Michael Jackson. 5.3. Un posibil viol

June 15, 20100 comentarii

Michael Jackson sau atunci cand lumea s-a golit de idealuri
5.3. Familia Jackson si constiinta violului. Un posibil viol a lui Joseph impotriva lui Katherine

Acest articol este o parte dintr-un text mai amplu ce se refera la psihicul lui Michael Jackson. Vezi articolul anterior.



Citind biografia lui La Toya, am fost frapat de faptul ca mama lor Katherine a evitat cu obstinatie sa vorbeasca despre dragostea timpurie dintre ea si Joe, despre felul in care s-au intalnit. La Toya scrie ca Michael se tot ruga de ea sa ii dea amanunte despre acest subiect pentru a le descrie in autobiografia sa "Moonwalk", insa fara succes. Sa fie datorita faptului ca ar fi avut oarecare neplacere in a-si etala in public viata personala? Se poate. Insa la fel de bine se poate ca ea sa ascunda ceva neplacut. Se pare ca aceasta poveste a fost ascunsa sistematic cu mult inainte ca Jackson 5 sa se lanseze, din moment ce niciunul dintre frati nu poate relata ceva despre ea, fapt care l-ar fi ajutat si pe Michael. Intalnirea dintre doi oameni care si-au legat destinele unul de altul ramane mereu in mintea cuiva, exceptand cazul in care nu sufera de vreo boala neurologica ce le-ar putea afecta memoria. Doar faptul ca respectiva intalnire nu s-a realizat in conditii tocmai placute ar putea fi o explicatie pentru sfiala de evocare a ei in fata familiei. Ce fel de poveste nefericita ar putea ea fi? Ar putea ea fi un viol urmat de sarcina si de intelegerea familiilor pentru căsătorie, pentru evitarea problemelor ulterioare Cert este ca Joseph si Kate s-au casatorit pe data de 5 noiembrie 1949 in Crown Point, Indiana iar primul lor copil, Rebbie, s-a nascut pe 29 mai 1950. Asadar, Kate era insarcinata cu Rebbie in 2 luni in momentul in care s-a casatorit cu Joe.

Ascunderea acestei realitati copiilor este probabil sa fie facuta tinand cont ca ea era adepta unei educatii conservatoare care promoveaza relatiile sexuale postmaritale, condamnnndu-le pe cele premaritale. Daca ar fi spus copiilor despre faptul ca a avut o aventura inainte de casatorie, atunci poate ca nu ar fi dat bine la educatia lor. Deci trebuie sa tinem cont si de faptul ca o astfel de intamplare nu s-ar fi datorat unui viol, ci pur si simplu unei iubiri normale intre un barbat si o femeie ce s-a terminat cu o sarcina. Si totusi ceva nu suna bine. Ceva imi spune ca nu a fost o dragoste normala, de vreme ce ea a refuzat sa vorbeasca despre ea. Ar fi putut-o un pic modifica incat sa para ca s-a consumat in interiorul casatoriei si nu in afara ei, daca amintirea intalnirii dintre cei doi ar fi fost cu adevarat una frumoasa. Apoi, doar simpla ascundere a relatiei premaritale dintre ea si Joe tot nu explica angoasa sa cu privire la aceasta perioada, dacă ne gandim că oricine isi poate da seama ca ea era insarcinata la momentul casatoriei.

Pe de alta parte, faptul ca Joseph nu le permitea copiilor sa ii spuna „tata”, ci doar Joseph, poate fi foarte usor interpretat ca un mod de a nu recunoaste violul savarsit asupra lui Kate. Michael insusi vorbeste despre frustrarea acestei situatii la min 9: 12 din urmatorul film:



O astfel de atitudine fata de copii prinde sens in lumina remuscarilor unui astfel de posibil gest degradant dar si a regretului de a-si fi ratat cariera muzicala din cauza familiei dupa cum voi arata in urmatorul articol. Faptul ca nu permitea sa i se spuna tata este atat un gest de renegare a propriilor copii cat si a acestei intamplari nefericite din partea lui Joe. Peste ani si ani, constiinta renegarii propriului copil in conditiile unei nebuloase emotional comportamentale (despre care voi discuta mai tarziu), se va regasi mostenita la insusi fiul sau, Michael, in versurile piesei sale celebre „Billie Jean”:

„Billie Jean nu e iubita mea
E doar o fata
Ce pretinde c-as fi eu
Dar copilul ei nu-i fiul meu”

Tinand cont de interesul membrilor familiei Jackson de a proteja o anumita imagine familiei, nici o marturie in acest sens din partea vreunui membru al ei nu ar putea fi de mare ajutor, asa ca o astfel de ipoteza va ramane mult timp si, poate pentru totdeauna, o ipoteza.

Insa indiferent daca tatal Joe a violat-o sau nu pe Kate, mama sa, totusi agresiunea violului a fost o realitate traita de sclavele negrese la fermele albilor noului continent. Acoperirea gurii acestora in timpul agresiunii sexuale, pentru a le impiedica tipetele, era o realitate foarte plauzibila in perioada sclavagismului american de pana acum 1 secol. Cert este ca, in sufletul lui Michael, constiinta violului este o constanta ce se poate vedea in insasi arta sa.

Dintr-o astfel de posibila intamplare se pot trage foarte multe concluzii. Una dintre ele vizeaza urmatorul articol, respectiv cea a copilului nedorit.
Acest articol este o parte dintr-un text mai amplu ce se refera la psihicul lui Michael Jackson. Click aici: http://baldovin.blogspot.com/2010/06/michael-jackson-54-copilul-nedorit.html pentru urmatorul articol





Share this article :

RSS-Entries and Comments

 

Copyright © 2014. baldovin opinius - All Rights Reserved