clar ca la felatie el este supradimensionat ca pondere pulsionala.

Libidoul feminin al lui Michael Jackson analizat in articolele anterioare nu vine propriuzis din experienţele sale concrete. Un astfel de libido nu are cum sa fi venit de la el atata timp cat el nu a avut organe genitale feminine care sa alimenteze libidoul sau general cu energie proaspata, ontogenetista. Libidoul sau s-a consolidat ereditar asa cum se consolideaza in cazul fiecarui om. Intelegerea provenientei acestui libido feminin din comportamentul sau se orienteaza catre filiera materna, de fapt singura cale feminina a ereditatii sale si, evident, al oricarui om.

Acest libido este un libido difuz, un libido care depaseste albia comportamentului sexual concret si care atinge sferele simptomatologiei psihopatologice. Cu toate astea, paradoxul este că aceste comportamente sexuale excentrice sunt puse foarte in practica rar de cei in cauza. Chiar daca uneori pot pune in practica aceste comportamente sexuale, cei cu predispozitie nevroticista sunt departe de avea satisfactie sexuala, orgasm sau vindecarea nevrozei in urma practicarii a astfel de excentricitati desi simptomele ii arata avizi de a le savura exotismul. De aceea, emanciparea sexuala a anilor 1960 nu a condus la disparitia factorului sexual excentric metamorfozat in simptomele psihopatologice insa a redus in mod vizibil ponderea numarului de nevroze in comparatie cu restul de tulburari psihice. Iata ca e nevoie de psihanaliza mai curand decat de inducerea unor „metode de deconditionare”, asa cum fac terapiile behavioriste pentru a produce macar o impacare a subiectului cu aceste elemente pulsionale dezavuate de cultura clasica. Repulsia ce i se poate induce unui astfel de pacient fie ii creeaza discordanta (vezi nota de subsol al articolului anterior pentru clarificarea termenului) fie ambivalenta cu privire la ele. Dar asta nu inseamna decat vopsirea unui castel de nisip deoarece in profunzimile mediane ale psihicului ele sunt la fel de active. Aceste continuturi psihice ce vizeaza comportament sexual excentric pot fi catalizate transgenerational si acceptate ca atare de catre urmasi ca particularitati ale comportamentului lor sexual.


Acest articol este o parte dintr-un text mai amplu ce se refera la psihicul lui Michael Jackson. Click aici: http://baldovin.blogspot.com/2010/07/michael-jackson-96-un-libido-marcat-de.html pentru urmatorul articol





Share this article :

+ comentarii + 1 comentarii

6:10 AM

Salut ,

Am ajuns pe site-ul tau cautand franceza pe google si m-am gandit sa-ti scriu sa te rog ceva daca este posibil.
Sunt la inceput cu un site http://www.francez.ro . Am incercat sa fac un site util pentru toata lumea , unde se poate
traduce gratuit orice cuvant sau text in orice limba.
Sunt la inceput de drum iar intrebarea mea este daca ma poti ajuta ,adaugandu-mi site-ul la blogroll sau oriunde pe site-ul tau .
Bineinteles te voi adauga si eu la randul meu pe blogul la care scriu www.clujromania.ro
Acesta este codul pe care trebuie sa-l inserezi daca esti de acord : Dictionar Francez Roman
sau poti adauga direct site www.francez.ro cu titlul Dictionar Francez Roman

Te rog anunta-ma daca adaugi si trimite-mi linkul cu blogul tau sa te adaug pe clujromania.ro Merci



Adrian,
francezro@gmail.com
www.francez.ro

Post a Comment

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved